Închide meniul

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Trophee Clarins! Cu câți bani s-a ales românca

Alex Ioniță Publicat: 15 mai 2024, 16:38

Reclamă
Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Trophee Clarins! Cu câți bani s-a ales românca

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Trophee Clarins!

Gabriela Ruse / Profimedia

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat, miercuri, în optimi la turneul Trophee Clarins (WTA 125), care are loc la Paris şi e dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după ce a întrecut-o pe chinezoaica Lin Zhu cu 0-6, 6-1, 6-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriela Ruse (26 ani, 148 WTA) a avut nevoie de o oră şi 34 de minute pentru a trece de a cincea favorită.

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Trophee Clarins!

Meciul a avut o desfăşurare neaşteptată, însă deloc rar întâlnită în circuitul feminin. Zhu (30 ani, 57 WTA) a luat primul set la zero, cu doar nouă puncte câştigate de româncă, după care Ruse, autoare a 6 aşi şi 4 duble greşeli în acest meci, s-a impus cu 6-1, 6-1 în următoarele seturi, notează agerpres.ro.

Ruse şi-a asigurat un cec de 1.740 de euro şi 21 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi Nao Hibino (Japonia).

Tot miercuri este programată să joace în primul tur şi Simona Halep, care va evolua contra americancei McCartney Kessler.

Reclamă
Reclamă 4

Sorana Cîrstea a coborât în clasamentul WTA! Ascensiune impresionantă pentru Gabriela Ruse! Pe ce loc se află Simona Halep

Sorana Cîrstea a coborât în clasamentul WTA, după ce a fost eliminată încă din primul tur la Stuttgart, săptămâna trecută. Cîrstea, care ocupă în acest moment locul 30 în ierarhia feminină, a rămas jucătoarea clasată cel mai bine.

Simona Halep, care tocmai şi-a anunţat retragerea de la Madrid, din cauza unor probleme medical, a rămas cu cele 10 puncte obţinute la Miami şi a ajuns până pe locul 1150. Cea mai impresionantă ascensiune a avut-o Gabriela Ruse, cea care a urcat 19 locuri, după ce a jucat în sferturile de finală ale turneului de la Rouen.

Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni, potrivit news.ro.

Reclamă

Cîrstea a coborât un loc şi este pe 30, cu 1748 de puncte.

Simona Halep, revenită în circuit după o suspendare îndelungată, a coborât patru locuri şi este pe 1150, cu 10 puncte.

În clasamentul WTA de luni, a doua româncă este Ana Bogdan, care se menţine pe locul 64, cu 1054 puncte.

Jaqueline Cristian a înregistrat o urcare de un loc şi este pe 73, cu 923 de puncte

Dincolo de top 100, Irina Begu ocupă locul 128, cu 612 puncte, în menţinrere.

În top 200 mai sunt Gabriela Ruse (locul 143, 532 de puncte, urcare 19 locuri), Irina Bara a coborât 13 locuri şi este pe 168, cu 481 de puncte, iar Anca Todoni este pe locul 196, cu 390 puncte, în menţinere.

În fruntea clasamentului se află în continuare poloneza Iga Swiatek, cu 10.560 de puncte, urmată de belarusa Aryna Sabalenka, cu 7.848 de puncte, iar pe trei se află Coco Gauff (SUA), cu 7.285 puncte.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:43

Cine va arbitra România – Olanda, din optimile EURO 2024! Centralul a fost implicat într-un scandal uriaş de luare de mită

17:41

„Își face propriul nume!” Ianis Hagi, analizat de specialiști înainte de România – Olanda! Verdict despre comparația cu tatăl său

17:10

LIVE VIDEOCalificările pentru cursa de sprint în Marele Premiu al Austriei sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY

17:10

VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 28 iunie

17:01

„E frustrat!” Dumitru Dragomir a auzit că Ladislau Boloni nu a fost impresionat de calificarea României și a răbufnit

16:43

„Ne supraestimăm!” Virgil van Dijk, semnal de alarmă înainte de România – Olanda! Mesaj direct fani

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și