Închide meniul
Foto

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică

Alex Ioniță Publicat: 23 mai 2024, 16:43

Reclamă
Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani!

Iulian Filipescu, într-un duel cu Michael Owen la EURO 2000 / Profimedia

Iată cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Component al „Generației de Aur” și fost fundaș al Stelei, Filipescu este o prezență deosebit de rară în spațiul public din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, Filipescu este stabilit în Spania. Alături de naționala României a participat la EURO 1996 și la Campionatul Mondial din 1998.

Cum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani!

Filipescu s-a întors în România cu ocazia meciului de retragere a „Generației de Aur”. Prezent la antrenamentele foștilor jucători, acesta a oferit un interviu rar, în care a vorbit despre situația sa și despre foștii colegi de generație.

VEZI IMAGINI RARE CU IULIAN FILIPESCU ÎN GALERIA FOTO DE LA FINALUL ARTICOLULUI

„Nu ne-am mai văzut de mult. Pe unii dintre ei i-am văzut acum un an, la Cluj, dar, în general, de mult timp. Pentru mine, e o plăcere, o onoare (n.r.- să joace din nou în fața unui stadion plin), sperăm să ne simțim bine. Tot timpul ți-e dor de mirosul ierbii, de public… Nu (n.r.- dacă mai este în fotbal).

Reclamă
Reclamă 4

Nu mi-e dor, m-am obișnuit cu noua poziție. (n.r.- cu ce foști colegi s-a mai văzut în ultima perioadă) Cu Gâlcă, Lăcătuș, care mai vine pe la Oviedo, unde locuiesc, Craioveanu, Popescu, Hagi”, a spus Iulian Filipescu, în cadrul interviului.

Ce s-a ales de Iulian Filipescu

Iată ce s-a ales de Iulian Filipescu. Acesta este stabilit în Oviedo şi are o firmă cu care recondiţionează maşini de epocă şi pe care le vinde. Fostul fundaş care a ajuns la vârsta de 50 de ani obţine venituri care îi permit să ducă o viaţă lipsită de griji. Iulian Filipescu a jucat pentru naţionala României 52 de meciuri şi a marcat o singură dată.

În cariera sa, Iulian Filipescu a jucat la Steaua, Galatasaray, Zurich şi Duisburg. Filipescu mai ţine legătură cu Marius Lăcătuş, iar Costel Gâlcă, fostul său coleg, a dat detalii rare anul trecut.

Reclamă

„Da, eram apropiați! El e bine, e cu familia în Oviedo, e sănătos, dar nu are contact cu fotbalul în niciun fel în momentul de față. E stabilit acolo, e bine. Dar a fost un mare jucător, într-adevăr”, spunea Gâlcă pentru iamsport.ro.

Şi Narcis Răducan a vorbit la superlativ despre Iulian Filipescu. Cei doi au fost colegi de cameră timp de un an.

„Timp de un an de zile, Iulian Filipescu a fost colegul meu de cameră la Steaua. Am amintiri frumoase: am luat eventul împreună, în sezonul 1995-1996, am jucat în Liga Campionilor cu Borussia Dortmund și Juventus. A fost pentru mine un adevărat exemplu în privința polivalenței pe care o arăta. A început ca atacant și a trecut prin trei compartimente, fiind la cel mai înalt nivel pe fiecare dintre ele”, a spus Narcis Răducan pentru prosport.ro.

Ce crezi că se va întâmpla în meciul România - Ucraina, de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:14

FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen

18:14

Răzvan Marin, după ce a marcat un eurogol în România – Ucraina 3-0: „Se zbârleşte pielea pe mine, am bucurat milioane de români”

18:08

Nicolae Stanciu, reacţie cu lacrimi în ochi după golul fabulos din România – Ucraina 3-0: „Ceva ce trăieşti doar o dată în viaţă”

17:56

Notele primite de tricolori, după victoria colosală cu Ucraina! Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au strălucit la EURO 2024

17:53

Premieră în istoria participărilor României la Campionatele Europene! Decizia în privinţa lui Ianis Hagi a dus la asta!

17:52

Edi Iordănescu a „rupt” blestemul familiei! Naţionala României, prima victorie după 24 de ani la un Campionat European

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac!
Citește și