Închide meniul

John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet

Dan Roșu Publicat: 30 aprilie 2024, 8:14

Reclamă
John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet

John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker

John Higgins, la finalul meciului cu Mark Allen - Profimedia Images

John Higgins a produs noi momente memorabile la Campionatul Mondial de snooker de la Crucible. Cvadruplul campion mondial a ajuns în sferturi, după un joc decisiv fabulos cu Mark Allen (13-12), unul dintre favoriţii la câştigarea trofeului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul de 48 de ani a ajuns pentru a 18-a oară în sferturile campionatului mondial, iar prin acest rezultat, scoţianul a evitat un moment pe care nu l-ar fi dorit: ieşirea din top 16 pentru prima oară după 29 de ani.

John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker

Condus cu 10-7, după primul frame al sesiunii de seară, John Higgins şi-a adjudecat trei jocuri consecutive. La 12-11, nord-irlandezul a fost la trei bile de victorie (41-37), dar a ratat incredibil bila verde, moment de care evident că Higgins a profitat.

A urmat frame-ul decisiv în care Mark Allen părea că a scăpat în învingător, după un break de 62 de puncte. Higgins a revenit la masă şi a început drumul spre calificare cu o bilă cu manta introdusă la buzunarul de mijloc. A fost una dintre cele mai tari închideri de masă din istoria mondialului (71 de puncte) şi primul meci decis la bila neagră la Sheffield, din 2006 până acum.

Higggins a oferit la final un moment de descătuşare, ridicând mâinile în sus, gest pe care rar l-a făcut în carieră. Pentru jucătorul din clasa 92, urmează duelul din sferturi cu Kyren Wilson.

Reclamă

John Higgins a plâns în vestiar

Închiderea de masă ne-a adus aminte de cea din 2006, prin care câştiga Mastersul în faţa lui Ronnie O’Sullivan. Higgins a pus-o pe aceasta în topul celor mai importante.

„Este cea mai bună. O voi păstra în amintirea mea pentru totdeauna. După ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, să fiu capabil să fac aşa ceva într-un asemenea moment plin de presiune e un lucru de care sunt mândru. Când am revenit la masă, am ştiut că acea lovitură cu manta e singura mea şansă şi, după ce a ajuns în buzunar, am ştiut că pot face asta.

A trebuit să plâng 20 de secunde în vestiar pentru a scăpa de adrenalină. Mi-am spus apoi că trebuie să fiu gata pentru mâine. Sunt abia în sferturi, mai e mult de parcurs. Trebuie să joc mai bine, nu am făcut încă niciun break de peste 100 în turneu. Dar sunt acolo şi lupt să rămân pozitiv”, a spus Higgins, citat de wst.tv.

Reclamă 4 / 0/3

De partea cealaltă, Allen a ştiut că va pierde meciul după bila roşie introdusă cu manta de Higgins.

„A fost o închidere de masă uriaşă. Dar nu am pierdut meciul în ultimul frame, ci în timpul partidei, când am avut multe şanse de a avea un avans clar. Aş fi câştigat cu 13-7 dacă aş fi profitat de şansele mele.

În momentul în care John a introdus bila roşie cu manta, ştiam că va închide masa. Este unul dintre puţinii jucători care pot face un asemenea break. Ar trebui să creadă acum că poate câştiga turneul”, a spus nord-irlandezul.

Tabloul complet al sferturilor de finală ale Campionatului Mondial de snooker

  • David Gilbert – Stephen Maguire
  • Judd Trump – Jak Jones
  • Stuart Bingham – Ronnie O’Sullivan
  • Kyren Wilson – John Higgins
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „Dacă aş antrena o echipă mare, Ianis Hagi ar fi primul transfer!” Gică Hagi, fascinat de fiul său: „Cel mai bun cu Real Madrid” 20:21 Gică Hagi, anunţ de ultimă oră despre transferul lui Denis Alibec: „Am vorbit cu el” 20:14 Neil Lennon, tot mai aproape să îl piardă pe Albion Rrahmani. O forţă a Europei negociază transferul golgheterului de la Rapid! 20:07 Imagine URIAŞĂ cu Gică Hagi la Ambasada SUA din România. Mesajul superb pentru „Rege” 19:20 Carlo Ancelotti are trei variante de transfer pentru a-l înlocui pe Toni Kroos la Real Madrid! Şi-a pregătit deja şi „planul B” 19:20 AS.ro LIVE | Răzvan Raţ este invitatul lui Dan Pavel, de la 10:30. Dezvăluiri de senzaţie a fostului internaţional român 18:59 McLaren, omagiu pentru Ayrton Senna la Marele Premiu de Formula 1™ al Principatului Monaco. Anunţul făcut de britanici 18:19 Dan Şucu a decis cine va fi noul preşedinte al Rapidului! Surpriză de proporţii pregătită după înlăturarea lui Daniel Niculae 18:11 „Ferguson, stai liniştit că nu-l iei nici cu 5 milioane de euro!” Adrian Mititelu, ironie devastatoare pentru Gigi Becali 17:53 VIDEOCanada – Cehia 4-3 şi Letonia – SUA 3-6 au fost în AntenaPLAY. Finlanda – Elveţia şi Suedia – Slovacia, de la 21:20 Vezi toate știrile
Citește și