Închide meniul

Prin ce a putut trece Simona Halep, la primul meci după 18 luni. Dezvăluiri emoţionante: „Asta i-am spus mamei în avion!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 martie 2024, 21:49

Prin ce a putut trece Simona Halep, la primul meci după 18 luni. Dezvăluiri emoţionante: „Asta i-am spus mamei în avion!

Prin ce a putut trece Simona Halep, la primul meci după 18 luni

Simona Halep la Miami Open 2024 / Colaj Profimediaimages

S-a aflat prin ce a putut trece Simona Halep, la primul meci după 18 luni. Fostul lider WTA a revenit pe teren la Miami Open, după victoria obţinută la TAS în scandalul de dopaj. „Simo” a venit cu dezvăluiri emoţionante şi a oferit detalii despre emoţiile pe care le-a avut înaintea confruntării cu Paula Badosa, cedată în set decisiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep, care a revenit săptămâna aceasta în circuitul profesionist, după reducerea suspendării de către TAS de la patru ani la nouă luni, a declarat că este nerăbdătoare să înceapă colaborarea cu antrenorul spaniol Carlos Martinez.

Prin ce a putut trece Simona Halep, la primul meci după 18 luni

Sincer, nu am o idee prea clară despre ce am făcut bine şi ce am greşit (în meciul revenirii, n. red.). Ştiu că am greşit multe mingi pe care în mod normal nu le-aş fie greşit. Însă, sincer, simt că am jucat un tenis bun. În primul rând, am nevoie de un antrenor care să mă îndrume un pic. Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare. A lucrat cu Svetlana (Kuzneţova), prietena mea şi jucătoarea mea favorită. Îi admir munca şi sper să ne înţelegem foarte bine şi să realizăm rezultate bune„, a declarat Halep pentru WTA Insider, citată de agerpres.ro.

Însă, în primul rând, trebuie să discutăm şi să vadă unde mă aflu, pentru că singură mi-e greu să îmi dau seama de nivel„, a adăugat fostul lider mondial.

Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa cu 1-6, 6-4, 6-3, în primul tur la Miami Open, după o pauză de 18 luni, dar a continuat să zâmbească, fericită că a putut să revină pe terenurile de tenis.

Reclamă

Cineva mi-a spus ‘Dacă aş primi un dolar pentru fiecare zâmbet al tău, aş fi un om bogat la finalul zilei’. Zâmbesc mult, pentru că primesc multă dragoste de la oameni„, a mărturisit Halep.

Simona Halep, când a aflat că a scăpat de suspendare: „Aveam lacrimi în ochi”

Întrebată cu s-a pregătit pentru revenirea de la Miami, dubla campioană de Mare Şlem a relatat: „Mă aflam în avion şi i-am spus mamei că sunt foarte nervoasă, deoarece nu ştiam la ce să mă aştept din partea oamenilor. Când treci printr-o perioadă aşa de dificilă, nu ştii cum te vor vedea oamenii sau cum te vor trata. Însă, prima zi a fost incredibilă. Apoi, stresul a trecut şi nu mi-am mai făcut griji din pricina asta. Am ştiut că va fi totul bine pe teren. Spectatorii au fost incredibili din nou, iar dragostea arătată a fost mai mare decât am avut până acum„.

Halep (32 ani) a comentat şi momentul în care a aflat de reducerea suspendării sale de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne: „Vorbeam cu avocaţii mei şi zâmbeam. Le-am spus, ‘Băieţi, este decizia corectă’. Era aşa de fericită… Aveam lacrimi în ochi după ce am terminat de vorbit cu ei la telefon. Eram fericită că adevărul a ieşit la iveală şi că decizia era corectă. Se încheiaseră 18 luni de stres şi puteam să joc tenis din nou, pentru că cele mai dificile lucruri au fost să nu pot să merg să văd un meci de tenis. Asta e un dezastru pentru un jucător de tenis. Deoarece eram suspendată, nu puteam să merg să văd un meci de tenis (la un turneu). A fost foarte greu„.

Reclamă 4 / 0/3

O persoană, o persoană foarte importantă pentru mine, mi-a spus că nu trebuie să urăsc tenisul, deoarece nu tenisul mi-a făcut greutăţi. M-am gândit la asta şi mi-am spus că tenisul este în continuare pasiunea mea. Iubesc tenisul şi voi reveni când voi primi decizia corectă, mi-am zis„, a mărturisit Halep.

Simona Halep a admis că s-a gândit să revină când începe sezonul de zgură, pentru a avea mai mult timp să se pregătească şi să se acomodeze, însă „sentimentele pozitive erau aşa de mari, iar oamenii din jur” i-au spus să joace pentru a simţi din nou energia.

Ce urmează pentru sportiva de 32 de ani

A fost decizia potrivită, să vin la Miami, să simt energia, să simt iubirea oamenilor şi să simt libertatea din nou„, a subliniat Halep, care a mai spus că nu are alte planuri şi va încerca să joace cât mai mult pentru a intra în ritm.

Am o vârstă. Nu mai sunt aşa tânără şi trebuie să gestionez foarte bine această revenire. Nu vreau să mă accidentez. Mulţi oameni mi-au spus să am grijă, pentru că 18 luni înseamnă mult şi trebuie să o iau uşor. Aşa că trebuie să discut cu Carlos şi vom decide împreună„, a mai spus Simona Halep, care a obţinut la Miami primele sale puncte (10) şi va intra în clasamentul WTA care va fi publicat pe 1 aprilie.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). TAS a decis pe 5 martie, în unanimitate, că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și