Închide meniul
Foto

Bogdan Cosma Cristofor a înfruntat recordul lui Max Verstappen

Antena Sport Publicat: 6 decembrie 2023, 15:49 / Actualizat: 6 decembrie 2023, 17:53

Reclamă
Bogdan Cosma Cristofor a înfruntat recordul lui Max Verstappen

Bogdan Cosma Cristofor a înfruntat recordul lui Max Verstappen

Cu 23 de victorii în 2023 din 34 de curse de motorsport la care a luat parte, un român, Bogdan Cosma Cristofor (12 ani), s-a apropiat de recordul incredibil al lui Max Verstappen din acest sezon de F1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul a avut un procent record de reușită, 86%, în cursele la care a concurat, cu 19 victorii din 22 de concursuri. Pilotul de karting de la noi din țară a bifat, odată cu succesele din final de an, un procent de 70%!

Bogdan Cosma Cristofor a înfruntat recordul lui Max Verstappen

Sezonul de F1 a fost dominat de o manieră incredibilă de Max Verstappen, pilotul olandez reușind să se impună în 19 curse din 22 la care a participat, după succesul din Abu Dhabi. Astfel, el a bifat în 2023 un procent record de câștiguri: 86%! Un pilot român de karting, Bogdan Cosma Cristofor, s-a apropiat de cifrele lui Max, după ce în acest sezon de karting a bifat în 34 de curse, 23 de victorii. Procentul final al românului: 70%!

Rezultatul reușit de olandez în 2023 nu a mai fost egalat în trecut, nici Schumacher, Hamilton sau Vettel nefiind capabili de un procent atât de ridicat. Performanța lui Verstappen o depășește pe precedenta, cea a pilotului Ferrari Alberto Ascari, care în 1952 reușea o cotă de 75%. Atunci, acesta câștiga 6 curse din 9.

Un român de succes din karting s-a luat la întrecere cu Max în acest sezon. Bogdan Cosma Cristofor (12 ani) a izbutit un sezon incredibil. În cursele interne, 13 la număr (7 – Campionatul Național și Cupa României și 6 în Romanian Karting Masters), pilotul Gulstar s-a impus în toate reușind astfel să bată recordul lui Max. În competițiile externe, Bogdan a participat în 21 curse obținând un palmares de top: 10 locuri 1, 5 locuri 2, 3 locuri 3.

Reclamă

Astfel, per total puștiul elev la International School of Bucharest, a reușit un procent de 70% de victorii din cursele la care a participat, 34 în total.

În weekendul recent încheiat, Bogdan Cosma Cristofor a bifat un nou succes în Italia, la Castrezzato (Brescia), a treia cursă de la trecerea la Junior, categorie superioară față de cea în care s-a impus în 2023 ca lider mondial, cea de Mini. Pilotul român a terminat pe locul 2 după ce în precedentele 2 concursuri la noua categorie a terminat pe prima poziție.

“În acest an extraordinar, cel mai frumos an din viața mea. Cuvintele îmi sunt insuficiente pentru a descrie emoțiile trăite. A fost o perioadă magică în cariera mea de sportiv deoarece când eram mic visul meu era sa reușesc cândva să urc pe podium la un concurs Wsk iar anul acesta am reușit sa obțin nu unul, ci 11 trofee WSK și să câștig și 2 campionate WSK.

Reclamă 4 / 0/3

Mulțumesc din inimă celor care au făcut aceste realizări posibile: Devid Deluchi, managerul echipei Team Driver pentru încrederea și susținerea constantă, lui Francesco Bruno și lui Cătălin Caloianu pentru devotamentul lor, managerului echipei Gulstar Racing, Dragoș Gulie, familiei mele și sponsorilor. Această echipă extraordinară a transformat un vis de copil în realitate”, a declarat pilotul bucureștean de 12 ani.

CIFRĂ

10 – Trofee de marcă a reușit Bogdan în acest sezon: WSK Open Series, WSK Euro Series, Mondialul de Rok, Mondialul de IAME, Night Race IAME, WSK Super Final, WSK Final Cup. Lor li se adaugă si titlurile de Campion Național Mini FRK și Campion Național Mini RKM și Cupa României

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
mai
0:30
VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
19
mai
0:20
Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți”
19
mai
0:10
Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor
23:59 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză Vezi toate știrile
Citește și