Închide meniul

Adrian Mititelu „aruncă în aer” Oltenia: „Dovada indubitabilă că palmaresul şi sigla sunt ale FCU”

Publicat: 15 iunie 2024, 15:12

Reclamă
Adrian Mititelu „aruncă în aer Oltenia: „Dovada indubitabilă că palmaresul şi sigla sunt ale FCU

Adrian Mititelu "aruncă în aer" Oltenia:

Adrian Mititelu / Profimedia

Adrian Mititelu aruncă în aer Oltenia după ce a postat pe reţelele de socializare mai multe documente prin care susţine că reprezintă dovada că palmaresul şi sigla sunt la FC U Craiova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Mititelu susţine că prin actele prezentate de clubul pe care îl patronează a dovedit faptul că echipa sa deţine palmaresul istoric al Universităţii Craiova.

Adrian Mititelu „aruncă în aer” Oltenia

Documentele de mai jos dovedesc indubitabil și irevocabil faptul că, atât palmaresul, cât și sigla sunt în patrimoniul FCU. În 16 iunie 1994, la Notariatul de Stat din Craiova, s-a semnat privatizarea clubului Fotbal Club Universitatea Craiova și, 𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 (𝐩𝐚𝐥𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥), 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢. Reamintim că Fotbal Club Universitatea Craiova funcționa încă de la 1 februarie 1991 ca unitate autonoma în cadrul Ministerului Învățământului și Științei.

Când spunem privatizare, ne referim la faptul că, până la acea dată, era un club de stat universitar, aflat sub tutela Ministerului Învățământului și Științei și a Universității din Craiova. Această privatizare a fost făcută în baza regulamentului fotbalului profesionist, emis prin ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 266 din 08.05.1992, dat în baza HG 994/1990, a HG 537/1991 și a HG 15/1992.

Din actele care au stat la baza constituirii noii entități private de la acea vreme, 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐛𝐢𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬-𝐚 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐜𝐚 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥.

Reclamă
Reclamă 4

Astfel, Cămătaru Rodion, Zamfir Nicolae (Țîcă), Geolgău Ion, Tomiță Paul, Popescu Tamara, Arnăutu Eugen, Canțăr Mircea, Țicleanu Aurel, Rinderiu Ion, Împușcătoiu Ion, Florescu Constantin, Săndoi Emil, Arcanu Dorin, Biță Gheorghe, Craioveanu Gheorghe, Gane Ionel Tersinio, Zamfir Nicolae, Neagoe Eugen, Pigulea Adrian, Mogoșanu Daniel și Călin Augustin au calitatea de membri fondatori ai entității private Fotbal Club Universitatea Craiova. Actul de constituire a fost semnat la Notariatul de Stat din Craiova, în fața notarului Emil Cernobai.

Precizăm că această formă de structură sportivă a funcționat până în anul 2002, când, în vederea aplicării Legii Sportului nr 69/2000, această asociație s-a transformat în Societatea Comercială Fotbal Club Universitatea Craiova SA.

Din actele de mai jos veți vedea că la dosarul constituirii acestei entități, care a fost finalizat cu sentința 72/1994 a Judecătoriei Craiova, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫, la acea vreme neexistând OSIM, marca fiind înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.

Reclamă

Ulterior, sentința 89/2006 a Tribunalului Dolj, prezentată mai jos, 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐢𝐫𝐞𝐯𝐨𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐒𝐂 𝐅𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐀, 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐮𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝟔𝟗/𝟐𝟎𝟎𝟎, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚, 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐮𝐫𝐠, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐚̂𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚̆, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚̆.

Precizăm faptul că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, clubul rezultat din aplicarea legii 69/2000, și-a schimbat ulterior în mai multe rânduri denumirea, respectiv în 2004 în SC Știința U Craiova SA, în 2005 în SC Univ Știința Fotbal Craiova SA și în 2006 în SC Fotbal Club U Craiova SA, care a rămas până în prezent.

Schimbarea denumirii a survenit din motive legale, deoarece în 2004, prin modificarea legii 26/1990, art. 39, guvernul Năstase a interzis ca societățile comerciale să poarte denumiri ca “național”, “academie”, “universitate” etc. Astfel, clubul a fost forțat să elimine denumirea de “Universitatea”, fără voia sa.

În final, în funcție de cum au considerat decidenții de la acea vreme, s-a ajuns la concluzia că Fotbal Club U Craiova este denumirea cea mai apropiată de numele original al clubului„, e mesajul apărut pe pagina de Facebook a celor de la FC U Craiova şi care a fost distribuit şi de Adrian Mititelu.

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:12

VIDEODenis Drăguş a început să plângă în timpul unui interviu, după România – Ucraina 3-0. Ce i-a arătat pe telefon un jurnalist turc

14:55

BREAKING NEWSFCSB – Virtus, în primul tur preliminar din Champions League! Tragere la sorţi facilă pentru campionii României

14:05

„I-am făcut o ofertă de 1,4 miliarde de euro!” Lionel Messi, tentat cu cel mai mare salariu din istorie

14:05

Decizia luată de selecţionerul Belgiei, după înfrângerea şoc cu Slovacia! Doar 12 jucători s-au antrenat

13:53

Carlos Alcaraz, înainte de participarea alături de Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024: „Este un moment unic pentru mine”

13:45

Al cincilea transfer al verii la Dinamo! „Câinii” au transferat un fundaş central de la Lecce

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și