Închide meniul

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 2 – Forrest Griffin vs Stephan Bonnar

Florian Ceafalău Publicat: 17 februarie 2021, 12:06

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 2 – Forrest Griffin vs Stephan Bonnar

UFC

Stephan Bonnar vs Forrest Griffin

  • Griffin vs Bonnar a avut loc în 2005
  • UFC era într-o situație grea
  • Meciul a salvat promoția și MMA-ul

UFC-ul a ajuns o industrie de miliarde de dolari la nivel mondial. Promoția este unul dintre cele mai mari branduri din sport, indiferent de disciplină, dar evoluția din 1993, de la prima gală, până în 2021, a fost una foarte dificilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii de generație nouă nu au prins vremurile când UFC-ul se zbătea între ”viață și moarte”. Promoția a ”decolat” abia în 2005, iar meritul i s-a atribuit unui singur meci. Da, un singur meci a însemnat explozia de care avea nevoie promoția pentru a deveni un business de succes, iar MMA-ul un sport mondial.

Acel meci a fost confruntarea dintre Forrest Griffin și Stephan Bonnar.

Reclamă

Acum 16 ani, UFC-ul era o promoție fragilă

În 2005, MMA-ul și UFC-ul arătau diferit. Promoție era într-un punct unde putea să pice în colaps. Dana White și patronii promoției, frații Fertita, încercau din greu să ajungă pe TV în SUA, dar nu aveau prea mare succes. PPV-urile nu asigurau continuitatea promoție, iar UFC-ul avea nevoie de o minune. 

Această minune a venit în finala primului show The Ultimate Fighter, cel care a generat zeci de sportivi de calitate pentru promoție în anii următori. Cei de la Spike au vrut să bage MMA-ul pe TV, dar au dorit ceva mai comercial, așa că au ajuns la concluzia că un reality show ar fi cel mai potrivit. TUF 1 a fost absolut genial, mai ales finala, acolo unde Griffin și Bonnar au oferit unul dintre cele mai tari meciuri din istoria sportului, spre norocul UFC-ului.

Reclamă

Griffin vs Bonnar a pus UFC pe cable TV

Meciul a fost atât de bun, încât Spike TV a semnat o colaborare cu UFC, prin care MMA-ul a început să intre pe cable TV, ceea ce a dus la o popularizare extraordinară a UFC-ului. Americanii au început să afle din ce în ce mai mult despre MMA și UFC, și au început să se îndrepte spre acest sport, vânzările de PPV crescând exponențial în următorii ani.

Numărul de gale făcut de UFC pe an

Dana White: ”Cel mai important meci din istoria UFC”

Meciul a fost unul dintre cele mai premiate din istorie. A fost declarat meciul anului 2005 de două publicații, în 2009 a fost declarat cel mai tare meci din istoria UFC-ului, iar Dana White a declarat că, pentru el și pentru promoție, Griffin vs Bonnar este cel mai important meci din istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Ambii luptători au semnat atunci cu UFC-ul, deși doar câștigătorul trebuia să prindă un contract. Forrest Griffin, cel care a câștigat la decizie, a primit 100.000 de dolari, o mașină, o motocicletă și un ceas de lux, iar Bonnar a primit și el o sumă de bani și un contract cu UFC-ul. Culmea e că Griffin a devenit, 3 ani mai târziu, campionul UFC la categoria semi-grea, confirmând succesul showului The Ultimate Fighter.

Ceea ce este UFC-ul astăzi se datorează mai multor lucruri, și a fost un proces continuu, dar cel mai important moment din istoria sa, și un moment de răscruce pentru promoție, a fost în 2005. Dacă Bonnar vs Griffin nu exista, sau nu era așa bun, erau șanse mari ca UFC-ul să se îndrepte spre faliment, ceea ce ar fi însemnat o scădere enormă a sportului, similar cu ce s-a întâmplat în kickboxing după dispariția K-1.

Citește și Locul 9 – Ronda Rousey vs Holly Holm

Citește și Locul 8 – Nogueira vs Bob Sapp

Citește și Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

Citește și Locul 6 – Georges St. Pierre vs BJ Penn 2

Citește și Locul 5 – Conor McGregor vs Jose Aldo

Reclamă

Citește și Locul 4 – Anderson Silva vs Chael Sonnen

Citește și Locul 3 – Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gala de MMA Hexagone 14 este LIVE azi în AntenaPLAY de la ora 21:30
FIGHT • 10 feb., 21:20
Gala de MMA Hexagone 14 a fost în AntenaPLAY. Un român luptă în Franța
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
FIGHT • 4 feb., 18:13
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
Fight • 31 ian., 13:41
Moment istoric în MMA! Prima femeie din Arabia Saudită care semnează cu o promoție puternică
Gala Hexagone MMA Paris este LIVE VIDEO în AntenaPLAY, vineri 26 ianuarie de la 21:30
Fight • 26 ian., 23:59
Gala Hexagone MMA Paris a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY
Bomba începutului de an: ”Vrem să îl aducem pe Conor McGregor la următoarea gală Heroes MMA”
FIGHT • 15 ian., 16:12
Bomba începutului de an: ”Vrem să îl aducem pe Conor McGregor la următoarea gală Heroes MMA”