Închide meniul

Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun

Viviana Moraru Publicat: 1 mai 2024, 9:57

Reclamă
Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun

Moment emoţionant la Madrid | Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu

Rafael Nadal, la finalul ultimului său meci în turneul de la Madrid/ Profimedia

A fost un moment emoţionant la Madrid, unde Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneul de 1000 de puncte ATP. Campionul iberic a fost eliminat în optimile competiţiei, de către Jiri Lehecka, însă a fost aplaudat la scenă deschisă de către publicul iberic, la ultima sa apariţie la Caja Majica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a anunţat deja că la finalul anului 2024 se va retrage din tenis, urmând să pună astfel capăt unei cariere formidabile.

Moment emoţionant la Madrid | Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu

Nadal, care va împlini 38 de ani la începutul lunii viitoare, s-a înclinat după două ore şi două minute de joc în faţa tânărului său adversar, Jiri Lehecka, (22 de ani), aflat pe locul 31 mondial.

Campionul iberic a disputat cu această ocazie ultimul său meci la turneul din capitala Spaniei, la finalul căruia a fost ovaţionat de publicul prezent în tribune.

„A fost o seară emoţionantă. Am putut să-mi iau rămas bun aici, pe teren şi în plus cu un nivel de joc destul de decent. Este o amintire de neuitat, de neşters. Nu ştiu dacă a fost ultima oară când am jucat în Spania, e foarte probabil, nu mi-am pus întrebarea. Dar dacă a fost ultima oară când am jucat în ţara mea, este o amintire grozavă. S-a încheiat aici, la Madrid, dar drumul meu cu racheta în mână nu s-a terminat. Poate că acum nu este momentul să eliberez toate emoţiile pe care le ţin în interiorul meu. Nu vreau să renunţ încă la toată această adrenalină”, a declarat Nadal după meci, citat de agerpres.ro.

Reclamă

De asemenea, Rafael Nadal l-a menţionat şi pe Ion Ţiriac în discursul său de rămas bun. Miliardarul român este directorul turneului de la Madrid.

„Vreau să-i mulțumesc lui Feli (n.r – Feliciano Lopez), lui Ion Țiriac, tuturor celor au făcut posibilă desfășurarea acestui turneu. E un mediu plăcut, de care și următoarele generații se vor bucura, cu siguranță. Voi mulțumi familiei și echipei atunci când mă voi retrage. Dar deocmadată continui”, a mai spus Nadal.

Spaniolul a subliniat totodată că „speră” să poată participa în continuare la turneul de la Roma (8-19 mai), având în vizor marile sale obiective din acest sezon: turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pe care l-a câştigat de 14 ori, şi Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal

Carlos Alcaraz a ţinut un discurs superb despre Rafael Nadal, la Madrid. Înaintea turneului, deţinătorul a 22 de titluri de Grand Slam a susţinut o conferinţă de presă care a ridicat mari semne de întrebare legate de viitorul său.

Nimeni nu vrea să-şi imagineze circuitul fără Rafa” Nadal, a afirmat, vineri la Madrid, noul star al tenisului spaniol Carlos Alcaraz, referindu-se la finalul iminent al carierei deţinătorului a 22 de titluri de Mare Şlem, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

„Nu vreau să-mi imaginez încă. Ca fan al lui Rafa, ca orice fan al tenisului, nimeni nu vrea să-şi imagineze circuitul fără Rafa. Personal, eu vreau să profit la maximum de Rafa, de fiecare dată când intră pe teren, de fiecare dată când joacă”, a declarat tânărul jucător spaniol, dublu laureat de Mare Şlem, în vârstă de 20 de ani.

„Eu ştiu ce vrea, ştiu ce îşi doreşte, iar pentru acest lucru el munceşte zi de zi pentru a se simţi competitiv, pentru a putea intra pe teren şi a încerca să câştige, iar de câte ori voi putea, eu voi fi acolo pentru a profita de tenisul său cât de mult posibil”, a adăugat el.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
mai
0:30
VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
19
mai
0:20
Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți”
19
mai
0:10
Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor
23:59 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză Vezi toate știrile
Citește și