Închide meniul

Proces Novak Djokovic | Cine îi ia locul lui Nole la Australian Open 2022, după ce sârbul a pierdut procesul cu statul australian

Alexandru Ivan Publicat: 16 ianuarie 2022, 9:15

Reclamă
Proces Novak Djokovic | Cine îi ia locul lui Nole la Australian Open 2022, după ce sârbul a pierdut procesul cu statul australian

Novak Djokovic, probleme mari în Australia

Update 9:00: Novak Djokovic a pierdut procesul și nu va mai participa la Australian Open! În locul său va juca italianul Caruso, din postura de Lucky Loser

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic figurează în programul primei zi la Australian Open 2022

Însă, deocamdată nu se ştie dacă Djokovici va putea juca, deoarece judecătorii de la tribunalul federal din Melbourne nu au dat o decizie privind viza liderului ATP, informează news.ro.

Meciul este programat pe arena Rod Laver, în jurul orei locale 21.00 (12.00, luni, ora României).

Tot luni, în ultimul meci de pe terenul 12, Gabriela Ruse (82 WTA) va da piept cu italianca Jasmine Paolini (locul 52), iar în ultima partidă de pe terenul 14, Jaqueline Cristian (73 WTA) o va întâlni pe belgianca Greet Minnen (84 WTA).

Reclamă

Novak Djokovic așteaptă decizia finală în procesul cu statul australian

Novak Djokovic va afla, duminică, dacă va putea rămâne în Australia și să participe la primul turneu de Grand Slam al anului. Autoritățile din Australia i-au anulat viza de două ori, după ce sârbul a forțat participarea la Australian Open 2022, deși nu era vaccinat.

 Avocații lui Novak Djokovic susțin că decizia ministrului Imigrării, Alex Hawke, de a-i anula pentru a doua oară viza de intrare în țară, este irelevantă. Mai mult, avocatul Nick Wood susține că ministrul Hawke nu a căutat și nici citit documentul medical pe care i l-a trimis Novak Djokovic.

Reprezentantul ministrului a spus că Hawke crede că prezența lui Djokovic i-ar „încuraja pe alţii să-i imite poziţia, iar asta „i-ar pune pe australieni în pericol”. Llyod a evocat și comportamenul de care a dat dovadă Djokovic după ce a aflat că este infectat cu Covid-19.

Reclamă 4 / 0/3

Solicitantul are un istoric recent de ignorare a măsurilor de siguranţă COVID. Chiar şi atunci când a fost infectat… a dat un interviu şi participat la o şedinţă foto, inclusiv şi-a scos masca„, a spus Llyod.

Filmul scandalului uriaș provocat de Novak Djokovic în Australia

Djokovic a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” Vezi toate știrile
Citește și