Închide meniul

Roland Garros 2021 | Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova 6-1, 2-6, 6-4. Jucătoarea din Cehia este „Regina Parisului!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 12 iunie 2021, 15:39 / Actualizat: 12 iunie 2021, 18:34

Roland Garros 2021 | Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova 6-1, 2-6, 6-4. Jucătoarea din Cehia este „Regina Parisului!

Profimedia

Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova, finala Roland Garros

Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova 6-1, 2-6, 6-4

Jucătoarea cehă Barbora Krejcikova, locul 33 WTA, a câştigat, sâmbătă, pentru prima dată turneul de la Roland Garros la simplu feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Krejcikova a învins-o în finală pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, scor 6-1, 2-6, 6-4,  într-o oră şi 58 de minute.

Barbora Krejcikova este prima sportivă din Cehia triumfătoare la simplu la Roland Garros, după Hana Mandlikova, care s-a impus în 1981.

Duminică, Barbora Krejcikova va juca şi finala de dublu la French Open, alături de Katerina Siniakova, împotriva cuplului favorit 14, Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek(SUA/Polonia). Krejcikova şi Siniakova sunt cap de serie 2.

Pentru Krejcikova finala de sâmbătă a fost prima de simplu la un grand slam. Ea a câştigat French Open în 2018, la dublu.

Reclamă

Update 18:07: Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova 6-1, 2-6, 6-4. Victorie uriaşă pentru jucătoarea din Cehia.

Update 17:15: Anastasia Pavlyuchenkova a câştigat al doilea set!

Update 16:45: Barbora Krejcikova a câştigat primul set: 6-1.

Reclamă 4 / 0/3

Update: A început partida!

Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova este finala la care nimeni nu se aștepta în startul comeptiției. Marile vedete au căzut rând pe rând, fie eliminate, fie s-au retras din diverse motive, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Naomi Osaka.

În acest context, asistăm la un meci între două debutante într-o finală de Grand Slam. De asemenea, Barbora Krejcikova și Anastasia Pavlyuchenkova se vor întâlni în premieră într-un meci direct


Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova, marea finală de la Roland Garros

Krejcikova le-a eliminat, în drumul spre finală, pe Kristyna Pliskova, Ekaterina Alexandrova, Elina Svitolina, Sloane Stephens, Coco Gauff și Maria Sakkari.

Semifinala cu Sakkari a fost un maraton de 3 ore și 20 de minute, iar Krejcikova a câștigat după 9-7 în decisiv.

Jucătoarea din Cehia are un 2021 de vis, cu 20 de victorii și numai 9 înfrângeri. Krejcikova a reușit să câștige și turneul de la Strasbourg, unde a învins-o în finală pe Sorana Cîrstea.

Reclamă

De cealaltă parte, Pavlyuchenkova le-a eliminat pe Christina McHale, Ajla Tomljanovic, Aryna Sabalenka, Victoria Azarenka, Elena Rybakina și Tamara Zidansek.

Dacă Krejcikova a avut un meci de pomină în semifinale, Pavlyuchenkova s-a chinuit în sferturi, împotriva Elenei Rybakina. Rusoaica s-a calificat după 2 ore și 35 de minute de joc și 9-7 în decisiv.

Câștigătoarea de la Roland Garros va fi recompensată cu 1,4 milioane de euro. Finalista va primi 750.000 de euro. Pentru accederea în semifinale, sportivele au primit câte un cec de 375.000 de euro.

 

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și