Închide meniul

Proces Novak Djokovic | Reacția lui Alex Hawke, ministrul care i-a anulat viza lui Nole, după ce sârbul a pierdut procesul. „Salut această decizie!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 ianuarie 2022, 10:49

Proces Novak Djokovic | Reacția lui Alex Hawke, ministrul care i-a anulat viza lui Nole, după ce sârbul a pierdut procesul. „Salut această decizie!

Novak Djokovic, mesaje impresionante pentru Sergiy Stakhovsky

Profimediaimages

„Salut decizia unanimă de astăzi a Curţii Federale Plenare din Australia, prin care mi-a menţinut decizia de a-mi exercita puterea conform Legii privind migraţia şi de a anula viza domnului Novak Djokovic în interes public. Politicile puternice de protecţie a frontierelor din Australia ne-au ţinut în siguranţă în timpul pandemiei, rezultând una dintre cele mai scăzute rate de deces, cele mai puternice reveniri economice şi cele mai mari rate de vaccinare din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima reacție a Ministrului care i-a anulat viza lui Novak Djokovic, după ce Nole a pierdut procesul cu statul australian

Politicile puternice de protecţie a frontierelor sunt, de asemenea, fundamentale pentru a proteja coeziunea socială a Australiei, care continuă să se consolideze în ciuda pandemiei. Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge în acest punct, iar guvernul Morrison se angajează ferm să protejeze această poziţie, aşa cum se aşteaptă poporul australian.

Până în prezent, în Australia au fost administrate aproximativ 43 de milioane de doze de vaccin şi mai mult de 91,6% dintre australienii cu vârsta de 16 ani şi peste sunt complet vaccinaţi. În consecinţă, Australia a putut începe o redeschidere pas cu pas, în siguranţă, a frontierei sale internaţionale, ca urmare a acestui program de vaccinare de succes”, a declarat Hawke.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Judecătorul James Allsop a anunţat că apelul lui Djokovici a fost respins şi jucătorul trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată.

Reclamă

Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani. Audierile la tribunalul federal din Melbourne în dosarul vizei lui Novak Djokovici, au durat între orele 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră.

Citește și:

Filmul scandalului provocat de Novak Djokovic în Australia

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Reclamă 4 / 0/3

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, decizie de asemenea contestată de avocaţii lui Djokovici.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și