Închide meniul

VIDEO. A uitat microfonul deschis şi a făcut comentarii rasiste la adresa unor tinere baschetbaliste. Scandalul momentului în SUA

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 martie 2021, 10:02

VIDEO. A uitat microfonul deschis şi a făcut comentarii rasiste la adresa unor tinere baschetbaliste. Scandalul momentului în SUA

captură Youtube

Un comentator a făcut remarce rasiste în timpul unui meci de baschet feminin din SUA

Momentul a avut loc în Oklahoma, în timpul unui meci din campionatul liceelor, între Norman High School şi Midwest City. Matt Rowan, proprietar şi operator al unui serviciu de streaming, OSPN, care transmitea partida a făcut o gafă uriaşă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comentarii rasiste în timpul unui meci de baschet feminin din SUA

El a crezut că are microfonul oprit şi a făcut comentarii jignitoare la adresa jucătoarelor care s-au aşezat în genunchi pentru a sublinia lupta contra rasismului.

"Îngenunchează? Sper ca cele de la Norman să ia bătaie! Sper să piardă!", a fost auzit comentatorul, care a trecut apoi la jigniri cu tentă rasistă, scrie BBC. Clipul a devenit viral pe reţelele sociale, unde a fost privit de milioane de oameni. "Ticălos", "Dezgustător", "Plin de ură" au fost câteva dintre mesajele primite de Matt Rowan, citate în presa americană.

Acesta şi-a cerut scuze public. "Sunt familist. Sunt căsătorit şi am doi copii, iar la un moment dat am fost pastor pentru tineri", a spus Matt Rowan. 

Reclamă

El a dat vina şi pe starea sa medicală. A spus că suferă de diabet şi din această cauză spune lucruri nepotrivite.

"Deşi nu îmi scuză vorbele, nu este neobişnuit. Când am prea mult zagăr în sânge, devin dezorientat şi adesea spun lucruri care sunt nepotrivite şi jignitoare", a mai declarat Matt Rowan, citat de The New York Times.

Colin Kaepernick a iniţiat protestul în genunchi, în timpul imnului SUA. S-a întâmplat în 2016, în timpul unui meci din NFL. Sportivul a vrut să atragă atenţia asupra brutalităţii poliţiei faţă de persoanele de culoare. Gestul a fost criticat dur, inclusiv de fostul preşedinte Donald Trump, dar a devenit o modă în sportul din lumea întreagă. 

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și