Închide meniul

Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3

Alex Masgras Publicat: 8 mai 2024, 20:53

Reclamă
Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc cu Coco Gauff în turul 3

Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma, chiar dacă a pierdut în calificări! Posibil duel "de foc" cu Coco Gauff în turul 3

Jaqueline Cristian, în timpul unui meci de la Madrid / Profimedia

Jaqueline Cristian a ajuns în turul 2 de la Roma fără să joace pe tabloul principal. Românca de pe locul 68 WTA a jucat calificări în capitala Italiei, acolo unde a fost eliminată în turul secund de Varva Gracheva, scor 6-3, 2-6, 3-6.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a fost eliminată în al doilea tur al calificărilor, Jaqueline Cristian a primit o veste uriaşă de la Roma. Barbora Krejcikova, campioana din 2021 de la Roland Garros, s-a retras din turneu din cauza unor probleme medicale.

Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma, chiar dacă a pierdut în calificări! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3

Retragerea de ultimă oră a jucătoarei din Cehia o duce astfel pe Jaqueline Cristian în turul al doilea de la Foro Italico, din postura de Lucky Loser.

Cristian va juca în turul secund de la Roma cu Elina Avanesyan, locul 72 WTA. În cazul în care românca se va impune, ea are şanse mari să dea peste Coco Gauff, a treia jucătoare a lumii, cea care o va întâlni pe Magdalena Frech, numărul 55 WTA, în turul secund. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre Jaqueline Cristian şi Elina Avanesyan.

Tot în turul secund se află şi Sorana Cîrstea, locul 32 WTA. Cap de serie număr 28, Cîrstea are un prim tur liber la Roma şi va debuta în turul secund cu Brenda Fruhvirtova, locul 102 WTA.

Reclamă

În cazul unei victorii, Sorana Cîrstea se poate întâlni cu Ana Bogdan, dar jucătoarea din Sinaia are o misiune extrem de complicată în turul secund. Ea o va întâlni pe Marketa Vondrousova, campioana din 2023 de la Wimbledon şi locul 6 WTA.

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Italianca de 32 de ani, care a jucat ultima oară în urmă cu câteva săptămâni, la turneul de la Miami, se află pe lista jucătoarelor retrase pe site-ul celor de la ITIA.

Descoperirea a fost făcută de către jurnaliştii italieni, iar retragerea lui Giorgi din tenis este activă începând cu data de 7 mai.

Reclamă 4 / 0/3

O jucătoare căreia nu i-a plăcut niciodată să fie în lumina reflectoarelor, Camila Giorgi nu a făcut niciun anunţ oficial în legătură cu retragerea sa din tenis. Concret, italianca de 32 de ani le-a transmis celor de la ITIA că nu mai este o jucătoare activă, ceea ce înseamnă că a fost scoasă din protocolul antidoping.

Astfel, ultimul meci al fostului număr 26 WTA a fost cel din turul secund de la Miami, de pe 24 martie, cu Iga Swiatek. Poloneza s-a impus atunci cu un zdrobitor 6-1, 6-1.

Camila Giorgi are patru turnee câştigate în circuitul WTA, cel mai important fiind cel de la Montreal, din 2021. De asemenea, ea mai are alte şase finale în circuitul WTA.

În privinţa turneelor de Grand Slam, cel mai bun rezultat al italiencei este sfertul de finală de la Wimbledon 2018, atunci când a pierdut în faţa Serenei Williams. De asemenea, ea mai are alte trei optimi de finală (Wimbledon 2012, US Open 2013 şi Roland Garros 2022).

În sezonul 2024, Giorgi a obţinut doar trei victorii, asta dacă punem la socoteală şi victoria cu Stearns, de la Brisbane, din ultima zi a anului trecut. În momentul în care Giorgi a ajuns pe lista jucătoarelor retrase de pe site-ul ITIA, ea se afla pe locul 116 WTA.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:55 Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon 22:35 VIDEOVIDEO | Fanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus un nou titlu! Imagini de senzaţie 22:34 Răzvan Lucescu, prima reacţie după titlul câştigat cu PAOK: „Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit 22:32 „Eroic!” Reacţia presei din Grecia, după ce PAOK a câştigat titlul! Laude la scenă deschisă pentru Răzvan Lucescu 22:17 VideoRăzvan Lucescu, înconjurat de scutieri, după ce PAOK a câştigat titlul pe terenul rivalei Aris. Încăierare generală pe tunel 22:01 Răzvan Lucescu, definitiv în istoria lui PAOK după câştigarea titlului! Performanţa pe care nu a mai atins-o nimeni în 98 de ani 21:54 Jurgen Klopp, moment genial la despărţirea de Liverpool! A cântat cu fanii pentru noul antrenor al „cormoranilor” 21:50 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! 21:45 VIDEOFanii lui PAOK sărbătoresc titlul pe teren propriu! Imagini de senzaţie de la arena Toumba 20:49 VIDEORăzvan Lucescu, tot mai aproape de titlu în Grecia! Explozie de bucurie a antrenorului român, la golul lui PAOK Vezi toate știrile
Citește și