Închide meniul

Australian Open 2022 | Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0. „Simo”, de neoprit! Campioana noastră a făcut un meci perfect şi s-a calificat în turul al treilea

Reclamă

Antena Sport Publicat: 20 ianuarie 2022, 14:40

Australian Open 2022 | Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0. „Simo, de neoprit! Campioana noastră a făcut un meci perfect şi s-a calificat în turul al treilea

Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0

Getty Images

Simona Halep a făcut un meci perfect şi s-a calificat în turul al treilea la Australian Open 2022

Halep nu a avut probleme cu adversara de joi, o sportivă de 1,85 metri înălţime, al cărui joc este bazat exclusiv pe forţă, fără alte calităţi evidente. Cu serviciul la cel mai înalt nivel din acest an şi cu un tir bine direcţionat către laturile laterale ale terenului, Simona Halep a predat o lecţie de tenis pe Rod Laver Arena. Românca a fost precisă, rapidă, solidă în raliuri, tehnică şi a obţinut o victorie rapidă şi facilă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a condus cu 3-0 după un break în ghemul al doilea şi după ceva mai mult de zece minute de joc, apoi a avut trei mingi de 4-0, ratate însă. Fostul lider WTA a mai câştigat o dată pe serviciul braziliencei la 5-2, şi a încheiat setul, scor 6-2, după 36 de minute.

Lipsa de valoare a jucătoarei Beatriz Haddad Maia a fost şi mai evidentă în setul secund, în care a greşit mult şi nu a pus niciun fel de opoziţie. A rezultat un „bagel”, 6-0, firesc, care reflectă diferenţa de valoare de pe teren şi o victorie în 66 de minute.

Prin accederea în manşa a treia, ea şi-a asigurat un premiu de 221.000 de dolari australieni (140.000 de euro) şi 130 de puncte WTA.

Reclamă

Halep va evolua în turul al treilea cu Danka Kovinic din Muntenegru, locul 98 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dat, în 2016, la Bucureşti, în sferturi, când românca s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-0. „Simo” nu i-a dat nicio şansă adversarei din Brazilia şi s-a calificat în turul al treilea la Australian Open 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 5-0. Simona este la un game distanţă de calificarea în turul al treilea.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 4-0. Campioana noastră se apropie de câştigarea meciului.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 3-0. Simona este de neoprit în actul secund.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 2-0. Sportiva noastră joacă excelent, iar adversara are mari probleme.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 1-0. „Simo” o ia tare din nou pe adversara din Brazilia.

Update: A început setul secund!

Reclamă

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 6-2. Campioana noastră a câştigat primul set!

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 5-2. Simona este la un game distanţă de câştigarea primului set.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 4-2. Brazilianca reduce din diferenţă după ce reuşeşte trei lovituri câştigătoare.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 4-1. Simona joacă excelent şi se apropie de câştigarea primului set.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 3-1. Sportiva din Brazilia a salvat o minge de break.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 3-0. Simona are un start perfect şi reuşeşte al treilea game consecutiv.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 2-0. „Simo” reuşeşte break-ul.

Update: Simona Halep – Beatriz Haddad Maia 1-0. Sportiva noastră a început în forţă meciul.

Update: A început meciul!

Update: Kyrgios rămâne în meci după ce a câştigat al treilea set: 6-4.

Update: Medvedev a câştigat şi al doilea set cu Kyrgios: 6-4.

Update: Daniil Medvedev a câştigat primul set cu Kyrgios: 7-6.

Update: A început super-meciul dintre Nick Kyrgios şi Daniil Medvedev. După el urmează partida Simonei Halep.

Simona Halep (31 de ani, locul 15 WTA) şi Beatriz Haddad Maia (25 de ani, locul 83 WTA) se întâlnesc pentru a doua oară. Cele două jucătoare s-au mai confruntat o singură dată, în 2017, la Wimbledon. Atunci, Simona Halep s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Australian Open 2022 | Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT, în turul 2

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2022 după ce a învins-o în primul tur pe Magdalena Frech, scor 6-4, 6-3. Imediat după acea victorie, Simona Halep a dezvăluit că unul dintre visurile sale este să mai ajungă în finala de la Australian Open. În 2018, Simona Halep a pierdut finala în faţa Carolinei Wozniacki.

Nu ştiu ce să zic de finală. Este unul dintre visurile mele să ajung acolo, dar ştiu că este dificil şi nu o să mă gândesc la asta, iau zi cu zi. Nu cred că sunt la cel mai înalt nivel, ca în trecut, dar mă simt bine. Sunt încrezătoare că jocul e acolo, că mişcarea e acolo, psihic sunt destul de puternică„, a spus Simona Halep.

De cealaltă parte, Beatriz Haddad Maia a ajuns în turul al doilea de la Australian Open după ce a învins-o pe Katie Volynets (176 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-3. Sportiva braziliană nu a trecut niciodată de turul al doilea la un Grand Slam. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 58 mondial, în 2018.

Australian Open 2022 | Mats Wilander o vede pe Simona Halep din nou cea mai bună din lume

Forma bună prin care trece Simona Halep i-a atras atenţia lui Mats Wilander. Acesta e de părere că Simona Halep poate redeveni numărul 1 WTA. De altfel, unul dintre obiectivele din 2022 pentru Halep este să reintre în TOP 10. De-a lungul carierei, Simona Halep a stat 64 de săptămâni pe prima poziţie a clasamentului.

„Cred că poate, chiar cred. Dacă aş fi în locul Simonei Halep, mi-aş reaşeza jocul puţin. Aş deveni ceva mai agresiv, în locul ei, pentru că în fiecare an jucătoarele din circuit lovesc mingea mai puternic.

Simona trebuie să îşi pună următoarea întrebare: joc ceva mai riscant sau evoluez în continuare la aceeaşi intensitate? Cel mai important e să se bucure de acest proces, fie că pierde sau câştigă”, a spus Wilander, citat de eurosport.ro.

Simona Halep, turneu de neuitat la Australian Open 2018

Simona Halep a pierdut finala cu Caroline Wozniacki de la AO 2018, după ce a condus în decisiv cu 4-3 şi break în faţă. A fost un duel epuizant, în urma căruia Simo a ajuns deshidratată pe patul de spital.  Înainte, ea a mai avut parte de două meciuri uriaşe, în turul 3, cu Lauren Davis (4-6, 6-4, 15-13) şi în semifinale cu Angelique Kerber (6-3, 4-6, 9-7). În ambele partide, Simo a salvat mingi de meci.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:21 Palermo – Reggiana LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:15). Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare! Echipele de start 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și