Alina Vidican a trecut prin trauma despărţirii de Cristi Borcea. Fostul şef al lui Dinamo a părăsit-o pe Alina Vidican pentru a o lua de soţie pe Valentina Pelinel. Acum, Alina Vidican şi-a refăcut viaţa alături de Claude Senhoreti.
Ce a păţit femeia părăsită de Cristi Borcea pentru Valentina Pelinel
Noul soţ al Alinei Vidican a luat însă o decizie impresionantă. Omul de afaceri brazilian a renunțat la o proprietate de dimensiuni considerabile din Florida, în scopuri caritabile. În cadrul proiectului s-au implicat inclusiv Biserica Catolică, dar și o organizație neguvernamentală ce are ca scop tratarea și implicarea în procesul de recuperare al dependenților de droguri.
Ideea practicării unei asemenea forme de tratament pentru cei dependenți a plecat de la un cuplu de brazilieni, cunoscuți ai lui Claude Senhoreti, care au ales ca fiul lor, dependent de substanțe cu grad ridicat de risc, să nu fie tratat într-un centru clasic dedicat acestui scop. În schimb, cei doi au preferat ca fiul lor să fie tratat prin intermediul credinței.
Cum a rămas Alina Vidican fără o proprietate
Tatăl băiatului a aflat de existența unui centru de tip „Fazenda da Esperanca”(Ferma Speranței) în localitatea Mossoro, din estul Braziliei. Elementul distinctiv al acestei instituții este acela că personalul medical specializat este înlocuit de preoți, care tratează indivizii dependenți de droguri prin a-i ține departe de tentații, dar și prin a-i îndemna să lucreze și să se roage. Acest mod de tratare a persoanelor dependente are o rată semnificativă de succes.
Prietenii lui Senhoreti au văzut rezultatele înregistrate de fiul lor într-un astfel de centru de tratament și au decis să aducă „Ferma Speranței” și în Statele Unite ale Americii. Au apelat la soțul Alinei Vidican, care le-a răspuns prin punerea la dispoziție a unui teren de 1.2 hectare în localitatea Lake Placid, Florida, conform celor de la wowbiz.ro.
Brazilianul a fost impresionat și s-a dovedit încântat de intenția lor de a crea ceva în scopul binelui comunității. Proiectul a fost frânat însă din cauza lipsei de fonduri, a problemelor birocratice, dar și din lipsa implicării unor specialiști ingineri sau arhitecți. Acum, fenomenul „Fazenda da Esperanca” s-a răspândit la nivel global, cu mai bine de 20 de construcții răspândite pe toate continentele.
Pacienții care aleg această formă de tratament au vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, iar întreaga procedură de recuperare de pe urma unor dependențe de droguri sau alcool durează 12 luni, mai spune sursa citată.