Închide meniul

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

Viviana Moraru Publicat: 28 iunie 2024, 23:12

Reclamă
Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda

Adrian Mutu şi Edi Iordănescu/ Colaj Profimedia

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda, din optimile EURO 2024. „Briliantul” este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să schimbe sistemul de joc, dată fiind şi suspendarea titularului Nicuşor Bancu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Olanda marţi, de la ora 19:00. Partida de la Munchen va fi în format live text, pe AS.ro.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda

Edi Iordănescu nu se va putea baza pe Nicuşor Bancu, în duelul cu Olanda, fundaşul fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Astfel, Adrian Mutu i-a dat un sfat selecţionerului.

„Briliantul” consideră că Iordănescu Jr ar putea să schimbe sistemul şi să mizeze pe o linie de trei fundaşi, anume Andrei Burcă, Radu Drăguşin şi Vasile Mogoş.

În cazul în care selecţionerul nu va schimba sistemul, Adrian Mutu este de părere că Nicuşor Bancu va fi înlocuit în primul 11 de Deian Sorescu, cel care a fost trimis în teren pe finalul meciului cu Slovacia.

Reclamă
Reclamă 4

„N-avem opțiuni, decât pe Mogoș și pe Sorescu. Aici sunt plusuri și minusuri. Dacă îl bagi pe Mogoș, el nu poate să-și folosească piciorul stâng și nici nu are incursiunile pe care la are Sorescu.

Cred că în momentul de față putem juca cu trei fundași. Adică cu Mogoș, Drăgușin și Burcă. Burcă știe să joace pe partea stângă, a jucat mereu acolo. Mogoș, el o să joace, nu are probleme din punct de vedere tactic. Dar nu cred că Edi va schimba în trei.

E greu. Dacă nu schimbă în trei, eu îl văd pe Sorescu. Dar nu sunt așa sigur, că pe final a trecut în 5-4-1 și poate a făcut o probă”, a declarat Adrian Mutu, conform fanatik.ro.

Reclamă

Marius Șumudică știe cum îl poate înlocui Edi Iordănescu pe Nicușor Bancu

Marius Șumudică știe cum îl poate înlocui Edi Iordănescu pe Nicușor Bancu! Antrenorul a venit cu un sfat pentru selecționerul echipei naționale, înainte de România – Olanda.

Astfel, selecționerul echipei naționale va trebui să improvizeze o mutare, având în vedere că Nicușor Bancu este singurul fundaș stânga „de meserie” din lotul convocat la EURO 2024.

„Eu cred că Sorescu e un tip mult mai ofensiv. Sorescu se preta acolo dacă jucam cu trei fundași centrali. Sorescu să facă banda stânga și Rațiu să facă banda dreaptă.

Din punct de vedere defensiv, Mogoș cred că e mai fundaș decât Sorescu. Eu așa văd. Dar eu îl cunosc pe Sorescu. Poate să joace oricând și acolo. E mult mai rapid, chiar dacă nu e la fel de înalt ca Mogoș.

Eu în meciul ăsta aș juca cu trei fundași centrali. Aș juca în trei, cu Sorescu bandă stânga și cu Rațiu pe dreapta. Aș juca în oglindă de joacă ei.

Atenție, pentru că Ucraina, contra Belgiei a jucat în trei fundași centrali și a pus probleme. Noi dacă jucăm în patru cu Olanda o să avem din nou mari probleme, pentru că vor avea superioritate la mijlocul terenului”, a spus Marius Șumudică, la fanatik.ro.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:13

„E o ruşine!” Lando Norris continuă tirada la adresa lui Max Verstappen, după MP al Austriei: „M-am luptat corect şi cu respect”

10:51

Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

10:28

Luis de la Fuente, discurs categoric după victoria Spaniei în faţa Georgiei: „Am fi putut câştiga cu 8-1”

10:07

Maria Semeniciuc a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori

9:59

Edi Iordănescu, mesaj de luptă înainte de România – Olanda, din optimile EURO 2024: „E un meci de acum ori niciodată”

9:43

Christian Horner a dat verdictul după incidentul dintre Max Verstappen şi Lando Norris: „Trebuia să se întâmple la un moment dat”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și