Închide meniul

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale, după ce l-a spulberat în sferturi pe Stefanos Tsitsipas

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 6 iunie 2023, 23:52

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale, după ce l-a spulberat în sferturi pe Stefanos Tsitsipas

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la Roland Garros

Carlos Alcaraz, după o victorie / Profimedia Images

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale la Roland Garros. Spaniolul l-a învins fără drept de apel în sferturile turneului de Grand Slam pe grecul Stefanos Tsitsipas, scor 6-2, 6-1, 7-6.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În semifinale, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe fostul lider mondial, Novak Djokovic.

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinale

Novak Djokovic a trecut în sferturi de Karen Khachanov, cu 4-6, 7-6, 6-2, 6-4.

Cred că și datorită jocului lui am jucat eu slab în primele două seturi. Nu mi-am găsit ritmul, am greșit mult. Am intrat greu în meci, dar apoi am jucat tie-break-ul perfect în setul doi și de acolo am jucat mult mai sus ca nivel. În finalul setului 4 a reușit re-break-ul, dar una peste alta a fost o mare bătălie, așa cum mă așteptam.

Sunt sferturi de finală la un Grand Slam, nu o să-ți facă nimeni cadou victoria. Sunt fericit că am trecut de această mare provocare astăzi. Am un mare respect pentru Karen, este un mare luptător, un mare jucător. Îi urez multă baftă în continuare”, a declarat Novak Djokovic, pentru eurosport.ro.

Reclamă

De asemenea, Mats Wilander, cel care i-a luat interviu lui Djokovic după meci, l-a rugat pe acesta să vorbească puţin şi în franceză, fapt care i-a cucerit pe parizienii aflaţi în tribunele arenei.

Philippe Chatrier este una dintre cele mai mari și mai frumoase arene din lume. E mereu o plăcere să fiu aici. De fiecare dată voi încerca să dau totul în fața acestor spectatori. Mereu când vin aici mă simt nemaipomenit în fața dumneavoastră. Simt însă și emoții, tensiune. Vreau să le mulțumesc foarte mult celor care au venit să ne vadă”, a declarat Novak Djokovic, în franceză, citat de aceeaşi sursă citată mai sus.

Carlos Alcaraz a trecut lejer şi de italianul Lorenzo Musetti în optimi

Carlos Alcaraz a făcut o demonstraţie de forţă şi în turul anterior de la Roland Garros 2023. Liderul mondial s-a calificat în sferturile de finală după o victorie facilă cu numărul 18 mondial, italianul Lorenzo Musetti.

Reclamă 4 / 0/3

Alcaraz l-a învins pe Musetti cu 6-3, 6-2, 6-2.

Alcaraz s-a impus după doar două ore de joc, iar în runda următoare îl va avea ca adversar pe grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP, favorit nr. 5), potrivit agerpres.ro.

Carlos Alcaraz: ”Sunt un jucător complet, care joacă agresiv”

Carlos Alcaraz a spus că a devenit un jucător complet. Spaniolul e convins că va fi foarte greu de învins la Roland Garros.

”Sunt foarte mulțumit de modul în care am jucat. Într-un Grand Slam este important să petreci cât mai puțin timp pe teren, pentru că vei avea nevoie de această energie în celelalte tururi. Fiind meciul de noapte, este chiar mai bine că am încheiat în trei seturi, astfel încât cina și tratamentul să nu dureze atât de mult și să pot merge la culcare nu atât de târziu.

Anul trecut am suferit mult împotriva lui Ramos în turul doi, îmi amintesc perfect acel meci, iar la New York am avut și eu meciuri dificile, așa că vom vedea ce se va întâmpla aici.

Sunt un jucător complet, care joacă agresiv, pun mereu presiune pe adversarul meu și îl duc la limită. Nu-mi pierd prea mult concentrarea, sunt pregătit să joc puncte lungi, iar rivalii trebuie să facă lucruri mari pentru a mă putea depăși”, a declarat Carlos Alcaraz în timpul acestui Roland Garros.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:00 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. De Moura şi-a dat autogol, Abdallah a ratat un penalty! 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și