Închide meniul

Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland, marii absenţi de la EURO 2024

Dan Roșu Publicat: 13 iunie 2024, 8:38

Reclamă
Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland, marii absenţi de la EURO 2024

Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland, marii absenţi de la EURO 2024

Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland, marii absenţi de la EURO 2024 - Profimedia Images

Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland se numără printre marii absenţi de la EURO 2024. Cu un maxim de 26 de locuri disponibile în fiecare echipă naţională, au existat câteva victime de marcă atunci când a fost vorba de reducerea listelor de selecţie. Accidentările de ultimă oră şi forma slabă au costat zeci de jucători şansa de a evolua pe una dintre cele mai importante scene ale fotbalului internaţional. Dar sunt şi alţii care ratează Euro-2024 deoarece ţările lor nu au obţinut calificarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mats Hummels, fundaşul central al Borussiei Dortmund, este e unul dintre cei mai buni apărători ai Europei, dar forma sa nu a fost suficientă pentru a-l convinge pe selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, să îl convoace..

Hummels, Gavi, Grealish sau Haaland, marii absenţi de la EURO 2024

El nu a fost singurul – coechipierii din Dortmund, Karim Adeyemi şi Julian Brandt, aflaţi în formă, se numără, de asemenea, printre absenţii din lotul Germaniei, care încearcă să obţină gloria la Euro pe teren propriu, susţine news.ro. 

Serge Gnabry este un alt nume mare care lipseşte de pe lista selecţionerului Germaniei, deşi în acest caz accidentarea este de vină.

Gavi, talentatul adolescent al Barcelonei a devenit un om de bază pentru naţionala Spaniei şi a fost prezent în fiecare meci al acesteia la Cupa Mondială din 2022 şi în calificările pentru Euro 2024.

Reclamă
Reclamă 4

Cu toate acestea, jucătorul de 19 ani şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior în octombrie şi nu s-a recuperat la timp pentru a face parte din lotul lui Luis de la Fuente.

Marco Verratti e OUT

Marco Verratti a fost una dintre vedetele triumfului Italiei la Euro 2020 în urmă cu trei ani, dar decizia sa de a părăsi Paris Saint-Germain pentru echipa Al-Arabi din Qatar la doar 30 de ani în vara anului trecut – şi rapoartele ulterioare potrivit cărora a refuzat o convocare internaţională – i-au afectat şansele de a fi convocat.

Internaţional al Italiei cu 55 de selecţii, Verratti nu a mai jucat pentru ţara sa din iunie 2023, Luciano Spalletti nu l-a mai adus în lot de la numirea sa în august anul trecut.

Reclamă

Verratti este departe de a fi singurul membru al echipei câştigătoare a titlului Italiei care va lips: Domenico Berardi şi Francesco Acerbi lipsesc din cauza unor accidentări, alături de Nicolo Zaniolo, extrema lui Aston Villa, şi Giorgio Scalvini, fundaşul lui Atalanta, în timp ce Manuel Locatelli nu a fost convocat.

Revoluţie la echipa Angliei, înainte de EURO 2024

La naţionala Angliei, Jack Grealish a fost lăsat în afara lotului, din cauza randamentului slab.

Şi Marcus Rashford, Jordan Henderson, Raheem Sterling şi James Maddison au fost lăsaţi acasă, la fel ca şi Harry Maguire.

Nici portarul belgian Thibaut Courtois nu merge în Germania, din cauza unei accidentări care l-a ţinut mai mult timp departe de teren, dar şi din cauza relaţiei mai puţin bune cu selecţionerul Domenico Tedesco.

Într-o lovitură uriaşă pentru Austria, starul său David Alaba va putea însoţi echipa doar în calitate de „căpitan nejucător” în Germania.

Polivalentul jucător de la Real Madrid a suferit o accidentare gravă la genunchi în decembrie şi de atunci nu a mai revenit pe teren, dar Federaţia Austriacă de Fotbal a anunţat că va călători în continuare cu echipa pentru a încerca să o inspire în Grupa D, care cuprinde Franţa, Olanda şi Polonia.

Deşi s-a refăcut după o accidentare, Christopher Nkunku nu a reuşit să-l impresioneze pe selecţionerul Franţei, Didier Deschamps şi a fost lăsat acasă, la fel ca şi Frenkie de Jong, care, din cauza unei accindentări, nu a prins lotul Ţărilor de Jos.

Jucători absenţi după ce naţionalele lor nu s-au calificat la Euro-2024

Totuşi, nu este vorba doar de jucătorii care nu au fost convocaţi. Vor lipsi o mulţime de nume mari pentru că ţara lor nu s-a calificat.

Printre aceştia se află norvegianii Erling Haaland (Mancheste City) şi Martin Odegaard (Arsenal). Nici Suedia nu s-a calificat, astfel că nici Alexander Isak (Newcastle), Dejan Kulusevski (Tottenham) sau Victor Lindelof (Manchester United) nu participă la Euro-2024.

Nord-irlandezul Jonny Evans (Manchester United) sau muntenegreanul Stefan Savic (Atletico Madrid) sunt alte absenţe de marcă de la Euro-2024.

 

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:24

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

22:17

LIVE TEXTOlanda – Franța 0-0. Duel „incendiar” pentru primul loc din Grupa D. Kylian Mbappe, rezervă

21:49

Edi Iordănescu a avut un mesaj vehement despre presupusa ofertă de 5 milioane de euro pe sezon! Apelul selecţionerului

21:43

VideoDavid Popovici a scris o nouă pagină de istorie la Belgrad! Românul a egalat un record vechi de 47 de ani

20:42

România – Belgia, la EURO 2024 | Edi Iordănescu: „Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru alte domenii”

20:35

VideoMomente emoţionante cu David Popovici, după ce a cucerit aurul la 200m liber! Imnul României s-a auzit, din nou, la Belgrad

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și