Închide meniul

Simona Halep – Paula Badosa, în optimile Wimbledon 2022! Campioana noastră a câștigat singurul meci direct. Ce a spus iberica înaintea duelului

Cosmin Cioboată Publicat: 2 iulie 2022, 20:31

Simona Halep – Paula Badosa, în optimile Wimbledon 2022! Campioana noastră a câștigat singurul meci direct. Ce a spus iberica înaintea duelului

Simona Halep - Paula Badosa, în optimile Wimbledon 2022

Simona Halep și Paula Badosa, înaintea unui meci / Profimedia

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep va da piept cu Paula Badosa în optimile de finală de la Wimbledon 2022. În turul 3, românca a învins-o pe Madgdalena Frech, scor 6-4, 6-1, în timp ce iberica a trecut de Petra Kvitova, scor 7-5, 7-6 (4).

Simona Halep – Paula Badosa, în optimile Wimbledon 2022!

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, chiar în acest an. Halep a învins-o pe Badosa în turul 3 de la Madrid, scor 6-3, 6-1, după un joc care a durat o oră și 14 minute.

Reclamă

Badosa s-a mai duelat cu o româncă în actuala ediție de la Wimbledon. În turul 2, iberica a eliminat-o pe Irina Bara, în două seturi, scor 6-3, 6-2.

Pe drumul către optimi, „Simo” a trecut de Muchova, Flipkens și Frech. De cealaltă parte, Paula Badosa le-a eliminat pe Chirico, Bara și Kvitova.

Reclamă

Pentru calificarea în această fază de la Wimbledon 2022, Simona Halep și Paula Badosa și-au asigurat un cec de 233.000 de dolari.

Ce a spus Paula Badosa despre meciul cu Simona Halep de la Wimbledon

Badosa s-a arătat extrem de emoționată după victoria cu idolul său, Petra Kvitova. Iberica a avut numai cuvinte de laudă la adresa dublei câștigătoare de la Wimbledon, din 2011 și 2014, apoi a vorbit despre viitoarea advesară, Simona Halep:

„Petra e o campioană. E o provocare să joci contra ei pe iarbă. După această victorie mă simt incredibil. Îmi amintesc în 2014, când am jucat la juniori aici, primul meci pe care l-am văzut a fost al Petrei, pe terenul central, în anul în care a câștigat Wimbledonul. Vă dați seama cum mă simt să joc acum pe central împotriva unei legende. E ceva incredibil pentru cariera mea.

Reclamă 4 / 0/3

Nu renunț niciodată la nicio minge, asta e cheia carierei mele. Le mulțumesc tuturor, nu mă așteptam ca oamenii să mă susțină și pe mine. Credeam că o vor susține doar pe Petra.

Sigur că are importanță, nu pot să mint (n.r. – dacă contează viitoarea adversară). E o fostă campioană și joacă bine. Mă bucur pentru timpul petrecut pe teren, pentru mine e important să joc bine, pe terenul central. Sper să joc bine și meciul următor și pubicul să mă susțină”, a spus Paula Badosa, pentru eurosport.ro.

Iga Swiatek era principala favorită la câștigarea Wimbledon 2022. Halep, calificată în optimi, e acum a doua favorită a competiției, după Ons Jabeur.

1. Ons Jabeur
2. Simona Halep
3. Jelena Ostapenko

Simona Halep, prima reacție după calificarea în optimi la Wimbledon 2022

„Simo” își dorește enorm să devină din nou „regină” la Wimbledon, iar din acest motiv spune că așteaptă cu nerăbdare următoarele partide. Este pentru a 5-a oară când Halep ajunge în optimile prestigiosului turneu din Anglia.

Simona Halep își propune să câștige și meciurile din săptămâna a doua de la All England și să ridice trofeul deasupra capului:

„A fost un meci bun. E mereu greu să joci pe iarbă, dar mă bucur că m-am calificat. E mereu o plăcere să joc la Wimbledon. Încep să mă bucur de fiecare zi. Faptul că am câștigat turneul (n.r. – în 2019) îmi oferă încredere, dar adversarele sunt complicate.

Reclamă

Mă aștept să câștig toate meciurile și în săptămâna a doua. Abia aștept următoarea partidă. Vreau să mulțumesc și publicului, pentru că mereu creează o atmosferă deosebită.”, a spus Simona Halep, pentru eurosport.ro.

Tun financiar pentru Halep, după calificarea în optimi la Wimbledon 2022

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) continuă parcursul excelent de la Wimbledon 2022. Sportiva din Constanța a obținut calificarea în optimile turneului de la All England după ce a învins-o în două seturi pe poloneza Magdalena Frech (24 de ani, 92 WTA).

Calificarea în optimi reprezintă o lovitură uriașă atât pe plan sportiv, cât și financiar. Pentru performanța de până acum, Halep va încasa 233.000 de dolari. Numai succesul din turul 3 i-a adus Simonei în conturi 86.000 de dolari.

După rezultatele înregistrate în ultima perioadă, Simona Halep a ajuns la o sumă impresionantă adunată din tenis, în valoare de 39.206.075 de dolari.

Halep este devansată în topul jucătoarelor cu cele mai mari venituri din tenis numai de surorile Williams, Serena și Venus, cu 94.642.971 de dolari, respectiv 42.280.541 de dolari. „Simo” a întrecut-o recent pe Maria Sharapova (38.777.962) în ierarhia respectivă.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:03 FotoSuferinţă fără margini pentru Aryna Sabalenka! Tenismena şi-a pierdut tatăl şi iubitul la aceaşi vârstă, în condiţii similare! 8:52 Pilotul de Formula 1 care investeşte într-un club de fotbal! Pierre Gasly şi-a ales echipa 8:23 Mesajul trimis din arest de liderul galeriei Rapidului, după meciul cu Farul. „Bocciu”, apel la adresa ultraşilor 8:15 Conducerea lui Dinamo i-a făcut praf pe jucători după ce au fost umiliţi de Hermannstadt: „Nu arătăm nici ca o echipă de Liga 2” 7:41 Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit 3:32 Dramă pentru Aryna Sabalenka! Iubitul ei a murit la doar 42 de ani. Cei doi se aflau la Miami 2:19 Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare 18
mart.
23:27
Vlad Chiricheş primeşte un ajutor uriaş! Decizia luată de FCSB, pentru a-l readuce în formă pe fostul căpitan al României
18
mart.
23:27
„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo
18
mart.
23:01
Ţipete în vestiarul lui FCU Craiova, după înfrângerea cu Petrolul! Ce reacţii au putut avea Nicolo Napoli şi Vlad Achim
Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami
Tenis • 7:41
Darren Cahill, alături de Simona Halep, la Miami! Ajutor la antrenamente pentru româncă înainte de revenirea în circuit
Ora de start a meciului Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami
Tenis • 2:19
Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, din turul 1 de la Miami. Simo revine marţi pe teren după suspendare
Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
WTA • 18 mart., 21:54
„Martalogu, sau cum îl cheamă?” Cristian Tudor Popescu l-a desfiinţat pe Patrick Mourtagolou! Ce sfat i-a dat Simonei Halep
Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami
WTA • 18 mart., 20:49
„Dacă arăţi vulnerabilitate…” Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami
Americanii, convinşi să Simona Halep poate revenit în top
WTA • 18 mart., 17:53
„Poate destabiliza clasamentul WTA!” Americanii, convinşi să Simona Halep poate reveni în top