Închide meniul

Rafael Nadal surprinde după ce a câştigat Roland Garros 2022: „Cel mai neaşteptat şi surprinzător titlu!”

Dragoș Vasile Publicat: 6 iunie 2022, 17:58

Rafael Nadal surprinde după ce a câştigat Roland Garros 2022: „Cel mai neaşteptat şi surprinzător titlu!

„Rafa”, campion la Roland Garros pentru a 14-a oară

Rafael Nadal a câştigat Roland Garros 2022 / Profimedia

  • Rafael Nadal surprinde după ce a câştigat Roland Garros 2022
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Rafael Nadal surprinde după ce a câştigat Roland Garros 2022. Titlul câştigat duminică la Paris este „cel mai neaşteptat” din cariera sa, a declarat luni, pentru Reuters, tenismanul spaniol. Acesta a dezvăluit că probabil nu ar fi jucat un alt turneu de Grand Slam cu accidentarea cronică la picior pentru care a avut nevoie de injecţii la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal, acum numărul cinci mondial, a câştigat pentru a 14-a oară în cariera sa turneul de la Roland Garros, în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-0, pe norvegianul Casper Ruud. La 36 de ani, împliniţi pe 3 iunie, spaniolul şi-a trecut în palmares al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa (record absolut), distanţându-se astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.

Rafael Nadal surprinde după ce a câştigat Roland Garros 2022

Întrebat dacă ar fi disputat un alt Grand Slam cu accidentarea care l-a forţat să facă injecţii pentru a-şi amorţi piciorul stâng, Nadal a răspuns: „Probabil că nu”.

Reclamă

„Noi am trecut prin multe emoţii. Probabil cel mai neaşteptat, surprinzător (n.r. – titlu) şi toate lucrurile pe care a trebuit să le fac pentru a juca turneul fac ca titlul să fie unul dintre cele mai speciale”, a spus tenismanul, citat de agerpres.ro.

Din cauza accidentării, care l-a împiedicat să câştige în acest sezon vreun turneu pe zgură în Europa, Nadal nu era încrezător că va putea lupta pentru cucerirea trofeului.

Reclamă

„Desigur, când ajungi cu o pregătire slabă cum a fost cea făcută de mine, fiecare zi este o provocare; trebuie să ridici în fiecare zi nivelul tenisului pe care-l practici”, a spus el.

Nadal îşi începea campaniile la Roland Garros după ce câştiga cel puţin un turneu pe zgură, însă în acest an a venit cu mâna goală în capitala Franţei.

(n.r. – câştigarea acelor titluri) îţi oferă un plus de siguranţă dacă vrei să atingi cel puţin nivelul de care ai nevoie ca să lupţi pentru ultimele tururi. De data aceasta, înainte de startul turneului nu ştiam dacă voi putea lupta pentru a doua săptămână, aşa că am luat pe rând fiecare tur”, a adăugat sportivul din Mallorca.

Reclamă 4 / 0/3

„Regele Zgurii” a jucat cu anestezic în nerv la Paris

El nu se îndoia că va participa la Roland Garros, însă a fi capabil să tragă la titlu era altă chestiune, mai ales în condiţiile în care în sferturi de finală îl aştepta numărul unu mondial Novak Djokovic.

„Am fost mereu încrezător că voi putea juca pentru că am jucat fără nicio senzaţie în picior, cu piciorul adormit datorită injecţiilor cu anestezic în nerv. Dar problema nu este doar meciul, ci şi practica. Nu m-am gândit niciodată să nu joc aici, dar am crezut că va fi foarte greu să fiu competitiv”, a afirmat Nadal.

Chiar dacă a părut uneori că nu este în cea mai bună condiţie fizică, Nadal a reuşit să treacă în optimi de Felix Auger-Aliassime în cinci seturi, înainte de a-l elimina pe Djokovic după un thriller de patru seturi. El era de mai bine de trei ore pe teren în semifinale când Alexander Zverev s-a accidentat la gleznă, la 7-6, 6-6 pentru spaniol.

Deşi încă nu ştie cum va arăta programul său în următoarele săptămâni, Nadal a fost de acord să se gândească la ce va fi peste doi ani, când terenurile de la Roland Garros vor găzdui şi meciurile turneului olimpic.

Nadal a câştigat ambele titluri, însă dacă ar trebui să aleagă între cele două turnee în 2024, Roland Garros ar avea preferinţa lui.

„Roland Garros face parte din istoria carierei mele, este cel mai important loc din cariera mea şi, desigur, Jocurile Olimpice sunt cel mai important eveniment din lumea sportului. Aşa că e greu să aleg, dar poate că Roland Garros e puţin mai special pentru mine”, a spus el.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells
Tenis • 7 mart., 8:46
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells: „Nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane
ATP • 4 mart., 9:35
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane: „Mă bucur că nu îl voi mai întâlni de multe ori!”
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells
ATP • 24 feb., 10:29
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells! Reacţia genială a unui adversar din ATP când a văzut imaginea