Închide meniul
Foto

Gigi Becali are una dintre cele mai mari pensii din România! Câţi bani poate încasa lunar milionarul din Pipera

Publicat: 22 decembrie 2023, 18:35 / Actualizat: 22 decembrie 2023, 21:48

Reclamă
Gigi Becali are una dintre cele mai mari pensii din România! Câţi bani poate încasa lunar milionarul din Pipera

Gigi Becali are una dintre cele mai mari pensii din România

Gigi Becali / Hepta

Gigi Becali are una dintre cele mai mari pensii din România! Chiar dacă nu s-a angajat la clubul pe care îl patronează de 20 de ani, FCSB, Gigi Becali s-a asigurat pentru bătrâneţe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Milionarul din Pipera încasează lunar o sumă consistentă din pensia privată pe care o primeşte. El anunţa anterior şi că urmează să încaseze 2.500 de euro lunar numai din pensia de europarlamentar. La această sumă, se adaugă pensia de la statul român.

Gigi Becali are una dintre cele mai mari pensii din România!

Potrivit ziare.com, Gigi Becali a început în anul 2008 să cotizeze lunar 50.000 de euro la un fond privat de pensii din România! Dacă Becali nu a întrerupt până acum această cotizaţie, el încasează lunar circa 45.000 de euro pensie. Va putea beneficia de această pensie privată timp de 30 de ani.

Becali încasează şi pensie de la statul român. El nu ar avea însă o pensie consistentă de la stat, având în vedere că nu şi-a putut încheia mandatul de parlamentar pe care l-a avut.

Becali a fost ales deputat în Parlamentul României în 2012, dar a fost condamnat definitiv la închisoare în 2013 şi, ca atare, i-a încetat de drept mandatul de parlamentar. Altfel ar fi fost eligibil pentru o pensie de stat de circa 4.000 de euro, având în vedere că decizia CCR de la finalul lunii noiembrie a acestui an a fost că foştii şi actualii parlamentari rămân cu pensiile speciale.

Reclamă

Gigi Becali declara că regretă faptul că a renunţat la mandatul de la Parlamentul European. Mai mult, el lansa o ipoteză uluitoare, că ar fi vrut să îşi reia mandatul, lucru imposibil.

Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit.

Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, spunea Gigi Becali, după plecarea din Parlamentul European.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali ar avea o avere de circa 400 de milioane de euro!

Gigi Becali ar avea o avere estimată la 325-425 de milioane de euro. Milionarul din Pipera ar fi, astfel, de trei ori mai bogat decât patronul Rapidului, Dan Şucu, a cărui avere este estimată la circa 140 de milioane de euro.

Cel mai bogat român care provine din lumea sportului este Ion Ţiriac, care are o avere estimată la 2 miliarde de dolari. Recent, Ion Ţiriac a fost depăşit în topul celor mai bogaţi români de către Daniel Dineş, co-fondatorul UiPath, care are o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari.

Şi Ion Ţiriac ar avea o pensie mare de la stat, de 12.000 de lei, dar omul de afaceri a ales să nu îşi ridice niciodată pensia. Principalul motiv pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:03 Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua 17
mai
23:45
VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom
17
mai
23:37
Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său
17
mai
23:24
Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el
17
mai
23:07
Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja”
17
mai
22:35
Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!”
17
mai
22:33
Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1!
17
mai
22:20
Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League”
17
mai
21:48
Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!”
17
mai
21:45
Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat
Vezi toate știrile
Citește și