Închide meniul

Novak Djokovic, în „al nouălea cer” după ce a câștigat Australian Open 2023: „E cea mai mare victorie din viața mea!” + Mesaj superb pentru Tsitsipas

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 29 ianuarie 2023, 14:32

Novak Djokovic, în „al nouălea cer după ce a câștigat Australian Open 2023: „E cea mai mare victorie din viața mea! + Mesaj superb pentru Tsitsipas

Novak Djokovic a câștigat Australian Open 2023

Novak Djokovic a câștigat Australian Open 2023 / Profimedia

Novak Djokovic este în „al nouălea cer” după ce a câștigat Australian Open 2023. Campionul sârb a câștigat al 10-lea trofeu din carieră la Melbourne, după ce l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6(4),7-6(5).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic s-a descătușat și a izbucnit în plâns după ce a cucerit cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam, egalându-l pe Rafael Nadal.

Novak Djokovic, în „al nouălea cer” după ce a câștigat Australian Open 2023

Djokovic a avut un discurs emoționant după ce a triumfat din nou la Australian Open. Nole le-a mulțumit familiei și echipei sale, precum și lui Stefanos Tsitsipas, cel care i-a adresat cuvinte superbe la finalul meciului de la Melbourne.

Novak Djokovic a dezvăluit că este „cea mai mare victorie din viața mea”. Campionul sârb a avut un mesaj special și pentru antrenorul său, Goran Ivanišević.

În plus, Nole le-a transmis un mesaj superb tuturor copiilor care visează să exceleze în sport și nu numai.

Reclamă

„În primul rând, vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos despre mine și că ai fost atât de respectuos. Amândoi vrem să câștigăm când suntem pe teren, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm.

Te felicit pentru un turneu foarte bun, o luptă frumoasă în această seară și, cu siguranță, nu e ultima ta șansă de a cuceri un Grand Slam. Ai mai mult timp decât mine. Felicitări echipei tale, familiei tale, știm cât munciți. Și în afara terenului ești un profesionist și cred că ești o persoană interesantă.

Suntem două țări care nu au mare tradiție în tenis (n.r. – Serbia și Grecia). Nu am avut mulți jucători care au atins acest nivel. Mesajul meu pentru toți tinerii care urmăresc asta acum și vor să devină mari este că trebuie să viseze, nimic nu e imposibil și nimeni nu trebuie să îți fure visurile.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic, discurs emoționant după ce a câștigat Australian Open 2023: „Ce călătorie!”

Mai degrabă o copilărie cu dificultăți și provocări te face mai puternic. Eu cu Stefanos suntem două exemple în acest caz. Chiar dacă o singură persoană din întreaga lume acceptă și crede în visurile voastre, găsiți acea persoană și aveți încredere că puteți reuși.

Ce călătorie a fost pentru mine, pentru familia și echipa mea! Nu iau nimic de-a gata. Le mulțumesc că tolerează de multe ori cea mai urâtă parte a personalității mele. Apreciez dragostea și încrederea pe care mi-o oferiți. Goran, nu știu dacă mă vei ierta vreodată pentru toți acești ani. Acest trofeu este și al tău, îți mulțumesc din toată inima.

A fost unul dintre cele mai dificile turnee din carieră. N-am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt binevenit aici, în Melbourne și în Australia. E un motiv pentru care am jucat cel mai bun tenis al meu aici în Australia, în fața legendarului Rod Laver.

Încerc să mă ciupesc să văd dacă este real momentul. Doar echipa și familia mea știu prin ce am trecut în ultimele 5 săptămâni. E cea mai mare victorie din viața mea, având în vedere circumstanțele”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

Novak Djokovic, „monstrul” din tenis! Nole l-a egalat pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Grand Slam

Novak Djokovic este „monstrul” din tenis! Campionul sârb l-a egalat pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Grand Slam. Nole a câștigat marea finală de la Australian Open 2023 în fața lui Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6(4),7-6(5), iar de luni va reveni pe primul loc în clasamentul ATP.

Djokovic a câștigat a 10-a finală de la Australian Open din carieră.

Nole nu i-a dat nicio șansă lui Stefanos Tsitsipas și l-a învins în 3 seturi. Sârbul a controlat partida, a servit impecabil și a rămas stăpân pe propriile emoții în momentele tensionate.

Reclamă

Novak Djokovic a tranșat finala de la Melbourne în 3 ore și și-a trecut în palmares al 22-lea titlu de Grand Slam.

Așadar, Djokovic l-a egalat pe rivalul Rafael Nadal în topul jucătorilor cu cele mai multe trofee cucerite la turneele de Grand Slam.

Grație triumfului de la Australian Open 2023, Novak Djokovic va reveni pe prima poziție în clasamentul mondial, începând de săptămâna viitoare. Finalistul Stefanos Tsitsipas va urca pe locul 3. Spaniolul Carlos Alcaraz, care nu a putut participa la Australian Open 2023 din cauza unei accidentări, va coborî pe locul 2.

La Melbourne, Djokovic a reuşit să obţină un al 10-lea titlu, după cele din 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 şi 2021.

El a mai câştigat de două ori Roland Garros (2016, 2021), de trei ori US Open (2011, 2015, 2018) şi de şapte ori Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021, 2022).

Câştigătorul turneului a obţinut 2,975,000 dolari australieni, iar finalistul 1,625,000 dolari australieni.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:26 LIVE SCOREUTA – Oţelul 3-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu! Arădenii fac spectacol pe final 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys Vezi toate știrile
Citește și