Închide meniul

Carlo Ancelotti riscă cinci ani de închisoare! Anunţ „şoc” în Spania despre antrenorul lui Real Madrid

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 iunie 2024, 18:21

Reclamă
Carlo Ancelotti riscă cinci ani de închisoare! Anunţ „şoc în Spania despre antrenorul lui Real Madrid

Carlo Ancelotti riscă cinci ani de închisoare

Carlo Ancelotti, pe bancă la un meci al lui Real Madrid / Profimediaimages

Jurnaliştii spanioli au anunţat că antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, riscă cinci ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de fraudă. Sunt probleme mari pentru tehnicianul de 65 de ani care a reuşit un sezon grozav pe banca „galacticilor”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ancelotti se află în vizorul justiţiei spaniole, iar acuzaţiile primite sunt unele grave. Italianul riscă cinci ani de închisoare pentru o evaziune fiscală estimată la peste un milion de euro, relatează RMC Sport.

Carlo Ancelotti riscă cinci ani de închisoare

După ce a câştigat a cincea Ligă a Campionilor (după 2003 şi 2007 cu AC Milan şi 2014 şi 2022 cu Real Madrid), Carlo Ancelotti este acum în vizorul justiţiei spaniole. Potrivit El Mundo, antrenorul italian riscă până la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni fiscale comise în timpul primului său mandat în Spania.

În martie anul trecut, procuratura din Madrid a cerut patru ani şi nouă luni de închisoare împotriva antrenorului lui Real Madrid pentru fraude comise în dauna fiscului spaniol în 2014 şi 2015. Antrenorul de 65 de ani nu a declarat peste un milion de euro din drepturi de imagine pe o perioadă de doi ani. Abogacía del Estado (Procuratura Generală a statului) a mărit uşor pedeapsa la cinci ani de închisoare, precizează news.ro.

Potrivit El Mundo, care a avut acces la documentul prezentat în instanţă, Carlo Ancelotti era obligat să plătească impozite pentru toate veniturile sale. Cu toate acestea, în declaraţia sa, italianul nu a trecut veniturile pe care le-a obţinut din exploatarea imaginii sale, ci doar remuneraţiile legate de activitatea sa de antrenor la Real Madrid. El ar fi folosit societatea Vapia Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice (considerate un paradis fiscal de către Uniunea Europeană), pentru a-şi gestiona drepturile de imagine. Frauda s-a ridicat la 386 361,93 euro în 2014 şi la 675 718,76 euro în 2015.

Reclamă
Reclamă 4

Apărarea lui Carlo Ancelotti, care afirmă că a primit „sfaturi proaste” în ceea ce priveşte declararea impozitelor sale, cere reducerea pedepsei, subliniind că antrenorul italian a acoperit deja o mare parte din presupusa fraudă.

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record în Liga Campionilor

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record după Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Ancelotti a cucerit cea de a 5-a Ligă a Campionilor ca antrenor. Ancelotti are şi 2 Ligi ale Campionilor cucerite ca jucător, cu AC Milan: în sezoanele 1988-1989 şi 1989-1990.

„Don Carlo” a cucerit Liga Campionilor ca antrenor în sezoanele 2002-2003, 2006-2007, 2013-2014, 2021-2022 şi 2023-2024. Primele două Ligi ale Campionilor ca antrenor le-a cucerit cu AC Milan, iar celelalte 3 cu Real Madrid. Ancelotti mai are în palmares o finală, de tristă amintire, în sezonul 2004-2005, când era antrenorul lui AC Milan.

Reclamă

În finala din sezonul 2004-2005, cu Ancelotti pe bancă, AC Milan a condus-o la pauză cu 3-0 pe Liverpool. Milan avea să piardă la loviturile de departajare finala.

Cu triumful de pe Wembley, „Don Carlo” Ancelotti şi-a doborât precedentul record, de 4 Ligi ale Campionilor cucerite ca antrenor.

Carlo Ancelotti a cucerit în acest sezon şi LaLiga cu Real Madrid. Italianul a scris o nouă pagină de istorie cu acest sezon foarte reuşit.

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:29

Cine este Virtus, adversara FCSB-ului din primul tur preliminar din Champions League

15:12

VIDEODenis Drăguş a început să plângă în timpul unui interviu, după România – Ucraina 3-0. Ce i-a arătat pe telefon un jurnalist turc

14:55

BREAKING NEWSFCSB – Virtus, în primul tur preliminar din Champions League! Tragere la sorţi facilă pentru campionii României

14:05

„I-am făcut o ofertă de 1,4 miliarde de euro!” Lionel Messi, tentat cu cel mai mare salariu din istorie

14:05

Decizia luată de selecţionerul Belgiei, după înfrângerea şoc cu Slovacia! Doar 12 jucători s-au antrenat

13:53

Carlos Alcaraz, înainte de participarea alături de Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024: „Este un moment unic pentru mine”

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și