Închide meniul

Românul care a scăpat miraculos de un cutremur de 7,9 grade a mai trăit un moment dramatic: "Am rămas izolat peste noapte, în furtună, în Zona Morții"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 august 2020, 14:12 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

Românul care a scăpat miraculos de un cutremur de 7,9 grade a mai trăit un moment dramatic: "Am rămas izolat peste noapte, în furtună, în Zona Morții"

Facebook Alex Găvan

Alex Găvan este unul ditnre cei mai cunoscuţi alpinişti români

"Eram în Shisha Pangma (8.027m), în urmă cu câțiva ani, un vârf special, fiind se află în totalitate pe teritoriu tibetan. La un moment dat m-am separat de partenerul meu și am rămas singur pe munte. A venit o furtună locală, fiindcă fiecare munte din Himalaya are microclimatul lui. Deci am rămas izolat, peste noapte, în furtună, în ceea ce se numește Zona Morții, la peste 8.000 de metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simțirea unei prezențe alături de mine, la doi metri în dreapta mea, o prezența a celui care eu îl percepeam ca pe un francez, m-a salvat. Nu mă întrebați de ce îl percepeam așa, ca pe un francez, doar că știam că trebuie neapărat să țin acel francez în viață. Nu știu dacă a fost un produs al minții mele ca să pot să stau în viață sau îngerul meu păzitor. Am văzut atâtea, deci nu pot exclude nimic”, a explicat Alex Găvan potrivit gsp.ro, care citează Digi24. 

În 2015, Alex Găvan a fost surprins pe munte de cutremurul de 7,9 grade din Nepal, în timp ce se afla în cort. El a transmis în ţară primele informaţii despre dezastrul de pe munte, dar şi despre colegii săi.  

Găvan, care-şi propusese să ajungă pe vârful Lhotse, vecin cu Everestul, s-a transformat fără să vrea în corespondentul postului american de ştiri CNN, care a relatat pe tot parcursul zilei despre situaţia alpiniştilor aflaţi acolo

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și