Închide meniul

România – Belgia la EURO 2024 | Florin Răducioiu știe ce tactică trebuie să folosească Edi Iordănescu: „Se supără, dar..”

Alex Ioniță Publicat: 21 iunie 2024, 8:21

Reclamă
România – Belgia la EURO 2024 | Florin Răducioiu știe ce tactică trebuie să folosească Edi Iordănescu: „Se supără, dar..

România - Belgia la EURO 2024 | Florin Răducioiu știe ce tactică trebuie să folosească Edi Iordănescu

Florin Răducioiu / Profimedia

România – Belgia la EURO 2024 | Florin Răducioiu știe ce tactică trebuie să folosească Edi Iordănescu, în al 2-lea meci de la turneul final din Germania. Fostul mare atacant i-a dat un sfat important selecționerului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Belgia sâmbătă, de la ora 22:00. Partida tricolorilor se va vedea în format LIVE TEXT pe AS.ro.

România – Belgia la EURO 2024 | Florin Răducioiu știe ce tactică trebuie să folosească Edi Iordănescu

Fostul atacant este de părere că România are o șansă reală de a obține un rezultat pozitiv cu Belgia, în cazul în care Edi Iordănescu va utiliza o strategie defensivă.

Florin Răducioiu a spus că tricolorii au obținut rezultate bune atunci când și-au lăsat adversarii să domine partida, dat fiind faptul că Edi Iordănescu are la dispoziție jucători de calitate pentru faza de contraatac.

„Ştiu că se supără românii pe mine, dar eu mereu am spus asta. În ADN-ul României mereu a fost să fim atenţi în apărare şi, evident, cu jucători de calitate să reuşim prin contraatacuri să câştigăm meciurile. Asta trebuie să fie soluţia. Mie mi-e foarte teamă de acest meci cu Belgia.

Reclamă
Reclamă 4

N-aş fi de acord să mergem peste Belgia, să facem un presing avansat. Am mari dubii în privinţa acestei strategii. Aş rămâne în defensivă. Le dai posesia, dar prefer această tactică de a fi cât mai compacţi şi atenţi în apărare”, a spus Florin Răducioiu, la sport.ro.

Înainte de partida cu vedetele Belgiei, România se află pe primul loc în grupă, cu 3 puncte și un golaveraj de +3, după victoria istorică cu Ucraina. Pe poziția a 2-a este Slovacia, tot cu 3 puncte, dar cu un golaveraj mai mic: +1.

Pozițiile 3 și 4 sunt ocupate de Belgia și Ucraina, ambele cu câte 0 puncte.

Reclamă

EXCLUSIV | Ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru România – Belgia

Iată ce schimbări pregăteşte Edi Iordănescu, în primul 11, pentru meciul România – Belgia, din grupa E de la EURO 2024. Selecţionerul tricolorilor are două dileme în echipa de start, după victoria de senzaţie cu Ucraina, scor 3-0.

Naţionala României a obţinut a doua victorie din istorie la o ediţie de Campionat European. Dacă răpune şi „Dracii Roşii” este sigură de calificarea în optimile de finală, performanţă care a mai fost obţinută numai în anul 2000.

Din informaţiile AS.ro, Edi Iordănescu şi-a făcut planul şi a decis să nu facă mai mult de două schimbări în formula de start. Deşi Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin au resimţit oboseala, nu pot fi odihniţi împotriva Belgiei. Căpitanul României a şi făcut spectacol cu Ucraina şi a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului final.

În atac sunt singurele semne de întrebare ale lui Iordănescu Jr. Marcatorul golului de 3-0, Denis Drăguş, ar putea fi lăsat pe bancă. În locul lui, selecţionerul are de ales între George Puşcaş şi Denis Alibec.

O altă decizie importantă, pe care urmează să o ia Edi Iordănescu, o reprezintă titularul de pe postul de extremă stânga. Florinel Coman a jucat din primul minut în meciul de debut al României de la EURO 2024. Acum, în locul lui şi-ar putea face apariţia Valentin Mihăilă. În rest, este de aşteptat să nu apară nicio altă modificare în primul 11. Echipa de start a României, împotriva Belgiei, ar putea fi următoarea:

  • Florin Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Puşcaş (Alibec, Drăguş), Mihăilă (Coman)

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:44

Gigi Becali, uluit de un jucător al naționalei României: „Cel mai bun de departe! Va costa 20 de milioane de euro!”

11:31

„Nu-l scoate nici Mbappe din echipă!” Marea dilemă a lui Gigi Becali, după transferul lui Marius Ştefănescu la FCSB

11:24

„A mizat pe rugăciunea mea!” Gigi Becali, mesaj pentru Edi Iordănescu după calificarea României. Anunț despre Florinel Coman

11:09

Gigi Becali primește o sumă uriașă după calificarea României în optimi la EURO 2024! Câți bani încasează echipele din Liga 1

10:58

„Olanda nu e favorită!” Mihai Stoichiţă, euforic după ce România s-a calificat în optimi la EURO: „Mămăligarii au câştigat grupa”

10:45

VIDEOImagini pentru istorie cu bucuria jucătorilor României după calificarea în optimi la EURO 2024! Sărbătoare de pomină

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și