Închide meniul

Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 aprilie 2024, 20:03

Reclamă
Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România

Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024

Thibaut Courtois, în timpul unui meci al Belgiei / Profimediaimages

Thibaut Courtois va fi OUT de la EURO 2024. Selecţionerul Belgiei a decis să nu se bazeze pe portarul lui Real Madrid, care este aproape de a reveni pe teren după accidentarea horror suferită la genunchi. Anunţul a fost făcut cu 54 de zile înainte de Belgia – România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, a declarat că Thibaut Courtois nu va face parte din lotul pentru Campionatul European, competiţie care va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie. Belgia este una dintre adversarele României la Euro.

Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024

Thibaut Courtois (31 de ani) are un sezon afectat de accidentări la Real Madrid. Courtois a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng la începutul lunii august 2023 şi a fost nevoit să se opereze la genunchiul drept la jumătatea lunii martie 2024. El a revenit luni în lotul madrilenilor, prezent la Munchen pentru prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor cu Bayern.

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, contează pe revenirea lui Courtois pentru următorul meci de campionat, cu Cadiz, sâmbătă (16.15), între prima şi a doua manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Courtois are o relaţie rece cu antrenorul Domenico Tedesco încă din iunie 2023, după ce s-a simţit jignit că nu a fost numit căpitan al Diavolilor Roşii în urma accidentării lui Kevin De Bruyne. Împotriva Austriei, Romelu Lukaku a fost cel care a purtat banderola.

Reclamă

Portarul a anunţat în decembrie că nu va participa la Euro din cauza accidentării la genunchiul stâng.

S-a spus deja totul pe această temă. Nu vreau să joc ping-pong. Sunt de acord cu asta„, a afirmat Tedesco, potrivit news.ro.

Anunţându-şi decizia în decembrie, Courtois a dat timp staff-ului belgian să se pregătească, potrivit lui Tedesco. „Ne concentrăm pe jucătorii care sunt apţi„, a spus el marţi.

Reclamă 4 / 0/3

Belgieni se numără printre adversarii României la Euro 2024.

Victor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024

Numai veşti proaste a primit Edi Iordănescu în ultimul timp. Burcă îi dă şi el emoţii selecţionerului pentru EURO, după ce s-a rupt la arabi! Titular în toate meciurile din preliminarii, Burcă s-a ales cu o ruptură musculară, în ultimul meci de la arabi. De la trei la şase săptămâni durează perioada de recuperare. Burcă e ultimul de pe lista accidentaţilor, după Moruţan, Puşcaş şi Screciu.

(n.r: Cum vedeți dumneavoastră grupa asta și ce șanse avem să ieșim din ea?) Grupa, putem spune la prima vedere că e accesibilă. Am căzut în una dintre cele mai slabe grupe. Dacă toți jucătorii noștri vor fi valizi, avem șanse mari să ieșim. În același timp, putem să nu obținem niciun punct.

Staff-ul știe cel mai bine ce are de făcut ca să poată să aducă jucătorii la cel mai bun nivel, fizic, psihic, ca să poată face faţă (n.r.: meciurilor de la EURO).

Jucătorii care au dus greul, care au fost titulari în marea majoritate a meciurilor și au reușit performanța de a se califica, nu ar trebui să lipsească.

(n.r.: Mergeți pe continuitate și pe grupul format acolo?) Normal, normal. Nici nu dispunem de jucători, să zicem că avem un nucleu de 70 de jucători, să vină unii mai puternici din spate, nu, aceiași jucători sunt cei care pot îmbrăca tricoul”, a declarat Victor Piţurcă în exclusivitate pentru AntenaSport.

România dă ultima bătălie înainte de EURO cu Liechtenstein, pe 7 iunie, în direct la Antena 1.

Reclamă
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:01 Gigi Becali şi Dan Şucu, război total pentru transferul lui Louis Munteanu: „Intru în faliment” 12:40 Gigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB 12:23 „Pleacă Dennis Politic de la Dinamo?” Răspunsul dat imediat de Andrei Nicolescu, după victoria cu Csikszereda 11:35 Ce salariu va avea la FCSB primul jucător transferat de Gigi Becali! Campioana a început asaltul pe piaţa transferurilor 11:01 Demitere neaşteptată în Liga a 2-a! Nicolae Dică e gata să revină, „la pachet” cu Dani Coman 10:32 Anunţul italienilor despre viitorul lui Dennis Man şi al lui Valentin Mihăilă! Ce se întâmplă cu cei doi români de la Parma 10:11 Răzvan Lucescu a ieşit la atac, după ce a devenit campion cu PAOK: „Catastrofal! Au fost fotografiaţi!” 9:35 „Nu-l apucă prima zăpadă!” Dumitru Dragomir, mesaj categoric după ce Neil Lennon a fost prezentat la Rapid 9:11 Adi Popa regretă revenirea la FCSB! Mesajul categoric transmis: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” 8:37 Ce a răspuns Răzvan Lucescu când a fost întrebat dacă e cel mai bun antrenor român Vezi toate știrile
Citește și