Închide meniul

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine”

Dan Roșu Publicat: 7 mai 2024, 9:39

Reclamă
Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial

Kyren Wilson, la Crucible - Profimedia Images

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial. În finala de la Crucible, englezul l-a învins pe Jak Jones, cu 18-14. Galezul îl eliminase în sferturile de finală pe Judd Trump, favoritul fiului lui Wilson.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceasta a fost a doua finală de campionat mondial pentru jucătorul de 32 de ani. În prima, a fost distrus de Ronnie O`Sullivan, cu 8-18, în 2020. Acum, după ce a devenit campion mondial, acesta a povestit cu lacrimi în ochi ce efort au făcut părinţii săi pentru ca visul sau să devină realitate.

Kyren Wilson, s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial

„Vă imaginați cât de rușinat m-aș fi simțit să pierd în fața lui Bailey (n.r. unul din cei doi fii ai săi), care s-a îmbrăcat de gală. Părinții mei și-au sacrificat viața, și-au pus casa ipotecă pentru ca eu să ajung aici. Este un efort masiv de echipă din partea noastră. Mi-am spus că nu voi mai plânge în arenă, dar nu mă pot abține.

(n.r. Ai avut cel mai bun start într-o finală în ultimii 30 de ani.) Nu știu dacă mai sunt galezi care să nu îl susțină pe Jak Jones. Eu și Jak am trecut prin turneele de juniori, am jucat de multe ori împreună. Este prima sa finală de Campionat Mondial, dar și prima finală a carierei, dar s-a menținut într-un mod absolut fantastic și cu siguranță va reveni.

Reclamă

(n.r. urmează întrebarea serii. Crezi că această victorie îl va face pe Bailey să se răzgândescă în privința celui mai bun jucător din lume? Știu că Judd Trump e jucătorul său preferat. Crezi că îi poți schimba părerea?) Se pare că nu. Nu pot mulțumi pe toată lumea. Încerc din greu să inspir generația tânără.

Sper să reușesc să-mi inspir și băieții. Au fost întrebați pe parcursul săptămânii cine e sportivul lor preferat și au spus că Ronaldo, sper să fiu mai bun acum. Mulțumesc tuturor celor prezenți aici, la precedenta finală am pierdut pe vremea covidului. E o senzație minunată acum”, a spus Wilson, citat de eurosport.ro.

Kyren Wilson este al 23-lea campion mondial de snooker. Acesta este al şaselea titlu pentru Kyren şi primul din Triple Crown din carieră. El a încasat un cec de 500.000 de lire sterline şi va ajunge cea mai înaltă poziţionare a carierei, locul 3.

Reclamă 4 / 0/3

 

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:47 Dorinel Munteanu a anunţat „revoluţia” la Oţelul! Discurs manifest după înfrângerea din play-off-ul pentru Europa 18:20 LIVE SCOREManchester City – West Ham şi Arsenal – Everton sunt acum! Gol Foden, „dublă” în 18 minute. Acum se decide campioana Angliei 18:10 LIVE VIDEOSUA – Kazahstan, acum în AntenaPLAY! Elveția – Canada și Slovacia – Letonia, de la 21:20. Spectacol la CM de hochei 18:07 Valentin Mihăilă, anunţ categoric despre viitorul lui la Parma: „Toată lumea mă întreabă asta!” 18:02 Alex Chipciu a rupt tăcerea despre oferta primită de la FCSB: „Trebuie ceva nou!”. Anunţul momentului! 17:49 VIDEOMax Verstappen, prima reacţie după triumful cu emoţii din Marele Premiu de la Imola: „Nu am fost pregătiţi!” 17:40 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige 17:36 VideoFanii lui PAOK au făcut show în faţa hotelului. Imagini fabuloase! Răzvan Lucescu poate deveni campion LIVE în AntenaPLAY 16:45 Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu 16:40 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Imola! Cursa a fost live pe Antena 1 şi AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și