Închide meniul

„A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo”

Alex Ioniță Publicat: 19 aprilie 2024, 14:14 / Actualizat: 19 aprilie 2024, 15:43

Reclamă
„A suferit atât fără vină… Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo

Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice

Ion Țiriac / Profimedia

Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice. Fostul mare tenismen a spus că românca ar trebui să primească un wild card drept compensație, pentru pedeaspa de 4 ani în cazul de dopaj, care a fost redusă de TAS la 9 luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Ar fi frumos ca Simona să primească acel wild card ca şi compensaţie pentru ce a suferit fără vină atâta timp. Nu sunt convins că o să-l primească, deşi îi doresc asta, pentru că sunt mulţi la 15, 16, 17, 18 ani care sunt afirmaţi, dar nu au făcut limitele (condiţiile impuse pentru calificarea la JO) pentru că nu au avut posibilitatea”, a spus Ţiriac.

Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice

„Trebuie să fim atenţi puţin şi cu Simona Halep. Sunt mulţi care vorbesc degeaba. După doi ani de pauză, ca să revii îţi trebuie alţi doi ani. Poate Simona are aceşti doi ani, dar cât moral trebuie să aibă ea ca să ia o bătaie de la o junioară de 15 ani sau să piardă în primul tur aici, în primul tur şi acolo, şi în turul doi dincolo şi în turul 3 în partea cealaltă. Cine are acest moral? Ea e câştigătoare de Wimbledon şi numărul 1 mondial atâtea săptămâni. Deci Simona dacă are răbdare şi îi place ce face, da… dacă nu… Pentru că profesioniştii în tenis nu sunt mineri. Nu, au o meserie care o fac cu plăcere, de plăcere şi aşa trebuie trataţi”, a adăugat el.

Ion Ţiriac a menţionat că ar fi mulţumit dacă România va câştiga 8 medalii la JO de la Paris, precizând că succesul la competiţia supremă depinde foarte mult de forma din ziua concursului.

„Se spune de 10 medalii la Jocurile Olimpice, dar eu sunt mulţumit cu 8. Popovici, sigur că poate, întrebarea este în ce formă va fi. Dar să o întrebăm pe Potec ce a făcut, că a câştigat aurul nu la proba ei, iar la proba ei a ieşit a patra. Pentru că aşa este, te pregăteşti patru ani pentru 10 secunde la 100 de metri, iar în dimineaţa aia te doare stomacul şi ai terminat patru ani de muncă. Eu m-am pregătit patru ani şi la 20 de ani, cu 3 zile înainte să plecăm la Olimpiadă am boicotat-o. Aia a fost ruina vieţii mele. Eu pot să scriu trei romane cu viaţa de sportiv”, a menţionat omul de afaceri la evenimentul organizat cu ocazia includerii oficiale în galeria Ţiriac Collection a maşinii Mercedes AMG One.

Reclamă

Anunţ teribil pentru Simona Halep

Totuşi, americanii îi spulberă speranţele Simonei Halep de a participa la al doilea turneu de Grand Slam al anului. Aceştia au analizat situaţia româncei şi au comparat-o cu cea a Mariei Sharapova, care nu a primit un wild card din partea organizatorilor de la Roland Garros, atunci când a revenit în circuit, după suspendarea pentru dopaj.

„Când Maria Sharapova a revenit în circuit, organizatorii de la Roland Garros au refuzat să îi ofere rusoaicei un wildcard. Chiar dacă și-a demonstrat nevinovăția, Halep a executat totuși o suspendare pentru dopaj și ar putea fi ignorată de FFT (n.r. Federația Franceză de Tenis). Amelie Mauresmo va trebui să ia o decizie în cazul Simonei Halep în următoarele săptămâni.

Spre deosebire de alte turnee de Grand Slam, Roland Garros preferă să ofere wildcard-uri jucătoarelor tinere din Franța. Anul trecut, Clara Burel, Leolia Jeanjean, Kristina Mladenovic și Diane Parry au primit wildcard-uri. Interesant este că în acest an, Parry și Burel au intrat în top 50 WTA și nu mai au nevoie de un wildcard pentru a lua parte la turneu. Acest lucru îi poate deschide o portiță Simonei Halep„, au transmis americanii de la tennisuptodate.com.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și