Închide meniul

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie

Bogdan Stănescu Publicat: 16 mai 2024, 11:05

Reclamă
AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel

Andrei Mihail şi Răzvan Voinea

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel joi, de la ora 10:30. Cei doi au venit cu poveşti de senzaţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Mihail este antropolog, doctor în sociologie al SNSPA București și lector al Facultății de Științe Politice din cadrul aceleiași universități. Începând cu anul 2018, fotbalul devine o parte a intereselor sale academice, ca fereastră deschisă înspre analiza și înțelegerea unor fenomene sociale mai ample. În acel an este bursier CIES, prin programul FIFA Research Scholarships. Astfel, de atunci, documentează istoria socială a infrastructurilor fotbalului muncitoresc din București și impactul dispariției acestora asupra calității vieții urbane din prezent și coordonează platforma Stadion de Cartier, care adună toate informațiile descoperite.

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie

Concomitent, a lucrat în alte proiecte mai mici care analizează fotbalul ca fenomen social: (1) Mica CeFeRiadă, o documentare istorică și de antropologie vizuală a patrimoniului sportiv feroviar al Capitalei și (2) Cel Mai Frumos Joc, un podcast despre istoriile orale ale suporterilor din România. Ultimul proiect, început în 2024, este FC Newsletter, un newsletter personal în care își adună gândurile despre fotbal. În rest, a mai scris pe subiect la Scena9, Vice, Kajet, Sfertul Academic și The Future Of…

Andrei Răzvan Voinea (n.1985, Câmpina) este istoric, absolvent al Facultății de Istorie (2008), al masterului de Studii Culturale Britanice (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 2010), ambele în cadrul Universității București și al masteratului de istorie central-europeană din cadrul Universității Central-Europene (Budapesta, 2012). Doctor în istoria arhitecturii (Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, 2017),  Bursier al Academiei Române (2014-2015) și Fulbright Visiting Scholar la Universitatea din Pittsburgh (Departamentul de Istoria Artei și Arhitecturii) între 2016-2017. Studii postdoctorale în București (New Europe College – 2020, Institutul de Cercetare al Universității București – 2022) și Neuchatel (International Center for Sport Studies 2021). 

A lucrat ca arhivist la “Open Society Archives” (2012) și ca secretar general de redacție al revistei Arhitext (2014-2015). Autor al cărților „Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine – București (1908-1948)”, „Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și parcelarea Vatra Luminoasă (1930-1949)” și „Ferentari incomplet: volumul 1 – Politici urbane la o margine de oraș (1846-2011)”. În prezent, este președintele Asociației Studio Zona și predă cursuri de scriere academică.  

Reclamă
Reclamă 4

Asociaţia CS Sportul, înfiinţată de Răzvan Voinea

Asociația Centrul de Studii Sportul Est European (CS Sportul) este un centru de cercetare format din antropologi și istorici interesați de trecutul și prezentul sportului. Centrul documentează și pune în valoare dimensiunea socială a fenomenului sportiv, cercetările coordonate căutând să găsească răspunsuri la întrebarea: Cum explică sportul lumea? Organizația a fost înființată în 2020 de către antropologii Andrei Mihail și Ileana Szasz împreună cu istoricul Răzvan Voinea. Toți trei au beneficiat de burse FIFA acordate de CIES (Centre International d’Etude du Sport din Neuchâtel) pentru diferite studii dedicate fotbalului. Împreună, prin CS Sportul, au dezvoltat proiectele Stadion de Cartier și Mica CeFeRiadă care au ca obiectiv documentarea bazelor sportive din București și a rolului acestora în peisajul social al Capitalei.

Recomandări

Va ieşi naţionala României din grupe la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:17

FotoRapid, primul antrenament sub comanda lui Neil Lennon! Albion Rrahmani, absent! Cătălin Cîrjan încă nu a plecat

10:52

Câţi jucători au fost prezenţi la reunirea lui Dinamo! Ahmed Bani şi Dennis Politic, mesaje de luptă: „Vrem în play-off!”

10:34

Neil Lennon îl aşteaptă pe Ianis Hagi: „Vino la Rapid, eşti bine-venit!” Mesaj superb despre Gică Hagi

9:59

VIDEOLovitură pentru Red Bull, după Marele Premiu al Canadei! Sergio Perez, penalizat cu trei poziţii pe grilă în următoarea cursă

9:47

Anca Todoni a urcat 43 de poziţii în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă din ierarhia mondială

9:35

Lando Norris, după Marele Premiu al Canadei: „Am pierdut cursa din cauza Safety Car-ului! Nu am făcut o treabă bună ca echipă”

1 FotoIanis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru „nunta anului”! Decorul de vis în care îşi vor uni destinele 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoRomânia – Liechtenstein 0-0. Rezultat ruşinos pentru naţionala lui Edi Iordănescu, chiar înainte de EURO 4 Au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Hai, România!”, care vor merge la meciul România – Liechtenstein 5 Presa internaţională a reacţionat, după oferta făcută de Gigi Becali: „O mutare spectaculoasă” 6 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”!
Citește și