Închide meniul

Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării

Alex Masgras Publicat: 24 aprilie 2024, 18:16

Reclamă
Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării

Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării

Rafael Nadal, în timpul unei conferinţe de presă înaintea turneului ATP Masters 1000 de la Madrid 2024 / Profimedia

Rafael Nadal a venit cu veşti proaste înaintea debutului de la Madrid. Marele jucător spaniol va debuta joi la turneul din capitala Spaniei, dar nu se simte deloc bine. Nadal a recunoscut că forma sa nu este cea mai bună înaintea turneului ATP Masters 1000 de la Caja Magica şi că, dacă Roland Garros ar fi început mâine, el nu ar fi participat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a jucat doar cinci meciuri oficiale în 2024, trei la Brisbane şi două săptămâna trecută, la Barcelona. El a mai jucat în luna martie un demonstrativ cu Carlos Alcaraz, la Las Vegas.

Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

La aproape 38 de ani, Nadal, deţinător a 22 de titluri de Mare Şlem, face eforturi pentru a reveni la forma sa maximă.

„Dacă ar fi mâine Roland-Garros, nu aş juca. Dacă nu voi fi la Roland-Garros, asta nu înseamnă că totul s-a terminat. Vor mai fi Jocurile Olimpice (tot pe zgură) în această vară, sunt diferite formate în care poţi să joci”, a spus Nadal, în prezent pe locul 512 ATP.

Reclamă

La revenirea sa după trei luni de absenţă, din cauza unor probleme medicale, Nadal, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, a fost eliminat săptămâna trecută în turul secund la Barcelona, turneu pe care l-a câştigat de 12 ori.

Joi, el va evolua în prima rundă a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid împotriva americanului de doar 16 ani, Darwin Blanch (1028 ATP), beneficiar al unui wild card. În cazul unui succes, Nadal îl va avea ca adversar în turul următor pe australianul Alex de Minaur, numărul 11 mondial, cel care l-a eliminat la Barcelona.

Turneul de la Roland-Garros va avea loc în perioada 20 mai – 9 iunie.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic speră să joace la Roma

Novak Djokovic, liderul mondial, a declarat luni că obiectivul său este să dispute turneul ATP Masters 1.000 de la Roma (6-15 mai) înainte de a-şi apăra titlul la Roland Garros, relatează AFP.

„Din păcate, anul acesta nu voi putea juca la Madrid. Am prevăzut să joc la Roma, deci sper să pot juca, pregătindu-mă bine”, a declarat jucătorul sârb la conferinţa de presă care a urmat Galei Premiilor Laureus, de la Madrid, în cadrul căreia a fost desemnat sportivul anului 2023.

„Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine, încă nu am găsit nivelul meu obişnuit şi sper că o voi face la Roland Garros”, a adăugat el.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, câştigătorul a 24 de trofee de Mare Şlem, a ales să nu ia parte la competiţia din capitala Spaniei, pentru a se concentra asupra turneului Masters 1.000 de la Roma, înainte de a-şi apăra titlul pe zgura pariziană. Novak Djokovic nu a câştigat niciun titlu de la debutul acestui sezon şi a disputat doar patru turnee în 2024.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază Vezi toate știrile
Citește și