Închide meniul
Video

„HAI, ROMÂNIA! ÎN FIECARE ZI!” Răzvan Lucescu, momente unice pe banca României: „Nu voi mai ajunge la o astfel de senzaţie! E ca şi cum ar fi 1 decembrie mereu!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 decembrie 2021, 13:52 / Actualizat: 1 decembrie 2021, 20:37

Răzvan Lucescu, alături de tatăl său

Profimedia

  • „Hai, România! În fiecare zi!”
  • Interviu – eveniment cu Răzvan Lucescu

Aşa am ajuns să vorbim despre prima familie cu doi selecţioneri, tată-fiu, din istoria României! Mircea şi Răzvan Lucescu au strigat: „Hai, România! În fiecare zi!” Indiferent că erau în ţară sau departe de ea. Iar trofeele pe care le-au cucerit în toată lumea au fost pentru România!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În familia Lucescu, dragostea pentru fotbal s-a transmis din tată în fiu! Răzvan a crescut lângă tatăl Mircea, iar virusul „fotbal” i-a intrat în sânge de mic. Pe vremea când Mircea o antrena pe Corvinul, Răzvan era mereu lângă el pe bancă.

Eram un fel de mascotă a Corvinului. Erau momente extraordinare, le trăiam cu pasiune, cu emoţii. Când am fost întrebat ce se vrei să te faci când o să fii mare, am spus că fotbalist şi şef de stat, că vreau să ascult imnul, să mi se pună imnul„, a spus Răzvan Lucescu în exclusivitate la Antena Sport.

Reclamă

Şi l-a ascultat. Prima dată la meciurile Romaniei, atunci când tatăl său era selecţioner. 5 ani a stat Mircea Lucescu pe banca naţionalei, pe care a calificat-o la EURO ’84.

„Aveam e ani şi ceva când mergeam la meciurile echipei naţionale cu mama. Eram un moment emoţionant, un stadion întreg în picioare cântând. Se creau nişte emoţii puternice, mi se făcea pielea de găină şi am trăit cu această idee. Primul meci pe care l-am văzut live a fost contra Ciprului la Hunedoara, în 1982, în luna mai. 3-1 a câştigat România„, şi-a adus aminte Răzvan Lucescu.

Reclamă

Dar şi acasă, Răzvan trăia meciurile de la naţională ale tatălui său, ca pe stadion.

Mă urcam şi pe televizor la momentele de bucurie. Plângeam şi sufeream la înfrângere„, a mai spus Răzvan Lucescu.

Mircea Lucescu l-a îndrumat pe Răzvan să devină portar: „Aşa n-o să te compare nimeni cu mine!

Reclamă 4 / 0/3

Ca portar, Răzvan n-a ajuns unul de naţională. Dar porţile României i s-au deschis, când a ajuns antrenor. Emoţiile l-au copleşit pe Răzvan Lucescu, la debutul pe banca României, în 2009. 1-0 în Lituania, gol marcat de Marica, atacantul crescut de Mircea Lucescu la Şahtior.

Un moment inegalabil pentru că, probabil, nu voi mai ajunge la o astfel de senzaţie. La meciurile astea e ca şi cum ar fi de fiecare dată 1 Decembrie, pentru că reprezinţi un popor. pentru că în spatele tău este o ţară întreagă„, a mai spus Răzvan Lucescu.

Citește și:

„Hai, România! În fiecare zi!” Răzvan Lucescu: „Aş spune ca este o ţară cu un popor primitor

Familia Lucescu a ajuns unică în lume. Cu tată şi fiu – selecţioneri.

Răzvan s-a retras din naţională, atunci când emoţiile au început să se stingă încet!

Eu am fost dat afară de la naţională. Răzvan a plecat el” îşi aminteşte Mircea Lucescu. „A fost foarte greu. L-am văzut plângând„, spune Răzvan Lucescu.

Un alt moment unic şi emoţionant în familia Lucescu a fost meciul din Cupa UEFA, din 2005. Şahtiorul lui Mircea a pierdut în Ucraina cu Rapidul lui Răzvan.

Cum să le spun jucătorilor mei să fie răi cu fiul meu” şi-a amintit Lucescu cel mare momentul, care a făcut înconjurul lumii.

Reclamă

45 de trofee au câştigat împreună Mircea şi Răzvan Lucescu, ca antrenori. La vârsta lui Răzvan, 52 de ani, antrenorul Mircea avea doar 3 trofee cucerite.

Toate cu Dinamo. Chiar dacă drumul, paşii i-au purtat spre alte ţări, şi acolo au câştigat pentru România. Dupa Cupa UEFA cu Şahtior, Mircea Lucescu a defilat cu steagul României.

Răzvan s-a mândrit că e român atunci când a cucerit Liga Campionilor în Asia şi după primul titlul pentru PAOK, în Grecia, după 34 de ani!

Noi, românii, avem un anumit fler de a ne descurca în situaţiile dificile, de a supravieţui şi de a trece peste momentele dificile. Acest fler ne va ajuta să mergem în continuare să ne dezvoltăm„, mai spus Răzvan Lucescu.

În spatele unor bărbaţi puternici stau tot timpul femei puternice. Iar familia Lucescu este una model în România.

Cel mai bun lucru la români este femeia, pentru că este o femeie rafinată, cu clasă, eleganţă, o femeie care ne reprezintă cu cinste şi cu mândrie. Noi nu avem o mentalitate puternică, de învingător, de cuceritor„, a mai spus Răzvan Lucescu.

„Dacă un copil de 5 ani te-ar întreba ce este România, ce i-ai răspunde?”, a fost întrebarea la care Răzvan Lucescu a răspuns sigur pe el.

Aş spune ca este o ţară cu un popor primitor„, a fost răspunsul dat de Răzvan Lucescu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile