Închide meniul

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon 2024! Unde va evolua spaniolul în perioada următoare: „E cel mai bine pentru corpul meu”

Alex Masgras Publicat: 13 iunie 2024, 16:33

Reclamă
Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon 2024! Unde va evolua spaniolul în perioada următoare: „E cel mai bine pentru corpul meu

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon 2024! Unde va juca spaniolul în perioada următoare: "E cel mai bine pentru corpul meu"

Rafael Nadal, în timpul turneului din 2022 de la Wimbledon / Profimedia

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon 2024. Dublu campion la All England Club, în 2008 şi 2010, spaniolul cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares a anunţat că nu va participa la ediţia din acest an a turneului de pe iarba londoneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal, eliminat încă din primul tur de la Roland Garros, de Alexander Zverev, a anunţat miercuri că va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde va juca atât în proba de simplu, cât şi în proba de dublu, alături de Carlos Alcaraz.

Rafael Nadal nu va juca la Wimbledon 2024! Unde va juca spaniolul în perioada următoare: „E cel mai bine pentru corpul meu”

Pentru că Jocurile Olimpice vor avea loc chiar în complexul de la Roland Garros, Rafael Nadal nu vrea să rişte prezenţa de la Paris şi va sări astfel peste Wimbledon, acolo unde a jucat ultima oară în 2022. El va continua să se pregătească pe zgură şi va reveni la Bastad, în Suedia, înaintea Jocurilor Olimpice:

„În ultima conferinţă de presă de la Roland Garros am fost întrebat despre calendarul meu de vara aceasta şi de atunci m-am antrenat pe zgură. Ieri s-a anunţat că voi participa la Jocurile Olimpice de la Paris, ultima mea Olimpiadă.

Cu acest obiectiv, noi am crezut că e cel mai bine pentru corpul meu să nu schimb suprafaţa şi să joc pe zgură până atunci. Din acest motiv voi lipsi de la Wimbledon anul acesta. Sunt strist că nu voi putea trăi atmosfera grozavă de la acest turneu care va fi mereu în inima mea şi să fiu alături de fanii britanici care m-au susţinut mereu. Îmi va fi dor de voi.

Reclamă
Reclamă 4

Pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice, voi juca în turneul de la Bastad, în Suedia. Este un turneu la care am mai participat la începutul carierei şi unde m-am simţit grozav atât pe teren, cât şi în afara lui. Abia aştept să vă văd acolo”, a scris Rafael Nadal, pe contul său de Twitter.

Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul oficial al spaniolilor

Visul lui Carlos Alcaraz va deveni realitate. Campionul din acest an de la Roland Garros va face pereche cu marele Rafael Nadal în proba de dublu masculin a turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă

De la revenirea lui Nadal în circuit, Alcaraz nu s-a ferit să spună în mai multe rânduri că şi-ar dori să facă echipă cu marele campion la turneul găzduit chiar la Roland Garros. În urmă cu câteva zile, Alcaraz a cucerit primul său titlu pe zgura pariziană, în timp ce Rafael Nadal a ridicat trofeul deasupra capului de 14 ori.

„Nu am putut să câștig o medalie ca jucător, sper să fac asta din postura de căpitan nejucător. Un cuplu este Nadal-Alcaraz, iar al doilea nu a fost încă decis. Suntem încrezători că ar putea exista mai multe medalii”, a declarat David Ferrer, potrivit marca.com.

Potrivit sursei menţionate mai sus, a doua echipă de dublu a Spaniei la masculin va fi formată, cel mai probabil, din Marcel Granollers şi Pablo Carreno Busta sau Alejandro Davidovich Fokina.

De asemenea, spaniolii au mai anunţat şi că Sara Sorribes Tormo şi Cristina Bucşa vor reprezenta Spania în turneele de simplu şi dublu. Paula Badosa a renunţat la turneul olimpic din cauza problemelor medicale pe care le-a avut în ultima perioadă.

Dacă Alcaraz îşi va face debutul la Jocurile Olimpice, Rafael Nadal va juca pentru a patra oară. Spaniolul are în palmares şi două medalii de aur. Prima a fost obţinută la Beijing, în 2008, în proba de simplu, în timp ce a doua a fost obţinută la Rio, în 2016, în proba de dublu.

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:45

Al cincilea transfer al verii la Dinamo! „Câinii” au transferat un fundaş central de la Lecce

13:28

Dennis Man, aproape de transferul carierei! Cluburile uriaşe care-l urmăresc pe român la EURO 2024

13:16

Portugalia – Cehia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Cristiano Ronaldo începe drumul spre trofeul EURO 2024

13:11

Gică Hagi, convins că Ianis Hagi face parte din noua Generaţie de Aur: „România are potenţial să ajungă în finala EURO 2024!”

12:56

Denis Popescu şi Aissia Prisecariu, în finale la 50 m fluture şi 200 m spate, LIVE STREAM (19:00), în AntenaPLAY

12:50

Belgienii se tem de valoarea lui Radu Drăguşin, după România – Ucraina 3-0! „A fost patron în apărare”

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și