Închide meniul
Foto

Imagini tulburătoare cu mama lui Helmut Duckadam! La 85 de ani, a venit să îşi ia rămas-bun de la fiul ei

Publicat: 3 decembrie 2024, 15:31

Comentarii
Imagini tulburătoare cu mama lui Helmut Duckadam! La 85 de ani, a venit să îşi ia rămas-bun de la fiul ei

Mama lui Helmut Duckadam, ajutată să urce scările la Arena Naţională

Imagini tulburătoare cu mama lui Helmut Duckadam, venind să îşi ia rămas-bun de la fiul ei, au apărut pe reţelele sociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Femeia, vizibil afectată, a venit în baston la Arena Naţională, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al fiului ei. Ea a fost ajutată de apropiaţi să urce scările de la Arena Naţională.

Mama lui Helmut Duckadam i-a adus un ultim omagiu fiului ei la Arena Naţională

Trupul neînsufleţit al lui Helmut Duckadam a fost depus la Arena Naţională. Foştii colegi şi fanii îi pot aduce un ultim omagiu „Eroului de la Sevilla”.

Printre cei care au venit la Arena Naţională să îl omagieze pe Helmut Duckadam se numără jucătorii şi staff-ul FCSB-ului, Miodrag Belodedici şi Viorel Moldovan. Mihai Stoica a plâns la Arena Naţională. Toţi cei de la FCSB au fost foarte afectaţi de decesul fostului preşedinte de imagine al roş-albaştrilor. Valeriu Argăseală a fost şi el la Arena Naţională, alături de Mihai Stoica şi jucătorii campioanei României.

Printre cei care au mai venit la Arena Naţională să îi aducă un ultim omagiu lui Helmut Duckadam se numără Ion Ţiriac, Ioan Andone sau secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu.

Reclamă
Reclamă

VEZI AICI IMAGINI VIDEO CU MAMA LUI HELMUT DUCKADAM LA ARENA NAŢIONALĂ

Helmut Duckadam a avut o carieră fabuloasă

Fostul mare portar al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, s-a născut în localitatea Semlac, judeţul Arad, la 1 aprilie 1959.

A început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

Reclamă

Odată cu venirea în Bucureşti, a început şi ascensiunea lui ca jucător. Primul meci mare îl face la Bucureşti, în întâlnirea retur cu A.S. Roma din Cupa Cupelor, din toamna lui 1984, când la 0-0, în minutul 87, a apărat un penalty.

Vârful carierei sportive îl atinge în ediţia 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, când pe întreaga durată a competiţiei, dar mai ales în memorabila finală de la Sevilla, Steaua-CF Barcelona (0-0, 2-0, după penalty-uri), apără de-a dreptul senzaţional, determinându-i pe ziariştii spanioli, şi nu numai, să-i aprecieze evoluţia la superlativ. Cele patru lovituri consecutive de la 11 m apărate în faţa jucătorilor spanioli – Alesanco, Pedraza, ‘Pichi’ Alonso şi Marcos – l-au făcut să intre în „Cartea Recordurilor”.

Helmut Duckadam era cunoscut drept ”Eroul de la Sevilla”

Imediat după meciul care a fost televizat de postul naţional, pentru prima dată în regimul comunist, oamenii au ieşit nechemaţi în stradă să se bucure pentru izbânda fotbaliştilor de la Steaua. Circa 30.000 de oameni au plecat spre Aeroportul Otopeni şi au ocupat esplanada să-şi întâmpine campionii. În aproape toate colţurile ţării, noaptea de 7 spre 8 mai 1986 a fost practic una albă.

După cinci zile de la finala de la Sevilla, într-un cadru solemn, clubului de fotbal Steaua i s-a acordat Ordinul Steaua Republicii Socialiste România clasa I. Titularii, printre care evident şi Duckadam, antrenorii Ienei şi Iordănescu, plus preşedintele Alecsandrescu au primit Meritul Sportiv clasa I. Rezervele şi ceilalţi din staff au primit Meritul Sportiv clasa a II-a.

Duckadam a evoluat în 133 de meciuri pe prima scenă, are două prezenţe la naţională şi 11 în cupele europene. A câştigat un titlu de campion şi o cupă a României (1985) şi Cupa Campionilor Europeni (1986). A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1986, fiind menţionat şi în revista „France Football”.

Un anevrism axilar a pus capăt neaşteptat carierei lui Helmuth Duckadam. Se afla la un foc de tabără, pe malul Mureşului, când a alunecat, s-a sprijinit pe mână şi, probabil, cheagul de sânge s-a deplasat blocând circulaţia în braţul drept. S-a dus la medicul din sat dar a ajuns urgent la Bucureşti unde a fost operat şi i-a fost salvat braţul.

După încheierea activităţii de fotbalist, Duckadam s-a angajat la Poliţia de frontieră din judeţul Arad, dar s-a pensionat din motive medicale.

 

Înapoi la Homepage
Reclamă

A fost eliminat prea uşor Ştefan Târnovanu, în FCSB - Farul?
Loading ... Loading ...
Citește și:
Reclamă
23:04
EXCLUSIVCe a spus Risto Radunovic despre Marius Ştefănescu, jucător care o părăseşte pe FCSB pentru a merge în Turcia
22:40
Emma Răducanu a învins-o pe Gabriela Ruse în primul tur de la Montreal
22:38
Helmut Marko a anunţat că Max Verstappen va rămâne la Red Bull: “Pot confirma asta”
22:23
EXCLUSIV“Colegii tăi sunt afectaţi de ce zice patronul?” Răspunsul lui Risto Radunovic: “Asta vreau să facem”
22:05
LIVE TEXTUniversitatea Craiova – U Cluj 0-1. Miguel Silva a deschis scorul cu o lovitură de cap. Oltenii, gol anulat
21:53
Mihai Stoica a ironizat-o pe CFR Cluj după ce Marius Ştefănescu a ales să meargă în Turcia!
1 FotoImagine rară cu Ionuţ Luţu alături de partenera lui. Cum arată acum Iulia, fost iepuraş Playboy 2 Gigi Becali vrea să dea afară un jucător de la FCSB, după eşecul cu Farul: “A pierdut toate mingile” 3 “Mi-a spus să joc fotbal, i-am zis «păi ce, joc handbal?»”. Alexandru Musi, revoltat după Oțelul – Dinamo 4 Anunţul preşedintelui lui U Cluj despre transferul lui Marius Ştefănescu, după ce Becali declara că e rezolvat! 5 Ştefan Târnovanu a dezvăluit ce i-a spus, de fapt, arbitrului Găman, înainte să fie eliminat în FCSB – Farul 1-2: “E vina mea” 6 “A venit Găman şi ne-a luat punctele”. Florin Tănase, discurs dur după ce FCSB a fost învinsă de Farul
Citește și