Închide meniul

David Popovici, discurs de mare campion la revenirea în România: „Nu ar fi înţelept să spun asta!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 iunie 2024, 17:06

Reclamă
David Popovici, discurs de mare campion la revenirea în România: „Nu ar fi înţelept să spun asta!

David Popovici, discurs de mare campion după ce a scris istorie la Campionatele Europene de înot

AntenaSport

David Popovici a avut un discurs de mare campion la revenirea în România. David Popovici a câştigat medaliile de aur în probele de 100 de metri liber şi 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a spus că, deşi a dominat clar cele două finale, nu ar fi înţelept să considere că nu are rivali. Popovici a mai spus că nu s-a alteptat să scoată timpi atât de buni în cele 2 finale. La 100 de metri liber, Popovici a terminat al treilea cel mai bun timp din istorie: 46:88. Campionatele Europene de nataţie sunt exclusiv în AntenaPLAY.

David Popovici, discurs de mare campion la revenirea în România

„Mă bucur că sunt înapoi în ţară. Mă bucur să le adaug în palmares. Ca întotdeauna, nu m-am dus setat să iau medalii. Dar mă bucur că am înotat destul de bine şi că am luat medalii. M-am concentrat pe cursele noastre, am stat focusaţi şi ne-a ieşit bine. Am rivali, cred că n-ar fi prea înţelept din partea mea să spun că nu am rivali, am rivali pe orice continent, inclusiv în Europa. Nu s-a calificat pentru că s-au calificat alţii mai buni decât el. Cu cât e mai greu de obţinut, cu atât este mai frumos dacă ne iese cum ne dorim. Nu ne-am pregătit mult pentru competiţia asta pentru că a fost încă un pas pentru Jocurile Olimpice.

Ne-am întrecut aşteptările, nu ne-am aşteptat să scoate nişte timpi atât de buni. Mi-a oferit mai multă încredere treaba asta, cred că sunt bun, am mai multă încredere acum în mine. Până la urmă există viaţă şi în afara bazinului. E doar o competiţie. De abia aştept Jocurile Olimpice, dar aştept şi vacanţele. Mă simt bine să am medaliile în palmares. Nu ştiu dacă pot fi mai rapid, eu nu am aşteătări, avem doar obiective. Pentru două sutimi sau o zecime”, a spus David Popovici la sosirea în România.

Reacţia lui David Popovici când a aflat că a înotat timp de 100 m în interiorul recordului mondial al probei de 200 m, la CE

Reacţia lui David Popovici când a aflat că a înotat timp de 100 m în interiorul recordului mondial al probei de 200 m, la Campionatele Europene a venit. Campionul nostru a fost surprins de evoluţia avută live în AntenaPLAY.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici pleacă de la Belgrad cu două medalii de aur, la probele sale favorite de 100 şi 200 m liber. Dacă la 100 de m a fost la 8 sutimi de recordul mondial, el a înotat prima jumătate a probei de 200 m în interiorul recordului mondial, pe care nu l-a doborât însă.

„Înot la fel cum mă antrenez. Nu a fost nimic special, nu am avut un timp setat. Am înotat cum am putut. Am fost în record timp de 100 de metri? Sună bine, îmi place asta”, a spus Popovici, citat de len.eu.

Popovici a încheiat proba cu titmpul 1:43.13, în timp ce al doilea clasat, Danas Rapsys, din Lituania, a avut 1:45.65 (+2.52).

Reclamă

Pe locul trei s-a clasat elveţianul Antonio Djakovic (1:46.32).David Popovici a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Belgrad. El şi-a apărat astfel cu succes titlul câştigat în urmă cu doi ani, la Roma.

„Sunt chiar fericit, mulțumit de tot, că am trecut cu bine de ziua de joi, care a fost un antrenament foarte bun pentru orice scenariu care poate apărea la Jocurile Olimpice. Chiar dacă acolo nu o să am patru curse într-o zi, o să fie altfel de presiune, altfel de public, altă temperatură. Trebuie să mă pregătesc pentru ce e mai complicat”, a mai declarat David Popovici.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:42

FotoTricolorii au început antrenamentele pentru România – Olanda! Cum se pregătesc elevii lui Edi Iordănescu

21:37

Anunţ uriaş despre transferul lui Radu Drăguşin după EURO 2024: „E dornic să revină în Serie A”

21:27

„E plictisitor!” Brazilianul Ronaldo nu se mai uită la meciuri de fotbal! Sportul care l-a cucerit pe „R9”: „E o nebunie!”

20:56

Ilie Dumitrescu, scut în jurul lui Ianis Hagi după calificarea României în optimi la EURO 2024: „L-au făcut cum au vrut!”

20:51

CSM București și Gloria Bistrița, în Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin! Rapid, în Grupa B. Cu cine se vor duela

20:20

VideoDanezul Magnussen a dezvăluit cine este cel mai bun pilot în activitate şi a spus unde vrea să vină în România

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și