Închide meniul

Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker

Dan Roșu Publicat: 23 aprilie 2024, 9:13

Reclamă
Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker

Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible

Shaun Murphy, în timpul unui meci - Profimedia Images

Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, acolo unde se dispută în această perioadă Campionatul Mondial de snooker. Hossein Vafaei i-a criticat dur pe organizatori, după eşecul cu Judd Trump din primul tur (5-10).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iranianul de 29 de ani a susţinut că în jurul teatrului de la Crucible există un miros urât şi că sala este una prea mică pentru acest nivel, fiind pe aceeaşi lungime de undă cu Ronnie O`Sullivan. Magicianul a avut un mesaj clar pentru Hossein: „nu mai veni!”.

Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible

„Uite, ăsta e un teatru în care se lucrează, nu este o arenă construită în mod specific pentru snooker. Nu putem face nimic în privința asta. Acesta este însă un loc sfânt și este aproape un sacrilegiu ca un jucător profesionist de snooker să fie atât de critic la adresa casei noastre.

Hossein ar trebui să se educe în ceea ce privește modul în care funcționează circuitul, relațiile cu World Snooker Tour, cu partenerii noștri de emisie, cu arenele și în privința a cât de speciale sunt aceste locuri. El crede că ajută sportul să crească dacă este atât de critic la adresa partenerilor noștri de business? Nu a ajutat sportul deloc.

Poate că (n.r. Teatrul Crucible) nu e atât de special pentru Hossein cum e pentru restul dintre noi. Poate că nu are aminitiri (n.r. de aici) de care să se agațe, însă ăsta e un loc sacru pentru jucători de snooker, iar Hossein ar trebui să își aducă aminte. A spus că nu vrea să se mai întoarcă, nu te mai întoarce. Nu trebuie să o facă, nu e forțat să vină aici. Nu veni!”, a spus campionul din 2005, citat de Metro.

Reclamă

Hossein Vafaei a criticat dur Crucible

Cea mai importantă competiţie a snooker-ului se dispută la Crucible din 1977, dar Hossein a propus mutarea în altă locaţie.

„Istoria e importantă, dar nimeni nu investeşte nimic în infrastructura de la Crucible. Vrem să mergem într-un loc în care să ne simţim bine, confortabil. Dacă te plimbi în jurul Crucible, miroase în ultimul hal. Sunt sincer, nu exagerez, totul e atât de rău aici.

Mergem în alte ţări la turnee importante şi simţim diferenţa, suntem trataţi cu totul altfel, iar totul străluceşte şi e de o curăţenie absolută. Dacă mă întrebaţi dacă aş mai reveni aici, răspunsul e „Nu!”.

Reclamă 4 / 0/3

Ştiţi cum arată sala de antrenament de aici? E ca un garaj. Vin eu dintr-o ţară fără tradiţie în snooker şi văd tot ce e în neregulă aici, de ce nimeni nu face nimic? Tot ce spun e adevărat, fără exagerări”, a spus iranianul, după eliminarea de la Sheffield.

Ronnie O’Sullivan cere şi el mutarea Campionatului Mondial

Riposta lui Shaun Murphy poate fi considerată un atac indirect la adresa lui Ronnie O’Sullivan, care, înainte de debutul Campionatului Mondial 2024, ceruse mutarea competiţiei în China sau Arabia Saudită.

„Nu îmi place Crucible. Cred că ar fi o decizie înţeleaptă să mute Campionatul Mondial de la Sheffield. Să avem în continuare un turneu aici? Da, de ce nu? Dar nu campionatul mondial care se întinde pe 17 zile.

Este un circ uriaş şi ai nevoie de mult spaţiu. Cred că Arabia Saudită ar fi foarte bună. Au multe resurse şi cred că s-ar descurca foarte bine. Dacă ar fi să-l ducem în China, clar că ar trebui să fie în Shanghai, sau într-un alt oraş mare, precum Shenzhen sau Guangzhou.

Vom avea parte de maşini personale, mâncarea va fi acolo. Hotelurile vor fi foarte frumoase. Se va plăti pentru totul, iar premiile pentru turneu vor fi astronomice. Nu ai nevoie de o arenă de 10 stele, dar restul trebuie să fie foarte bine”, a spus jucătorul de 48 de ani, citat de The Sun.

 

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată Vezi toate știrile
Citește și