Închide meniul

Cariera de antrenor a lui Adrian Mutu. Ce echipe a mai antrenat inainte de a ajunge la Nationala Romaniei U21

Gal Dorin Publicat: 11 noiembrie 2020, 14:30

Cariera de antrenor a lui Adrian Mutu. Ce echipe a mai antrenat inainte de a ajunge la Nationala Romaniei U21

Zuma Press / Alex Nicodim via Hepta

Adrian Mutu este la a treia echipă în cariera de antrenor. Marți seară se joacă meciul decisiv România U21 - Danemarca U21

  • Adrian Mutu este la a treia echipă în cariera de antrenor
  • România U21 - Danemarca U21, 17 noiembrie, 20:30, LiveText pe AS.ro

Înainte de a ajunge pe banca tehnică a echipei naționale de tineret, Adi Mutu a avut o carieră foarte scurtă în antrenorat. El a mai antrenat doar două echipe: FC Voluntari și Al Wahda.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Mutu, de la Voluntari în Emiratele Arabe Unite

Adrian Mutu și-a început cariera de antrenor pe 14 aprilie 2018, atunci când l-a înlocuit pe Claudiu Niculescu în poziția de antrenor principal al echipei FC Voluntari.

”Briliantul” a venit cu o misiune clară: să îi scape pe ilfoveni de la retrogradare. Obiectul a fost atins, FC Voluntari reușind să câștige atunci un baraj cu Chindia Târgoviște.

Reclamă

În ciuda succesul, Mutu a fost dat afară de la Voluntari în vara aceluiași an. Consiliul de Administrație i-a plătit clauza de 50.000 de euro, iar fostul jucător al lui Chelsea a plecat cu trei victorii în opt meciuri.

Următoarea echipă bifată a fost formația secundă a celor de la Al-Wahda, în Emiratele Arabe Unite. Când Mutu a ajuns acolo, Laurențiu Reghecampf era antrenor la echipa ”mare” a clubului.

Reclamă

Adrian Mutu, de la banii arabilor la naționala U21

Mutu câștiga 15.000 de euro pe lună în perioada Al-Wahda și a reușit să obțină 21 de victorii în cele 31 de partide disputate ca antrenor.

În luna decembrie a anului 2019, el a renunțat voluntar la post pentru a se întoarce în postura de selecționer al naționalei U21 a României. El l-a înlocuit atunci chiar pe Mirel Rădoi, plecat să antreneze echipa de seniori după demisia lui Cosmin Contra.

Reclamă 4 / 0/3

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:29 Incidente în tribune şi pe teren la derby-ul CFR Cluj – FCSB! Jandarmeria a intervenit! Ce s-a întâmplat 23:21 Gigi Becali, anunţ după victoria FCSB-ului contra lui CFR Cluj: „Am luat atacant”! A spus cât va investi pentru Liga Campionilor! 22:41 VideoAtacantul dorit de Gigi Becali, un nou gol în Liga Portugal! Rafa Mujica a înscris în Arouca – Boavista, LIVE în AntenaPLAY 22:40 Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce” 22:30 LIVE VIDEOBenfica – Moreirense e ACUM în AntenaPLAY. FC Porto – Famalicao 2-2 şi Gil Vicente – Sporting 0-4. Rezultatele etapei 22:18 Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german” 22:18 Florinel Coman se distanţează în clasamentul golgheterilor după golul superb cu CFR Cluj! Borna atinsă de „Mbappe” 22:08 Ahmed Bani, eroul lui Dinamo, a dezvăluit după meci cine sunt colegii care i-au spus că va marca împotriva lui Poli Iaşi! 22:00 CFR Cluj – FCSB 0-1. Echipa lui Gigi Becali, victorii pe bandă rulantă în play-off! Etapa viitoare poate fi matematic campioană! 21:27 Momente de groază la Udinese – AS Roma! Evan Ndicka s-a prăbuşit pe teren, iar meciul a fost abandonat Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gigi Becali i-a dat replica lui Adrian Mutu, după ce "Briliantul" i-a distrus marele vis patronului de la FCSB
Liga Campionilor • 13 apr., 9:43
Gigi Becali i-a dat replica lui Adrian Mutu, după ce „Briliantul” i-a distrus marele vis patronului de la FCSB
Gigi Becali i-a dat replica lui Adrian Mutu, după ce antrenorul a spus că nu ar lucra niciodată cu milionarul
Liga 1 • 12 apr., 12:30
Adrian Mutu îi distruge visul lui Gigi Becali: „Chiar dacă ia 3 jucători cu 10 milioane de euro, tot nu intră în grupe”
Adrian Mutu a spus cine jucătorul de la FCSB care l-a impresionat în acest sezon
Liga 1 • 9 apr., 18:01
Adrian Mutu a spus cine jucătorul de la FCSB care l-a impresionat în acest sezon: „E revelaţia echipei”
Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o "revoluţie" în Liga 1!
Liga 1 • 9 apr., 14:30
Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o „revoluţie” în Liga 1! Măsura radicală care ar îmbunătăţi fotbalul românesc: „Mi-a dat dreptate”
Ce relaţie poate să aibă actuala soţie a lui Adrian Mutu cu primele două neveste ale "Briliantului"
Diverse • 9 apr., 13:59
FOTO
Ce relaţie poate să aibă actuala soţie a lui Adrian Mutu cu primele două neveste ale „Briliantului”! Fostul fotbalist a spus tot!