Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, care a fost prezent la tragerea la sorţi de la Nyon, a reacţionat după ce România şi-a aflat adversarele.
Stoichiţă e precaut, chiar dacă România a avut mult noroc la tragerea la sorţi. El a spus că cel mai bine ar fi să jucăm al doilea meci cu Austria, nu primul. A explicat şi de ce.
Reacţia lui Mihai Stoichiţă după tragerea la sorţi de la Nyon
„Am zis că rar ratez. Şi când eram fotbalist, ratam mai rar. O tragere care nu mă îngrijorează în primul rând. Nu suntem din start câştigători, dar avem şanse mari să ne calificăm direct.
Obligat eşti tot timpul să încerci să te califici. Ce ne punem obiectiv, să nu ne calificăm sau să ne calificăm?
(n.r: de program) Sincer mi-e indiferent, dar dacă îmi aduc aminte primul meci în deplasare al lui Rădoi a fost în Austria şi am câştigat cu 3-2.
Nu ştiu dacă e bine să începi chiar cu Austria acasă. Starea emoţională poate să se răsfrângă asupra băieţilor. Miza e mare. Cred că ar fi mai bine să fie al doilea meci. Ce am simţit eu, în primul meci a fost mereu mai greu, chiar dacă e entuziasm.
Surpriza mare va fi unde se va juca, la Viena, la Graz, la Klagenfurt. Gândiţi-vă câţi români sunt în Austria, câţi români sunt primprejurul Austriei, în Germania, Italia. Nu e departe nici de România. Nu știu câte bilete o să avem.
Să dea Dumnezeu să-i numărăm pe români în America. Mircea Lucescu și Răzvan Burleanu au fost foarte calmi, eu nu-mi ascund zâmbetul când sunt bucuros. Nu mai spune ce am evitat, eu spun că n-am evitat Austria”, a declarat Mihai Stoichiţă.
România e în grupă cu Austria, Bosnia-Herţegovina, Cipru şi San Marino. Noroc uriaş pentru naţionala lui Mircea Lucescu. Toate grupele
Noroc uriaş pentru România la tragerea la sorţi. Din prima urnă, naţionala lui Mircea Lucescu se va duela cu Austria, o echipă care nu este de talia Franţei sau a Spaniei.
Tricolorii se vor mai duela cu Bosnia-Herţegovina, Cipru şi San Marino. Tragerea la sorţi a avut loc la sediul FIFA de la Zurich. La Cupa Mondială din 2026, desfăşurată în SUA, Canada şi Mexic, se vor disputa 104 meciuri, în 16 oraşe.
54 de naţionale s-au aflat în urne la tragerea la sorţi, însă trebuie ţinut cont că 24 dintre acestea vor disputa, în martie 2025, meciuri în Liga Naţiunilor, fie în „sferturile” competiţiei, fie în meciurile de promovare/retrogradare. Cele 4 câştigătoare ale „sferturilor” vor juca, în iunie 2025, la turneul final al Ligii Naţiunilor (semifinale-finale).
Iată componenţa tuturor grupelor:
- Grupa A: Germania / Italia (câştigătoare), Slovacia, Irlanda de Nord, Luxemburg
- Grupa B: Elveţia, Suedia, Slovenia, Kosovo,
- Grupa C: Portugalia / Danemarca (învinsa), Grecia, Scoţia, Belarus,
- Grupa D: Franţa / Croaţia (câştigătoare), Ucraina, Islanda, Azerbaidjan,
- Grupa E: Spania / Olanda (câştigătoare), Turcia, Georgia, Bulgaria
- Grupa F: Portugalia / Danemarca (câştigătoare), Ungaria, Irlanda, Armenia
- Grupa G: Spania / Olanda (învinsa), Polonia, Finlanda, Lituania, Malta
Grupa H: Austria, România, Bosnia Herţegovina, Cipru, San Marino - Grupa I: Germania / Italia (învinsă). Norvegia, Israel, Estonia, Moldova
- Grupa J: Belgia, Ţara Galilor, Macedonia de Nord, Kazahstan,
- Grupa K: Anglia, Serbia, Albania, Letonia, Andorra
- Grupa L: Franţa / Croaţia (învinsă), Cehia, Muntenegru, Insulele Feroe, Gibraltar