Închide meniul

Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024! România – Olanda, meciul unei generaţii. Franţa – Belgia e derby-ul pentru sferturi

Publicat: 26 iunie 2024, 23:55

Reclamă
Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024! România – Olanda, meciul unei generaţii. Franţa – Belgia e derby-ul pentru sferturi

Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024

Radu Drăguşin, după calificarea României / Profimediaimages

S-a decis tabloul complet al optimilor de finală de la EURO 2024. Cu siguranţă, cea mai aşteptată partidă pentru noi este duelul România – Olanda. Tricolorii lui Edi Iordănescu au câştigat grupa E şi sunt în faţa meciului unei generaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul România – Olanda este programat marţi, 2 iulie, de la ora 19:00, şi va fi transmis în format LIVE TEXT pe AS.ro. Se va disputa pe Allianz Arena din Munchen, acolo unde tricolorii au obţinut victoria fabuloasă cu Ucraina, scor 3-0.

Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024

Derby-ul pentru un loc în sferturile de finală le aduce faţă în faţă pe Franţa lui Kylian Mbappe şi Belgia.

Meciurile din optimile de finală de la EURO 2024:

  • Spania – Georgia
  • Germania – Danemarca
  • Portugalia – Slovenia
  • Franţa – Belgia
  • România – Olanda
  • Austria – Turcia
  • Anglia – Slovacia
  • Elveţia – Italia

Primele meciuri din „optimi” sunt Elveţia – Italia şi Germania – Danemarca. Acestea sunt programate pe 29 iunie.

Reclamă
Reclamă 4

Dacă va obţine calificarea în sferturile de finală, România o va întâlni pe câştigătoarea disputei Austria – Turcia.

Radu Drăgușin, mesaj direct pentru contestatari după calificarea României în „optimile” EURO 2024

După meciul cu Slovacia, Radu Drăgușin a ținut să îi salute pe contestatarii care nu credeau că România va obține vreun punct la turneul final din Germania. Mai apoi, fundașul echipei naționale a vorbit despre partida cu Slovacia, dar și despre fanii echipei naționale.

Reclamă

(n.r. un mesaj pentru contestatari?) Îi salut pe această cale! Un meci decisiv, știam că ei nu trebuie să piardă. Din păcate, am primit gol, dar am reacționat foarte bine și am gestionat excelent după. Am scos un egal decisiv. Cred că va fi nebunie și mai mare în optimi, e o bucurie incredibilă, suntem mândri și foarte bucuroși că am putut face fericită o țară întreagă.

Acesta a fost țelul nostru, să îi facem să se simtă mândri că sunt români. Prin bucuria lor suntem și noi fericiți. Cine-o fi adversar, nu contează, ne vom bate cu oricine, că până acum. Ne-am calificat de pe primul loc, orice e posibil”, a spus Radu Drăgușin, după egalul cu Slovacia.

Câţi bani primeşte FRF, după calificarea României în „optimi” la EURO 2024

Numai calificarea în optimile de finală va fi recompensată de UEFA cu 1.5 milioane de euro. Această sumă se adaugă la cea asigurată de tricolori în urma rezultatelor din faza grupelor. Victoria cu Ucraina, scor 3-0, a adus încă de la debut un milion de euro.

Stanciu şi coechipierii săi au mai asigurat un cec de 500.000 de euro pentru remiza cu Slovacia.

Pentru participarea la Campionatul European din Germania, FRF avea asigurată suma de 9.25 milioane de euro.

În total, Federaţia Română de Fotbal primeşte de la UEFA 12.250.000 de euro pentru EURO 2024. Suma se poate mări considerabil dacă tricolorii se califică în sferturile de finală.

Premiile pentru EURO 20204:

– victorie în faza grupelor: 1 milion de euro
– remiză în faza grupelor: 500.000 de euro
– calificarea în optimile de finală: 1.5 milioane de euro
– calificarea în sferturile de finală: 2.5 milioane de euro
– calificarea în semifinale: 4 milioane de euro
– calificarea în finală: 5 milioane de euro
– câştigătoarea EURO 2024: 8 milioane de euro

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:24

LIVE VIDEOElveția – Italia 0-0. Primul meci din „optimile” EURO 2024. Echipele de start

18:28

„Încrederea este enormă!” Cristi Chivu i-a avertizat pe olandezi înaintea meciului cu România de la EURO 2024: „E marele star”

18:10

VIDEOMax Verstappen, pole-position în Marele Premiu al Austriei! Cursa e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)

17:53

Mircea Lucescu l-a elogiat pe Marius Şumudică, după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024: „Îl salut în mod special”

17:38

Răsturnare de situaţie despre viitorul lui Radu Drăguşin! Florin Manea a făcut anunţul: „Hai să clarificăm!”

17:25

România, locul 5 la numărul de fani prezenţi la EURO 2024! Germania a pierdut primul loc chiar la ea acasă

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și