Închide meniul

Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: „Am ajuns la concluzia că e decizia corectă”

Alex Masgras Publicat: 10 mai 2024, 14:34

Reclamă
Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: „Am ajuns la concluzia că e decizia corectă

Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: "Am ajuns la concluzia că e decizia corectă"

Dominic Thiem, după ce a câştigat US Open 2020 / Profimedia

Dominic Thiem se retrage din tenis. Campion la US Open 2020, austriacul a avut parte de mai multe accidentări în ultimii ani, lucru care i-au făcut viaţa pe circuit un adevărat calvar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Austriacul de 30 de ani a anunţat pe social media că se va retrage din tenis la finalul acestui sezon, din cauza accidentării la încheietura mâinii drepte cu care se chinuie încă din vara anului 2021.

Dominic Thiem se retrage din tenis! Anunţul campionului din 2020 de la US Open: „Am ajuns la concluzia că e decizia corectă”

„În primul rând, încheietura mea nu este cum ar trebui să fie şi nu este aşa cum vreau eu. Al doilea motiv este reprezentat de ce simt. M-am gândit la această decizie mult timp. M-am gândit cu mare atenţie la acest lucru.

M-am gândit şi la faptul că am avut o călătorie incredibilă. Am avut succes. Am câştigat trofee la care nu am visat niciodată. Călătoria a fost incredibilă, cu toate suişurile şi coborâşurile. A fost o experienţă incredibilă şi sunt recunoscător.

Până la urmă am ajuns la concluzia că decizia de a-mi încheia cariera la finalul sezonului este singura decizie corectă pentru mine. Sunt fericit şi încântat pentru tot ce urmează”, a spus Dominic Thiem, într-un mesaj postat pe Instagram.

Reclamă
 
View this post on Instagram
 
A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)

Dominic Thiem a jucat în trei finale de Grand Slam, două la Roland Garros (2018 şi 2019) şi la Australian Open (2020), înainte de a cuceri primul şi singurul său turneu major, la US Open 2020. Austriacul l-a învins atunci pe Alexander Zverev într-o finală de cinci seturi, care s-a disputat pe un Arthur Ashe Stadium gol, din cauza pandemiei.

Austriacul a avut ulterior o scădere de formă, după ce a realizat cel mai mare vis al său. Cu toate acestea, problemele de sănătate au apărut în iunie 2021, atunci când s-a accidentat la încheietură, la Mallorca. De atunci, Thiem nu a mai reuşit să revină la forma de dinainte de accidentare, iar în prezent se află pe locul 117 ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Cea mai bună clasare a austriacului a fost locul 3 ATP, în martie 2020. Thiem are 17 titluri cucerite la simplu şi peste 30 de mlioane de dolari câştigaţi în tenis. Ultimul turneu al lui Thiem va fi, cel mai probabil, cel de la Viena, care se va desfăşura în perioada 21-27 octombrie 2024.

Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA

Jaqueline Cristian a reuşit o revenire de excepţie la Roma! Într-un meci care a fost întrerupt de ploaie, numărul 68 WTA s-a impus în duelul cu Elina Avanesyan, după aproape trei ore de joc. Cristian a învins-o pe Avanesyan cu 5-7, 6-2, 6-2, după 2 ore şi 51 de minute de joc.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de Lucky Loser, Jaqueline Cristian a profitat din plin de şansa pe care a avut-o, după retragerea Barborei Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros 2021. Astfel, ea a ajuns direct în turul secund de la Roma.

Cristian a reuşit primul break al partidei şi a avut şansa de a servi pentru set la 5-3, dar Avanesyan a realizat două break-uri la rând şi şi-a trecut primul set cu 7-5. În setul secund, Jaqueline Cristian a fost mult mai sigură pe propriul serviciu şi s-a impus cu 6-2. Tot cu 6-2 a câştigat şi decisivul, dar după alt scenariu. Din cele opt game-uri, doar două au fost câştigate de jucătoarea aflată la serviciu, aceea fiind Cristian.

Jaqueline Cristian a câştigat prima confruntare directă cu Avanesyan şi se pregăteşte pentru un duel cu Coco Gauff, campioana de la US Open 2023 şi numărul 3 WTA. Americanca a trecut în turul secund de poloneza Magdalena Frech, locul 55 WTA, scor 6-3, 6-3. Acesta va fi primul duel direct între Cristian şi Gauff.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:40 VideoDoi români îi ajută pe fanii Formulei 1 să ajungă pe marile circuite! Ce costuri sunt pentru Marele Premiu de la Monaco 20:29 FotoDinamo – Csikszereda 0-0. Dinamoviştii dau bătălia pe Arena Naţională pentru salvarea de la retrogradare 20:26 Ionel Dănciulescu, mesaj extrem de vehement înainte de Dinamo – Csikszereda: „Eşec total, aș vrea să le văd demisiile” 20:07 OFICIAL | Arne Slot este noul antrenor al lui Liverpool! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp a semnat contractul: „Putem confirma!” 19:59 Finlanda – Danemarca, 21:20, LIVE VIDEO. Duel spectaculos la Campionatul Mondial de hochei, în direct în AntenaPLAY 19:51 VIDEORadu Drăguşin a primit „premiul Oscar” la Tottenham: „Le mulţumesc celor care au crezut în mine!”. Imagini savuroase 19:31 VIDEORăzvan Lucescu a dansat cu trofeul pe maneaua „Made in Romania”! Imagini fabuloase cu antrenorul lui PAOK 19:27 Darius Olaru, impresionat de colegul său de la FCSB: „S-a maturizat foarte mult”! Concluzia, după acest sezon: „I-au ieşit toate” 18:59 Mihai Stoica, anunţ de ultimă oră despre venirea lui Alex Chipciu la FCSB. Ce rol i-a pregătit la campioană: „Mă tot chinui!” 18:22 Neluţu Sabău jubilează după ce U Cluj l-a transferat pe Ovidiu Popescu de la FCSB: „E un câştig mare”! I-a fixat deja postul! Vezi toate știrile
Citește și