Închide meniul

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros: „Doamne, îmi cer scuze”

Alex Masgras Publicat: 8 iunie 2024, 18:01

Reclamă
Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros: „Doamne, îmi cer scuze

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros: "Doamne, îmi cer scuze"

Iga Swiatek, după ce s-a impus la Roland Garros 2024 / Captură Eurosport

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros. Numărul 1 WTA s-a impus cu 6-2, 6-1, după 70 de minute de joc în ultimul act cu Jasmine Paolini, pe arena Philippe Chatrier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta este al treilea titlu la rând pentru Iga Swiatek pe zgura pariziană, lucru care nu s-a mai întâmplat în tenisul feminin din 2007, de la victoriile obţinute de Justine Henin.

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros: „Doamne, îmi cer scuze”

„Cea mai dificilă provocare din acest sport”, a spus Jasmine Paolini, după finala de la Roland Garros, despre întâlnirea cu Iga Swiatek.

Când a venit rândul polonezei să vorbească, aceasta a fost copleşită de emoţii, dar a reuşit să aducă zâmbete pe feţele tuturor celor prezenţi pe arena de la Paris. Ea le-a mulţumit fanilor pentru susţinere, menţionând şi momentul dificil din turul secund, atunci când Naomi Osaka a avut minge de meci.

Swiatek s-a încurcat de câteva ori, dar a avut-o alături pe Chris Evert, cea care a luat parte la ceremonie alături de Martina Navratilova. Swiatek a spus câteva cuvinte şi în franceză şi i-a urat succes lui Paolini în finala probei de dublu de mâine:

Reclamă
Reclamă 4

„Sunt impresionată de ce ai făcut până acum. Ai demonstrat că poţi face atât de multe, mai ales pe zgură. Îţi doresc să ajungi mai des în aceste faze ale turneelor. Felicitări şi echipei tale. Mulţumesc şi echipei mele, fără voi nu aş fi ajuns niciodată aici. Am ajuns la cel mai înalt nivel. Este extraordinar să fiu aici. E o bucurie să revin aici. Doamne, îmi cer scuze (n.r. se opreşte şi e încurajată de Chris Evert).

Vă mulţumesc! Vă iubesc (n.r. în franceză). Am fost aproape de a fi eliminată în turul 2. Vă mulţumesc că aţi rămas alături de mine şi m-aţi încurajat. A fost un turneu plin de emoţii pentru mine. Ne vedem anul viitor şi mult succes mâine, Jasmine”, a spus Iga Swiatek, potrivit eurosport.ro.

Jasmine Paolini va juca şi în finala de dublu feminin de la Roland Garros. Duminică, alături de Sara Errani, le va întâlni pe Coco Gauff şi Katerina Siniakova.

Reclamă

Iga Swiatek, performanţe uluitoare la Roland Garros 2024

În istoria tenisului feminin, Iga Swiatek este singura jucătoare care s-a impus de patru ori pe zgura pariziană înainte de a împlini 24 de ani. La masculin, doar doi jucători au reuşit asta: Bjorn Borg şi Rafael Nadal.

Iga Swiatek a realizat mai multe performanţe uluitoare cu noul titlu de la Roland Garros. Ea a egalat-o pe Justine Henin, cea care reuşea să câştige de trei ori la rând turneul de la Roland Garros, în perioada (2005-2007). De asemenea, ea a devenit şi prima jucătoare care câştigă de trei ori la rând acelaşi turneu de Grand Slam după Serena William (2012-2014).

De asemenea, de la introducerea formatului WTA 1000 în 2009, Iga Swiatek este a doua jucătoare care se impune în acelaşi an la Madrid, Roma şi Roland Garros. Prima a fost Serena Williams, în 2013.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:46

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene! A spulberat recordul din 2024, la 200 de metri liber

12:06

„Eroul” Ungariei vrea să joace cu România în optimi la EURO 2024: „Preferăm cu ei decât cu Portugalia”

11:55

Neamţul Daniel Siebert arbitrează România – Slovacia de la EURO 2024. Istvan Kovacs, delegat la Cehia – Turcia

11:28

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă, în topul WTA. Simona Halep a urcat 5 locuri

11:12

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

10:31

Etapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Austriei e live în AntenaPLAY, în perioada 28-30 iunie

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR 6 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY
Citește și