Închide meniul

Endrick a marcat din nou şi a scris istorie pentru Brazilia! Viitorul star al lui Real Madrid, surclasat doar de Pele

Viviana Moraru Publicat: 9 iunie 2024, 13:09

Reclamă
Endrick a marcat din nou şi a scris istorie pentru Brazilia! Viitorul star al lui Real Madrid, surclasat doar de Pele

Endrick a marcat din nou şi a scris istorie pentru Brazilia

Endrick, în timpul unui meci la naţională/ Profimedia

Endrick a marcat din nou şi a scris istorie pentru Brazilia. Puştiul minune, care s-a înţeles deja cu Real Madrid, este surclasat doar de marele Pele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Endrick are 17 ani şi a bifat deja cinci partide la naţională. Acesta a marcat un gol în duelul cu Mexic şi a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care marchează trei goluri la echipa naţională.

Endrick a marcat din nou şi a scris istorie pentru Brazilia

La acest capitol este depăşit doar de legendarul Pele, care a decedat în urmă cu un an şi jumătate. În total, Endrick a marcat trei goluri la naţionala sa, în cele cinci meciuri jucate.

Endrick a semnat deja cu Real Madrid, urmând să se alăture lotului „galacticilor” atunci când va împlini vârsta de 18 ani. În prezent, puştiul minune al Braziliei evoluează la Palmeiras.

Brazilia s-a impus cu 3-2 în meciul de pregătire pentru Coppa America, disputat în SUA, cu Mexic. Selecţionerul Braziliei, Dorival Junior, a aliniat o echipă fără câţiva dintre titularii săi obişnuiţi la startul partidei, dar înlocuitorii Endrick şi Vinicius Jr i-au ajutat pe pentacampionii mondiali să obţină victoria în prelungiri.

Reclamă
Reclamă 4

Brazilienii au preluat mai întâi conducerea prin Andreas Pereira (1-0, 5) şi Gabriel Martinelli (2-0, 54). Mexicanii au revenit prin Julián Quiñones (2-1, 73) şi apoi prin Guillermo Martínez (2-2, 90+2).

Dar Endrick a apărut în minutul 90+6 şi a consfinţit victoria brazilienilor, care vor juca un ultim meci de verificare miercuri, împotriva Statelor Unite, înainte de începerea Copa America (20 iunie-14 iulie).

Neymar, care a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi în noiembrie 2023 şi este încă în recuperare, nu va face parte din lot.

Reclamă

Endrick a dezvăluit de ce a semnat cu Real Madrid

Endrick a oferit primele reacţii după ce a reuşit tranferul vieţii şi a dezvăluit de ce a semnat cu Real Madrid. Brazilianul în vârstă de 16 ani nu va putea îmbrăca tricoul galacticilor până când nu va deveni major. Pe Santiago Bernabeu va ajunge astfel abia în 2024.

„Sunt foarte fericit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, dar vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Încă nu am câștigat nimic. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce se întâmplă în prezent. Din 2024, când voi merge la Real Madrid, sper să am evoluții bune. În acest moment sunt la Palmeira şi îi voi susţine de la distanţă.

Vinicius, care este prietenul meu, sper să aibă un sezon foarte bun. La fel și Eder Militao şi Rodrygo. Sper ca Real să câștige Champions League, campionatul și Supercupa.

(Reporter: De ce ai ales Real Madrid?) Real Madrid este o echipă foarte mare, iar Vini (n.r. Vinicius) mi-a trimis multe mesaje şi m-a ajutat foarte mult. Cristiano Ronaldo este idolul meu, de când juca pentru Real Madrid. De aceea am ales-o pe Real Madrid și cred că este alegerea corectă. Dumnezeu m-a îndrumat mereu să iau deciziile cele mai bune.

Vinicius mi-a oferit mai multe sfaturi, dar nu vreau să le dezvălui. Nu doar despre fotbal, ci și despre viață, despre viitorul meu. Este prietenul meu și cred că această prietenie va rezista foarte mulți ani. Sper să colaborez foarte bine cu el pe teren și să înscriem goluri. Da, am vorbit şi cu Ancelotti și cu jucătorii brazilieni de la Real Madrid, dar trebuie să fiu cu picioarele pe pământ şi umil„, a declarat Endrick pentru marca.com.

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:29

Cine este Virtus, adversara FCSB-ului din primul tur preliminar din Champions League

15:12

VIDEODenis Drăguş a început să plângă în timpul unui interviu, după România – Ucraina 3-0. Ce i-a arătat pe telefon un jurnalist turc

15:08

Programul complet al Marelui Premiu de la Barcelona! Cursa e duminică, în direct pe Antena 1 şi LIVE STREAM în AntenaPLAY (16:00)

14:55

BREAKING NEWSFCSB – Virtus, în primul tur preliminar din Champions League! Tragere la sorţi facilă pentru campionii României

14:05

„I-am făcut o ofertă de 1,4 miliarde de euro!” Lionel Messi, tentat cu cel mai mare salariu din istorie

14:05

Decizia luată de selecţionerul Belgiei, după înfrângerea şoc cu Slovacia! Doar 12 jucători s-au antrenat

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și