Închide meniul

Gică Hagi s-a comparat cu Diego Maradona: „Mi se spunea Maradona din Carpaţi, dar am fost mai bun ca el”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 14 decembrie 2023, 18:43

Gică Hagi s-a comparat cu Diego Maradona: „Mi se spunea Maradona din Carpaţi, dar am fost mai bun ca el

Gică Hagi susţine că a fost un jucător mai bun decât Maradona

Gică Hagi şi Diego Armando Maradona / Hepta

Gică Hagi s-a comparat cu regretatul campion mondial Diego Armando Maradona. „Regele” a spus că a fost mai bun decât Maradona în meciul României cu Argentina de la Campionatul Mondial din Italia 90. România a făcut 1-1 atunci cu Argentina. Declaraţia lui Hagi a fost făcută în trailerul filmului-documentar ”Hai, România! – Povestea Generației de Aur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filmul despre „Generaţia de Aur” va apărea în cinematografe pe 1 martie 2024. Anul viitor, „Generaţia de Aur” va juca un meci demonstrativ, la data de 18 mai 2024, Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu, Răducioiu şi ceilalţi luându-şi rămas-bun de la fani la 30 de ani de la cea mai bună clasare a României la un Campionat Mondial. În 1994, România ajungea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din SUA, acolo unde era eliminată dramatic de Suedia, după prelungiri şi lovituri de departajare.

Gică Hagi s-a comparat cu regretatul campion mondial Diego Maradona

”Lumea spunea despre mine că sunt Maradona din Carpați. Dar eu cred că am fost mai bun ca el. Am jucat mai bine și am ieșit cu capul sus”, a spus Gheorghe Hagi în filmul care urmează să fie lansat în cinematografe chiar la începutul primăverii.

Gică Hagi s-a referit în acea declaraţie la meciul României cu Argentina de la Campionatul Mondial din 1990, din Italia. Hagi a făcut atunci o partidă foarte bună. Hagi şi Maradona au fost decarii celor două echipe atunci. România a făcut 1-1 cu Argentina şi s-a calificat mai departe din grupă, de pe locul 2, fiind eliminată în optimi, la loviturile de departajare, de Irlanda.

Reclamă

”Producția cinematografică îi va aduce în prim-plan, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest documentar, pe jucătorii acelei perioade (1980 – 2000).

Este vorba de Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii echipei naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea.

Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații, atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Franța, Coreea de Sud și Spania unde echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Ladislau Boloni, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Reclamă 4 / 0/3

Anghel Iordănescu şi Emeric Ienei vorbesc şi ei în film despre „Generaţia de Aur”

Ei vor vorbi despre raportarea la victorii și durerea eșecului, dar și ce a însemnat pentru toți profesionalismul și dedicarea. Despre cum au trăit primele ieșiri din țară, șocul întâlnirii cu Occidentul în țări diferite, banii câștigați, relația lor cu faima și unde se aflau în momentul Revoluției.

Nu vor lipsi din povestea Generației de Aur nici antrenorii Anghel Iordănescu, care a fost alături de sportivi la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) și 1998 (Franța), precum și la Campionatul European din 1996 (Anglia), Dumitru Dumitriu, antrenor secund la Campionatul Mondial din America din 1994, Emeric Ienei care a lucrat la Echipa Națională la Campionatul Mondial din Italia 1990, la Campionatul European din Belgia și Olanda 2000 și a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986.

Un interviu în premieră va oferi și medicul lotului la Cupa Mondială din 1994, la Cupa Mondială din 1998 (în Franța) și la campionatele Europene din 1996 (în Anglia) și din 2000 (în Belgia și Olanda), Pompiliu Popescu”, se arată într-un comunicat despre producţie care a fost transmis mass-media.

Meciul de retragere al „Generaţiei de Aur” va avea loc pe 18 mai 2024!

Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu şi ceilalţi componenţi ai Generaţiei de Aur vor avea parte de meciul de retragere pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

Componenţii Generaţiei de Aur vor avea adversari de calibru, printre care Jose Mourinho, Hristo Stoichkov, Rivaldo sau Luis Figo.

Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut.

Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Am ales să anunțăm evenimentul cu 7 luni înainte ca să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale.

Reclamă

E greu să știm că nu vom mai juca niciodată împreună. Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994. M-am gândit de mult la acest eveniment, am vrut să aibă loc la inaugurarea stadionului din Ghencea. Ministrul de atunci, Ciucă, și-a dat acordul, dar a venit pandemia”, a declarat Gică Popescu, la Muzeul Fotbalului.

O să fie un eveniment cum nu a mai fost în România”

O să fie un eveniment cum nu a mai fost în România. (n.r. o să fie mai tare decât evenimentul organizat în Timișoara? – când membrii ”Generației de Aur” au organizat un meci demonstrativ, denumit “Seara Campionilor” între România ’94 – Brazilia ’94) Eu cred că da. Și acel eveniment a fost unul destul de mare, a fost un stadion arhiplin. O să fie ceva extraordinar. 

Aseară (n.r. la întâlnirea ”Generației de Aur) s-a vorbit și despre cei care nu au putut participa (n.r. Dan Petrescu, Gică Hagi, Dorinel Munteanu). Am fost cei care am putut să ne strângem repede așa”, a spus şi Florin Prunea, citat de digisport.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie Vezi toate știrile
Citește și