Închide meniul

Irina Begu, prima reacție după eliminarea de la Roland Garros 2022! Ce a spus românca, după ce și-a egalat cea mai bună performanță la Paris

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 30 mai 2022, 23:08

Irina Begu, prima reacție după eliminarea de la Roland Garros 2022! Ce a spus românca, după ce și-a egalat cea mai bună performanță la Paris

Irina Begu, calificare în turul doi la US Open

Irina Begu, în timpul unui meci / AFP7 / Rob Prange

Irina Begu a oferit prima reacție după eliminarea de la Roland Garros 2022. Jucătoarea din România a fost învinsă în turul 3 de Jessica Pegula, în setul decisiv, scor 6-4, 2-6, 3-6.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ciuda înfrângerii dramatice, Begu pleacă acasă cu gândul că și-a egalat cea mai bună performanță la Grand Slam-ul de la Paris – calificarea în turul 3.

Irina Begu, prima reacție după eliminarea de la Roland Garros 2022!

Irina Begu a fost ultima româncă rămasă pe tabloul de la Paris.

Begu a luptat eroic pentru calificarea în sferturile Roland Garros, însă a cedat în decisiv contra americancei Jessica Pegula.

Irina a câștigat primul set, scor 6-4, dar cea mai bogată jucătoare din lumea tenisului a revenit spectaculos și a avansat în turul următor.

Reclamă

Jucătoarea noastră a recunoscut că nu a reușit să mențină ritmul excelent din primul set:

„Cred că în primul set am fost mult mai agresivă și am reușit să variez mult mai bine, să preiau eu conducerea. Începând cu setul al doilea și al treilea cred că ea și-a ridicat nivelul și a început să joace mult mai bine pe cross. Iar eu, din păcate, n-am reușit să mai variez atât de bine ca în primul set.

Jocul ei a fost la fel (n.r. – ca în celelalte meciuri), știam la ce să mă aștept. Însă cred că a fost mult mai solidă și mult mai constantă. S-a mișcat extrem de bine și a făcut puține greșeli, comparativ cu meciurile precedente. O să urmeze Wimbledonul și încerc să îl pregătesc cât mai bine.”, a spus Irina Begu, pentru eurosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Irina Begu a ratat cel mai mare premiu din carieră la Roland Garros 2022! Pe ce loc a urcat în clasamentul WTA

Irina Begu putea da marea lovitură dacă se califica în sferturile de finală. Românca putea să câştige 380.000 de euro şi 360 de puncte WTA. Chiar şi aşa, sportiva noastră va primi o sumă uriaşă. Este vorba de 189.000 de euro, la care se adaugă şi 240 de puncte în clasamentul WTA.

În 2016, când a ajuns în optimi, sportiva noastră a încasat o altă sumă uriaşă, 172.844 euro.

Înaintea turneului de la Roland Garros, Irina Begu era pe locul 63 în clasamentul WTA. După ce a ajuns până în optimi la Grand Slam-ul parizian, românca a urcat pe locul 42 în ierarhia live.

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Paris a fost în 2016, când a ajuns în optimile de finală. Atunci, Begu a fost învinsă de Shelby Rogers, după ce a trecut de Mattek, Vandeweghe şi Beck.

Cea mai bună clasare din cariera Irinei Begu a fost locul 22 WTA, în august 2016. Cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA rămâne Simona Halep, aflată pe poziția a 19-a. Urmează Sorana Cîrstea, pe locul 35.

Begu a riscat să fie descalificată la Roland Garros 2022

Irina Begu a scăpat de descalificare la Roland Garros 2022, după un moment nefericit ce a avut loc în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, atunci când românca era condusă cu 2-0. Din nefericire, Irina a dat cu racheta de pământ, lângă scaun, şi racheta a sărit în tribună, în primul rând şi a atins un spectactor.

După mai multe minute în care arbitrul stat de vorbă cu supervizorul, cei doi au ajuns la concluzia că a fost vorba doar de o neglijenţă şi Irina Begu a scăpat doar cu un avertisment.

Reclamă

Organizatorii au anunţat că Irina Begu a primit o amendă de 10.000 de euro, după ce a lovit, din greşeală, un copil.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și