Închide meniul

Reacţia Elenei Rybakina, înaintea semifinalei de la Wimbledon 2002 cu Simona Halep: „E o mare provocare”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 6 iulie 2022, 17:21

Reacţia Elenei Rybakina, înaintea semifinalei de la Wimbledon 2002 cu Simona Halep: „E o mare provocare

Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Australian Open

Elena Rybakina/ Profimedia

Reacţia Elenei Rybakina, înaintea semifinalei de la Wimbledon 2002 cu Simona Halep. Simo se va lupta cu Elena Rybakina în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022, pentru un loc în finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elena Rybakina a ajuns pentru prima în semifinalele unui turneu de Grand Slam şi va avea un meci de foc cu Simona Halep. Elena Rybakina a învins-o în sferturile de finală pe Ajla Tomljanovic (Australia), locul 44 WTA, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o oră şi 51 de minute.

Reacţia Elenei Rybakina, înaintea semifinalei de la Wimbledon 2002 cu Simona Halep

Vreau să le mulţumesc celor care au fost în arenă. A fost o atmosferă extraordinară, mi-a plăcut să fiu aici. Sunt foarte fericită, este nemaipomenit că am ajuns până în semifinale. A fost un meci greu. Ştiu că mulţi juniori au venit să mă susţină. Este nemaipomenit. Am început cam lent, nu jucam bine. Eram emoţionată. Am încercat să mă concentrez pe serviciul meu.

Este o mare provocare pentru mine, au fost meciuri dure pe alte suprafeţe. O să încerc să fac tot ce pot contra Simonei„, a spus Elena Rybakina.

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele Wimbledon 2022

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) se vor duela în semifinalele Wimbledon 2022. Campioana noastră a trecut de Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4, în sferturi, și va lupta cu sportiva din Kazahstan pentru un loc în marea finală.

Reclamă

Simona Halep s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în semifinale la Wimbledon, după un succes cu emoții pe final, în fața Amandei Anisimova.

Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele Wimbledon 2022!

În semifinale, campioana noastră o va întâlni pe Elena Rybakina. „Simo” conduce cu 2-1 în duelurile directe cu jucătoarea aflată pe locul 23 mondial.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au duelat prima oară în 2019, la Wuhan, când jucătoarea noastră s-a retras în primul set, la scorul de 4-5. Au urmat apoi două victorii pentru „Simo”, în finala de la Dubai, în 2020, scor 3-6, 6-3, 7-6, și în „16-imile” US Open, în 2021, scor 7-6, 4-6, 6-3.

Reclamă 4 / 0/3

Pe drumul către semifinalele Wimbledon 2022, Simona le-a învins pe Muchova, Flipkens, Frech, Badosa și Anisimova, fără să cedeze vreun set. De cealaltă parte, Rybakina a trecut de Vandeweghe, Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic. Singurul set pierdut de jucătoarea din Kazahstan a venit chiar în meciul din sferturi, contra Ajlei Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Elena Rybakina a reușit 14 ași în meciul cu Tomljanovic și s-a calificat în prima sa semifinală de Grand Slam din carieră. În același timp, tânăra de 23 de ani a devenit prima jucătoare din Kazahstan care ajunge în penultimul act al unui Grand Slam.

Pentru calificarea în semifinalele Wimbledon 2022, Simona Halep și Elena Rybakina vor încasa câte un cec în valoare de 624.642 de dolari.

Cealaltă semifinală le va avea protagoniste pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, numărul 2 mondial şi cap de serie 3, şi germana Tatjana Maria, locul 103 WTA.

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinalele de la Wimbledon 2022

Halep a învins-o în sferturi pe americanca Amanda Anisimova, locul 25 mondial şi cap de serie 20, scor 6-2, 6-4. Meciul a durat o oră şi trei minute. Românca s-a impus după ce a făcut break de două ori în primul set şi de două ori în al doilea. În plus, ea a reuşit trei aşi. Anisimova a făcut break în setul doi, când scorul a devenit 5-3.

„Mă bucur că sunt din nou în această fază, sunt dominată de emoţii. Contează că sunt aici, am avut o adversară dificilă, nu am simţit bine mingea şi nu am ştiut ce să fac în acele momente. Am avut picioare bune, am avut nevoie de serviciul meu la 0-40. Totul e bine când se termină cu bine.

Cred că joc cel mai bun tenis al meu, am avut probleme anul trecut. Acum îmi recâştig încrederea. Stau bine la acest capitol acum. Publicul îmi dă multă energie, le mulţumesc celor din tribune care mă susţin întotdeauna”, a spus Simona Halep, după meci.

Reclamă
Recomandări
  • Elena Rybakina, mesaj înaintea semifinalei cu Simona Halep
  • Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinalele turneului de la Wimbledon

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! Vezi toate știrile
Citește și