Închide meniul

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986

Publicat: 7 mai 2024, 11:06

Reclamă
Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986

Jucătorii de la FCSB sărbătoresc titlul, după victoria cu Farul / Profimedia

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986. Noua campioană a România a postat un mesaj superb pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 7 mai 1986, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni într-o finală dramatică jucată cu Barcelona la Sevilla. Cei de la FCSB au evidenţiat şi performanţa fantastică a lui Helmut Duckadam, care a apărat 4 lovituri de departajare.

Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986

Marți, 7 mai, se împlinesc 38 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc.

În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București.

Reclamă

Pentru această uriașă performanță, clubul nostru le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, au scris cei de la FCSB pe pagina de Fcaebook.

Victor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei. Pe 7 mai 1986, Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni, după finala uriaşă cu Barcelona de la Sevilla.

Reclamă 4 / 0/3

Steaua a câştigat finala Cupei Campionilor cu Barcelona la penalty-uri, iar Duckadam a apărat 4 penalty-uri. La rândul său, Victor Piţurcă a fost unul dintre oamenii de bază ai echipei în acea campania europeană de vis. Steaua a mai jucat o finală în 1989 şi a ajun spână în semifinale în 1988.

„Încă nu îmi vine să cred cum poate trece timpul. Oameni de știință și mulți specialiști spun că timpul este cel mai important. Sunt total de acord cu lucrul ăsta. Timpul este totul în viața unui om. Când ești tânăr, când ești angrenat în profesia pe care o faci, habar nu ai când trece timpul. Steaua 86 a dominat timp de 4 ani Europa. A fost acolo în frunte, tot timpul. Am fost o echipă fantastică. Numai cu jucători români, și eram foarte puțini, eram doar 16. Nu ne accidentam, asa a fost să fie, să se adune nucleul ăsta de jucători foarte puternici. Dacă te accidentezi nu mai ești jucător valoros, e clar lucrul ăsta. Nu mai poți fi în forma ta maximă.

(n.r. – Care era meniul la voi?) Meniul era foarte simplu – ciorbiță de văcuță, o mâncărică cu sos, friptură de porc cu cartofi prăjiți, seara cașcaval pane. Nu existau salate, nu existau paste, apa, numai apă minerală. Vitaminizarea nu exista. Era doctorul Georgescu, ne făcea un suc, într-o oală așa mare, luam toți de acolo, beam din pahare de plastic. „, a spus Victor Piţurcă în exclusivitate la AntenaSport.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:16 Victor Becali, anunțul momentului despre viitorul lui Dennis Man. Ce se întâmplă cu românul, după promovarea Parmei în Serie A 7:49 VIDEOOleksandr Usyk a început să plângă la conferinţa de presă! Momente tulburătoare pentru colosul care l-a bătut pe Tyson Fury 7:26 Simona Halep s-a retras de la Rabat Open 7:08 VIDEOOleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury. Moment pentru istorie: prima înfrângere a britanicului. Suma colosală câştigată de Usyk 6:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige 0:30 VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League 0:20 Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți” 0:10 Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor 18
mai
23:59
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul
18
mai
23:50
Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat!
Vezi toate știrile
Citește și