Închide meniul

Novak Djokovic a vorbit deschis despre retragerea din tenis: „De fiecare dată când plec de acasă, mi se frânge inima”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 ianuarie 2024, 17:19

Novak Djokovic a vorbit deschis despre retragerea din tenis: „De fiecare dată când plec de acasă, mi se frânge inima

Novak Djokovic a vorbit deschis despre retragerea din tenis

Novak Djokovic, în timpul unui meci demonstrativ, la Melbourne / Profimedia

Novak Djokovic a vorbit deschis despre retragerea din tenis. Câştigător al 24 de turnee de Grand Slam, sârbul se pregăteşte pentru Australian Open, primul turneu major al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de startul turneului de la Melbourne, Novak Djokovic a oferit un interviu în care a vorbit şi despre momentul inevitabil al retragerii din tenis. În vârstă de 36 de ani, Novak Djokovic a câştigat trei din cele patru turnee de Grand Slam în 2023 şi joacă în continuare la cel mai înalt nivel.

Novak Djokovic a vorbit deschis despre retragerea din tenis

Cu toate acestea, sârbul s-a concentrat în ultimii ani mai mult asupra turneelor de Grand Slam, având mult mai multă grijă în ceea ce priveşte turneele la care participă în restul anului.

În acest an, obiectivele sale sunt turneele de Grand Slam şi Jocurile Olimpice de la Paris, dar a lăsat de înţeles că perioada în care tenisul a fost o prioritate în viaţa sa este aproape de final:

„Sincer să fiu, sunt împărţit. O parte din mine a rămas acel tânăr care iubeşte tenisul, căruia i-a dedicat toată viaţa. Acel băiat vrea să continue. Pe de altă parte, sunt tatăl a doi copii şi sunt departe de familie. De fiecare dată când plec de acasă pentru o perioadă lungă de timp, mi se frânge inima. Mereu mă gândesc cât de multe trebuie să joc, câte turnee, dacă merită. Am început acest sezon aşa cum o fac de obicei, venind mai devreme în Australia.

Reclamă

Iubesc să joc aici, este locul în care am realizat cele mai mari performanţe în turneele de Grand Slam. După aceea, nu ştiu. În mod normal, mereu am o idee, ce obiective am. Ştiu că printre obiective se numără turneele de Grand Slam şi Jocurile Olimpice. În afară de acestea, nu ştiu la ce turnee vor juca.

Încă îmi este foame, vreau să continui să joc. Pot alerga ore întregi. Este vorba mai mult despre partea emoţională, ce priorităţi am acum. Tenisul a fost o prioritate pentru mai mult de 20-30 de ani. Nu vreau să ratez prea multe momente alături de copiii mei”, a declarat Novak Djokovic, potrivit sportklub.com.

Supremaţia lui Novak Djokovic, ameninţată de Holger Rune!

Holger Rune, unul dintre cei mai promiţători jucători din circuitul ATP, are deja două victorii în faţa campionului sârb. Prima a venit în finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris din 2022, iar a doua a venit în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Roma.

Reclamă 4 / 0/3

Rune speră acum să poată câştiga în faţa sârbului şi într-un turneu de Grand Slam. Cei doi s-au întâlnit o singură dată la un asemenea turneu, în 2021, la US Open, când Nole s-a impus în patru seturi.

Danezul a lansat un apel înainte de Australian Open, spunând că toţi jucătorii din circuit trebuie să încerce să oprească supremaţia sârbului şi să îl „dea jos” de pe primul loc ATP.

„Trebuie să-l învingem pe Djokovic nu doar o dată, ci regulat. Am demonstrat că se poate, l-am învins încă din 2022, Sinner l-a învins și el, dar Novak încă câștigă trei din cele patru turnee de Grand Slam. Și a fost la un pas să ia și Wimbledonul. Deci nu este suficient ceea ce facem, trebuie să facem tot ce ne stă în putere ca să-l scoatem de acolo, de pe primul loc.

Nu l-am învins niciodată într-un Grand Slam, dar nimic nu este imposibil. Cred însă că e mai dificil, se simte confortabil în turneele de Grand Slam, în care se joacă după sistemul cel mai bun din cinci seturi, are experiență superioară. Știe şi el, chiar dacă e condus cu două seturi la zero, tot poate întoarce soarta meciului”, a declarat Holger Rune, potrivit express.co.uk.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și