Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2022, dar nu e 100% mulțumită: „M-am simțit incomod pe teren”

Cosmin Cioboată Publicat: 28 iunie 2022, 9:24

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2022, dar nu e 100% mulțumită: „M-am simțit incomod pe teren

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în semifinale la Birmingham

Sorana Cîrstea, după un punct câștigat / Profimedia

  • Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2022, dar nu e 100% mulțumită
  • Reacția sportivei noastre: „M-am simțit incomod pe teren”

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2022, dar a dezvăluit că nu este 100% mulțumită de jocul ei. Sportiva noastră a avut parte de un meci complicat cu Aleksandra Krunic, dar a rueșit să se impună în minimum de seturi, scor 7-6 (5), 7-6 (1).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a avansat în turul secund la Wimbledon 2022, după ce a câștigat ambele seturi la tie-break contra Aleksandrei Krunic.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon 2022, dar nu e 100% mulțumită

Chiar dacă a obținut victoria și, implicit, calificarea, Sorana Cîrstea a recunoscut că nu este pe deplin mulțumită de cum a abordat jocul în meciul de debut la All England.

Reclamă

Jucătoarea din Târgoviște spune că ar fi putut rezolva mult mai repede calificarea, dar au existat câteva momente în care „am scăpat meciul din mână”.

„Da, un meci în care nu am jucat atât de bine pe cât mi-aș fi dorit. Dar am luptat, am stat acolo, personal m-am simțit un pic incomod astăzi pe teren, însă mă bucur că am reușit să termin în două seturi. Am avut 5-3 în primul set, cred că acolo am pierdut un pic meciul din mână. Acolo putea să fie un meci 6-3, 6-2 mult mai ușor, dar primul meci la un turneu de Grand Slam nu e niciodată ușor și mă bucur de modul în care am luptat și de victorie, până la urmă.

Reclamă

Au fost câteva mingi frumoase, în general pe iarbă încerci să folosești lung de linie mai mult. Îmi amintesc acel punct, m-am apărat, apoi când am găsit ocazia am atacat (n.r. – despre punctul câștigat la 3-0, în tie-break-ul din setul al doilea).

Per total a fost un meci frumos, însă nu la nivelul la care mi-aș fi dorit. Dar nu întotdeauna reușești să fii 100%, să joci cum îți planifici și să câștigi la pas. O victorie muncită de care sunt mândră. Atât am putut astăzi, dar a fost suficient. Anul acesta sunt mai comodă pe iarbă, înțeleg mai bine ce trebuie să joc, ce trebuie să fac.”, a spus Sorana Cîrstea, după calificarea în turul 2 la Wimbledon 2022, pentru eurosport.ro.

În turul doi, Sorana Cîrstea va da piept cu învingătoarea din duelul Astra Sharma – Tatjana Maria.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a spus Simona Halep despre problemele la gât, înaintea debutului la Wimbledon 2022

Simona Halep a vorbit despre problemele la gât, înaintea debutului la Wimbledon 2022. În primul tur, campioana noastră se va duela cu Karolina Muchova. Meciul va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro, astăzi, nu mai devreme de ora 17:30.

Jucătoarea de 30 de ani a reclamat probleme la mușchii gâtului în urmă cu o săptămână și a fost forțată să se retragă înaintea duelului cu Bianca Andreescu, din semifinalele Bad Homburg. Acum, “Simo” asigură că este pregătită atât fizic, cât și mental, pentru o nouă aventură la Wimbledon, acolo unde a devenit campioană în 2019.

Simona Halep a vorbit și despre acea finală magică, în care a învins-o pe Serena Williams și a ridicat deasupra capului prestigiosul trofeu de la All England:

“Pot să mișc gâtul. 95% mi-a trecut durerea. Mai am o zi să mă recuperez, dar mă simt foarte bine și abia aștept să încep turneul. Au trecut 3 ani de când n-am mai jucat aici. A fost cel mai bun meci al carierei (n.r. – finala Wimbledon 2019), am amintiri fantastice. Abia aștept să joc din nou, să intru din nou pe teren și sper să mă simt bine pentru că e locul meu favorit.

După acel moment la Roland Garros (n.r. – eliminarea din acest an) nu am luat pauză. Am vrut să muncesc cât mai mult, am mers două zile acasă, apoi m-am întors la Paris, la Patrick (n.r. – Mouratoglou), și nu am renunțat. Mi-am spus că trebuie să muncesc cât mai mult.

Acum mă simt mai puternică, și din punct de vedere emoțional. Chiar dacă nu mă aștept la ceva anume, sunt pregătită să joc cel mai bun tenis al meu. De câte ori câștigi un turneu și te întorci după aceea ai un moral mai bun. Dar nu e ușor, știu acest turneu, e dificil să joci pe iarbă. O să lupt și o să încerc să câștig primul meci.”, a spus Simona Halep, pentru eurosport.ro.

Simona Halep va porni cu șansa a 4-a pentru cucerirea unui nou titlu la Wimbledon.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 FotoRapid – Sepsi 0-0. Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off 20:27 VideoFostul secund al lui Dan Petrescu creşte următoarea „Generaţie de Aur” pentru naţională 20:21 Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi! Mesajul fotbalistului: „Cu siguranţă, peste ani, se va mândri” 19:44 Cristiano Bergodi a făcut „revoluţie” la Rapid, pentru meciul cu Sepsi! Trei titulari, OUT din lotul giuleştenilor 19:36 Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an” 19:28 Adrian Porumboiu a început să râdă atunci când a aflat de visul suprem al lui Gigi Becali: „Să-i ceară sfatul lui Cristi Borcea!” 19:16 FotoSe dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei 19:07 Xavi ştie cum poate Barcelona să o elimine pe PSG, din Champions League! Anunţul făcut înaintea returului „de foc” 18:52 Rezultatele analizelor jucătorului din Liga 1, depistat pozitiv la testul anti-drog! Reacţia de ultim moment a clubului 18:38 Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
WTA • 10:00
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
WTA • 14 apr., 18:41
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mircea Rednic
Diverse • 11 apr., 17:05
FOTO
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mircea Rednic! Apariţie alături de femeia care ar avea o relaţie cu fiul lui Ion Ţiriac
Sorana Cîrstea l-a descris în două cuvinte pe Alexandru Ion Ţiriac
Diverse • 8 apr., 12:28
FOTO
Sorana Cîrstea l-a descris în două cuvinte pe Alexandru Ion Ţiriac! Mesaj plin de emoţie pentru presupusul iubit
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA
Tenis • 8 apr., 11:52
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea e pe 29