Închide meniul

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev s-a calificat în semifinale. Germanul, victorie fără emoţii în sferturi

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 7 iunie 2023, 23:16

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev s-a calificat în semifinale. Germanul, victorie fără emoţii în sferturi

Alexander Zverev s-a calificat în semifinale

Alexander Zverev, după o victorie / Profimedia Images

Germanul Alexander Zverev, locul 27 ATP şi cap de serie 22, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zverev l-a învins în sferturile de finală pe argentinianul Tomas Martin Etcheverry, numărul 49 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, în trei ore şi 22 de minute.

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev s-a calificat în semifinale

În penultimul act, Zverev îl va întâlni pe câştigătorul meciului Holger Rune (Danemarca, 6 ATP) – Casper Ruud (Norvegia, 4 ATP), potrivit news.ro.

Tot astăzi, Iga Swiatek s-a calificat în semifinale la Roland Garros. Poloneza a învins-o fără probleme în sferturi pe Coco Gauff, scor 6-4, 6-2.

În semifinale Iga Swiatek, lider mondial şi favorita numărul 1 la Paris, o va întâlni pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorita numărul 14 a competiţiei.

Reclamă

Iga Swiatek a lăudat-o pe americancă pentru agresivitatea ei. Doar primul set a fost disputat între cele două jucătoare calificate în sferturile de finală.

Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros pentru prima oară în carieră. Ea a devenit şi prima jucătoare din Brazilia prezentă în penultimul act de la Paris, în era modernă.

Pentru a atinge semifinalele, jucătoarea de pe locul 14 WTA a trecut de Ons Jabeur, 3-6, 7-6, 6-1, după un meci care a durat două ore şi 31 de minute. De partea cealaltă, şi tunisianca se afla pentru prima oară în sferturile de la Roland Garros.

Reclamă 4 / 0/3

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare, dar şi prima victorie pentru braziliancă. Jabeur le câştigase pe primele două, la Stuttgart 2023 şi la Joue-Les-Tours 2016.

Le mulţumesc tuturor care au venit astăzi pentru a mă sprijini. În turnee de Grand Slam avem şansa de a ne recupera. Am avut o echipă grozavă lângă mine, antrenorul s-a ocupat de mintea mea.

La mijlocul setului 2, antrenorul mi-a arătat ceasul, trecuse o oră. Trebuia să am răbdare. Ea e printre cele mai bune jucătoare de zgură şi eu sunt mândră de mine şi de echipa mea”, a spus Haddad Maia, la Eurosport.

Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul francez

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Openul Francez, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Elina Svitolina. Jucătoarea de pe locul 2 WTA a obţinut o victorie categorică, scor de 6-4, 6-4, după o oră şi 38 de minute.

Aşa cum era de aşteptat, la final ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus. Pentru gestul ei, Svitolina a fost huiduită de publicul de pe terenul central.

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an. Sportiva din Odesa, cu trei sferturi de finală la Roland Garros în cariera sa, nu a jucat în circuit timp de un an, reluând competiţia în aprilie 2023, după ce a adus pe lume o fetiţă, Skai, tatăl fiind jucătorul francez Gael Monfils.

Reclamă
Recomandări
  • Alexander Zverev e în semifinale la Roland Garros
  • Zverev l-a învins în sferturi la Roland Garros pe argentinianul Tomas Martin Etcheverry

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:23 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! Spectacol în Serie B 15:39 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele probabile 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Calificările sunt ACUM, în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar Vezi toate știrile
Citește și