Închide meniul

"Suntem stupefiaţi!". Astra, comunicat oficial despre cazul fotbaliştilor acuzaţi de dopaj. "Am suspendat contractele celor trei jucători"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 ianuarie 2021, 18:19

"Suntem stupefiaţi!". Astra, comunicat oficial despre cazul fotbaliştilor acuzaţi de dopaj. "Am suspendat contractele celor trei jucători"

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Conducerea Astrei se apără în scandalul cu ANAD

Astra susţine că Agenţia Naţionale Anti-Doping nu a cerut nicio informaţie oficială şi că nu a luat legătura niciodată cu doctorul echipei. Clubul a precizat că cei trei fotbalişti implicaţi au mers la clinică din proprie iniţiativă şi că Astra le-a suspendat contractele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se apără Astra în scandalul de dopaj cu ANAD

"Cu privire la speculaţiile care se fac în acest moment pe tema 'dopingului' la clubul Astra, facem câteva precizări pe care le considerăm necesare:

Clubul Astra nu a fost implicat în niciun fel în 'tratamentul' efectuat de către cei 3 jucători, aflând de această problemă ulterior, chiar de la ofiţerul ANAD, care s-a prezentat la stadionul din Ploieşti pentru a lua declaraţii jucătorilor. Facem precizarea că declaraţiile luate atunci jucătorilor nu s-au făcut în prezenţa unui oficial al clubului nostru, avocat sau doctorul echipei, deşi, era vorba şi despre jucători care nu stăpânesc limba română la perfecţie (cu atât mai puţin unităţile de măsură, substanţele active, etc).

Am luat decizia de a suspenda imediat contractele celor trei şi nu putem fi acuzaţi de lipsa celor incriminaţi la anumite termene de judecată, atâta timp cât ei nu au mai fost prezenţi la antrenamente, unul dintre jucători plecând în ţara natală – Japonia (Seto Takayuki). Astra nu are responsabilitati legate de viata privata a jucatorilor angajati, deci nu avea pârghii de a opri un cetăţean japonez să plece la familia sa.

ANAD nu a luat un punct de vedere al doctorului echipei noastre cu privire la această situaţie, noi fiind disponibili cu orice lămurire asupra situaţiei, dar, cu tot respectul, considerăm că la acest moment suntem trataţi ca nişte 'condamnaţi', mai degrabă, deşi, este evident că nu avem vreo legătură cu demersul celor trei fotbalişti si nu clubul nostru este judecat.

Reclamă

Este evident că nici ANAD nu consideră că clubul nostru este culpabil în această speță având în vedere faptul că nu ni s-a cerut nicio declarație măcar.

Desigur, suntem stupefiaţi că există această variantă – că laboratoare medicale acreditate, medici români, ar fi putut administra unor sportivi tratamente în cantităţi interzise de legile antidoping (pentru că înţelegem că substanţele administrate, tipul tratamentului, sunt legale, doar cantitatea ar reprezenta 'problema') şi, fără a fi specialişti sau avocaţii laboratorului respectiv, dupa informatiile pe care noi le-am obtinut de la jucatori consideram că substanţa activă administrată jucătorilor a fost, cantitativ, respectată, până la proba contrarie". se arată în comunicatul Astrei.

Dani Coman, despre Alex Ioniţă: "Sunt convins că a fost influențat"

Alex Ioniţă este singurul jucător care s-a prezentat la audieri. El ar fi recunoscut acuzaţiile, pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică.

Reclamă 4 / 0/3

"Au făcut de capul lor ce au făcut. Eu cred că sunt nevinovați. Nu știu ce a spus Alex Ioniță. Întrebați-l șapte clauze din contractul lui, să vedem dacă le știe… Sunt convins că a fost influențat. I-or fi zis: spune, tu, asta că îți reducem pedeapsa, cum se procedează în România, dacă-ți place pixul și colaborezi", a spus Dani Coman, pentru AS.ro

"Până şi eu aflam de la jurnalişti că sportivii nu se vor prezenta în ziua în care exista şedinţă a comisiei de audiere. Sper să se rezolve cât mai repede. Ştiu că Ioniţă a fost la ANAD. Acest lucru îl pot confirma. Dar ce a discutat în interiorul şedinţei nu ştiu", a spus şi Cristian Balaj, preşedintele instituţiei, pentru AS.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și