Închide meniul

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele Wimbledon 2022! Campioana noastră conduce cu 2-1 în meciurile directe

Cosmin Cioboată Publicat: 6 iulie 2022, 16:59

Reclamă
Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele Wimbledon 2022! Campioana noastră conduce cu 2-1 în meciurile directe

Simona Halep și Elena Rybakina se vor duela în semifinale la Wimbledon 2022

Simona Halep și Elena Rybakina, față în față la Wimbledon / Colaj Profimedia

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) se vor duela în semifinalele Wimbledon 2022. Campioana noastră a trecut de Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, în sferturi, și va lupta cu sportiva din Kazahstan pentru un loc în marea finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în semifinale la Wimbledon, după un succes cu emoții pe final, în fața Amandei Anisimova.

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele Wimbledon 2022!

În semifinale, campioana noastră o va întâlni pe Elena Rybakina. „Simo” conduce cu 2-1 în duelurile directe cu jucătoarea aflată pe locul 23 mondial.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când jucătoarea noastră s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a învins pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să cedeze vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set pierdut de jucătoarea din Kazahstan a venit chiar în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Reclamă

Elena Rybakina a reușit 14 ași în meciul cu Tomljanovic și s-a calificat în prima sa semifinală de Grand Slam din carieră. În același timp, tânăra de 23 de ani a devenit prima jucătoare din Kazahstan care ajunge în penultimul act al unui Grand Slam.

Pentru calificarea în semifinalele Wimbledon 2022, Simona Halep și Elena Rybakina vor încasa câte un cec în valoare de 624.642 de dolari.

Cealaltă semifinală le va avea protagoniste pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, numărul 2 mondial şi cap de serie 3, şi germana Tatjana Maria, locul 103 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinalele de la Wimbledon 2022

Halep a învins-o în sferturi pe americanca Amanda Anisimova, locul 25 mondial şi cap de serie 20, scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi trei minute. Românca s-a impus după ce a făcut break de două ori în primul set şi de două ori în al doilea. În plus, ea a reuşit trei aşi. Anisimova a făcut break în setul doi, când scorul a devenit 5-3.

„Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoţii. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simţit bine mingea şi nu am ştiut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine.

Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâştig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulţumesc celor din tribune care mă susţin întotdeauna”, a spus Simona Halep, după meci.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și